1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Пробај 2 недели пред циклус да земаш Ц витамин и магнезиум со б6, јас ги земам на синерџи. Помага за намалување на болките првите денови. Кога ќе добиеш, пред време напиј се нешто за болка штом имаш јаки болки. Јас до пред некоја година имав неподносливи и штом добиев веднаш пиев апче за да не стане уште поголема болката.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aa Bb

Aa Bb Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site Na devojce 12.5 godini prv pat mu dojde pred 6 dena pri sto na vtoriot I tretiot den krvarenjeto bese po obilno.Denes e na sestiot den uste krvari bojata e seuste crvena malku e namaleno.Zagrizena sum bidejki I e prv pat bevme I na maticen ni dade samo vitamin c I rece da dojdeme ako ne prestane do 7 dena

На Mi4la му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Devojki normalno e ako dojde 7 dena porano, posledno mi dojde na prvi April, ama piev togas promulot nor deka mi kasnese okolu 20 dena inaku sekogas dobivav okolu 24, 25 do 28 mi I ete sega sabajle vidov kafeno ama pomisliv ne e ciklus a sega na brisenje I krv so ligavo najverojatno e menstruacija, imav I simptomi porano mi pocnaa uste koga mi zavrsi ciklusot pocna onoj rastegliviot sekret kako vo plodni denovi vednas posle ciklus pa prestana I pocnaa bolki vo gradi, temperatura okolu 37, akni I neznam dali sega porano mi doaga..

4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.337
    Да побараш второ, па и трето мислење? Еве и да е наследно, како пример твоите го решавале проблемот? Зошто не ми е логично само да рече наследно е и толку. Евентуално цеди си сок од лимон, внесувај цвекло. Еве јас имам моментално, со цвекло сум супер и сум доста освежена.

На ХиксТочка и Anyshka им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.160
    Од некоја причина ти се пореметил циклусот, треба некое време за да се стабилизира.

На Anyshka и Milickaa555 им се допаѓа ова.
  6. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Najverojatno radi stresot, uste ne mi e probilo kako sto treba I se nerviram prethodniot mesec vednas pocna da tece, I imav dosta obilno mislam ovoj mesec bese na 1 vi mi bese doslo, a sega ne saka da protece ubavo samo se razvlekuva, moze ke protece narednite denovi, se nadevam..

7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.770
    Допаѓања:
    34.437
    Јас исто добив на тие години, и имав по 7-8 дена, некогаш и на 9-ти сум имала малку, тоа додека се стабилизира циклусот можно е некој месец и да нема циклус, некој месец по два пати, кај повеќето така било, јас од прв пат како добив имам редовен, сега нешто што ми се поремети, ама тоа од други работи мене, и 30+ сега имам.

Хормони дали има испитано?
    На комшика така ќерка и кога доби прв пат, многу обилно крвареше, некогаш и цел месец имаше по малку крварење, испита хормони, и имаше хормонален дисбаланс.

На Aa Bb му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Aa Bb

Aa Bb Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Ne nema ispituvano hormoni prv pat I e .Denes 8 mi den I e sabajleto nemase eve sega povtorno naplade imase malku krvarenje.Doktorot rece da pocekame do 10 dena.

9. Aa Bb

Aa Bb Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2

10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.770
    Допаѓања:
    34.437
    Може дека и е прв пат, треба време да се стабилизира циклусот, ама подобро на време да се реагира, направете како што ви кажал докторот, почекајте 10 дена и видете.

На Aa Bb и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.130
    Нормални се пооскудни менструации после 2 деца? Веќе 2 години се поминати од втората бременост.
    Јас никогаш не сум имала долга и обилна менст. сега дури и 3 дена може да е тама повеќе, после по неколку капки наредни 2 дена, макс 4-5 дена ми траело, и сега е така, дури и пооскудно. Бев на гинеколог пред 4 месеци некаде, се беше во ред, брисеви, ПАП, ехо, нема никакви отстапки.
    Дали има и други со исто што се соочуваат?

12. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Mene nesto slicno mi se slucuva sega, posledno dobiv na prvi april,
    Bese dosta obilno a sega na 24 April vcera pak mi se pojavi ciklus prvo kafeavo pa krv I sabajle imav krv I ete sega prestana neznam sto e rabotata I mn se nerviram, dali deka dojde mnogu porano pa vaka pomalku mi tece I imam samo na brisenje, vcera krena poobilno I ete denes samo na brisenje sto moze da e? A prethodniot bese obilen neznam dali da odam na gin bev pred nepoln mesec bese okej. A I da spomenam imav simptomi za ciklus pocnaa rano znaev deka porano ke mi dojde gradite nemozev da gi dopram, akni, temperatura 37 a zosto vaka ciklusot neznam, a I gradite uste me bolat

13. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.130
    Мене ми е редовна менст.на 30 дена секогаш, ми била оскудна скоро секогаш, подолго од 5 дена не ми траела, ама и сега е така а и уште повеќе од претходно е оскудно, може имаат врска бременосиве, не знам.

14. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Jas ne sum bila bremena, moze kaj tebe toa e pricinata, jas imam 24 godini ne sum ragala do sega ama neznam zosto tolku brzo mi dojde, ajde I okej toa ne e mn rano na 25 dena e ama neznam zosto ne mi teci ic, a prethodnata bas bese obilna I normalna, gradite uste me I bolat neznam dali da go smetam ova za ciklus ili da cekam uste nekoj den pa da vidam moze normalno ke dojde ili vaka ke ostane pa da vidam sleden kako ke e neznam stvarno, imav site simptomi da dobijam se I na kraj vakov ciklus oskuden..

15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.130
    Допаѓања:
    124.897
    Послушајте. Нека испита.
    И јас добив на тие години. Може да е дисбаланс, ама и нормално да е дека ѝ е прва.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.130
    Konsultiraj se so ginekolog.

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Pa neznam dali ke stane obilna za nekoj den moze samo probiva, ili deka brzo dojde prethodniot bese obilen pa sega e vakov, kolku dena da pocekam da vidam dali ke stane poobolna ? Nekogas I prethodno e znaela taka da pravi pa posle nekolku dena mi dojde normalno, moze da ima nekoj problem sto vaka se desava?

18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.130
    Искрено не знам, не би требало..

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.496
    Здраво девојки.
    Се породив на 02.03. Немав некое обилно крварење, ми траеше околу 2 недели. Сеуште ми нема дојдено менструација, а преглед ми закажаа дури по празнициве. Какви искуства имате вие после пораѓај?

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Циклус може и со месеци да немаш. Јас добив после 7,8 месеци.