1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Јас имам обично од 10 до 15 ти ден од циклус исцедок, 14 или 15 ден ја имам болката од една страна, откако ми заврши болката знам дека овулацијата престанала. Плус додека ми трае исцедокот јас имам мачнини, акни некогаш ми излезат, раздразлива сум и знам дека за некој ден ке настане овулација.

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Pa neznam koga tocno nastanuva ovulacija dali posle icedokot od kako prestane ili do deka uste trae, I jas isto imam akni I imam zelba za seks togas vo tie denovi najgolema, a bolka nekogas imam nekogas po slabo ja oskekam, nekogas I po temperatura poznavam kolku e verodostojno neznam ama blago e pokacena doaga do 37 I trae so denovi..sega izmeriv bese 36 so 8 dali e pominala neznam oti prestana iscedokot I jas isto od 10 den do kaj 15, 16 ti imam od ciklus.. nekogas znae da mi se poremeti ovulacija I da ja imam pokasno nekogas porano prethodno za April, dobiv porano I porano imav I iscedok sto znaci porano e bila..

3. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Zdrdevojki aj vase mislenje ve molam posledna menstruacija imav na 4ti ovoj mesec i mi trease do 10 ti..no od vcera navaka imam kafeav iscedok so miris kako na bolnica i strasni bolki vo stomako i grcevi naredna treba da mi dojde na 1vi juni ve molam za mislenje se plasam neznam sto bi mozelo da e inace ne se pazime so soprugot izvinte za dolgiot post

4. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    208
    Девојки дали при менструација дали ви се случило да имате чувство на гадење онака дури да ви се повраќа?
    Не ми е постојано ама овој циклус да.

5. Purpleheart

Purpleheart Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    93
    Да првите неколку дена.

На TrueToMyself му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Mene skoro sekoj pat pred da mi dojde I prviot den

На eliesaab и TrueToMyself им се допаѓа ова.
  7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Веќе 10 дена сум ваква со мачнини, плус 2 дена скоро ми доцни и исто посебно наутро :sweat:
    И често ми се случува, па капак на се и првите 2 дена кога добијам.
    Ретко да ми доцни, а сега плус денови со доцнење..

8. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    208
    Знае да биде измачувачко.. :envy:

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  9. fatalna_plava

fatalna_plava Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23
    Здр вака на мака сум вчера бев на ехо ме гледаа, за хормоните нешто да испитав...
    Од вчера почнав да крварам, не знам дали е нормално, така светло розева боја, последната менструација ми беше пред 3-4 недели...Не ми личи на менструација бидејќи е многуу малку искрено но сепак има крв...
    Исплашена сумм дали знаете можда што би можело да е?
    се чуствувам омалаксано;(

10. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.232
    На колку време добиваш? Апла ти е време за добивање. Може ти пробива, иначе се дешава некад од пап, од ехо не ми се има десено. Ама јас мислам добиено ти е. Таман ќе испиташ хормони, бидејќи пиша дека имаш проблем со влакна.

На fatalna_plava му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fatalna_plava

fatalna_plava Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23
    Da ne znam dali probiva, nemam bolka seuste, a od vcera pocna :/ da ne otidam za dzabe da ispituvam, za toa mi e

12. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.232
    Секое добиено е за себе, може ова нема да ти е болно. Почекај уште ден два дали ќе пробие па консултирај се со гинеколог.

13. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Mene ednas mi bese taka, toa znae da bide taka ako prethoden ciklus ti e bil mn obilen, ili nekoja promena na hormoni momentalna jas januari imav takov ciklus ili Feb ne se sekavam posle sledniot bese vo red se stabilizira mislam prvo mi kasnese pa piev promulot nor I slednite ciklusi se sredia, a sekogas imav redoven I obilen a ete toj mesec samo malku mi tecese bev na gin se bese okej mi rece ako se povtoruva togas hormoni za ednas nema potreba, posle mi se sredi I ne ispituvav, pak mi se vrati regularnosta se nadevam taka I ke ostane, ako e ednas ne se plasi se desava moze malku e zdebelen bil endomezriumot ovoj mesec a moze taka I pravi deka probiva.
    Nekogas koga mi probiva taka dva dena ili eden den pomalku krv pa posle koga se razbudam kako cesma e, ke se sredi kako I da e I ne e strasno sig ne e nisto.. moze momentalno hormonite poludele, isto I ako si bremena moze da e taka proveri I toa

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Најверојатно ќе ти дојде, секако си пред циклус, нормално е пред добивање и кога се има циклус малаксаност да има.

15. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    11.511
    Кажете некое чаре да добијам менструација. Ми касни 10дена. Потечена сум цело тело, градиве тешки.
    Дали има некој чај, како да ми останало во сеќавање за црвена детелина?

16. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.372
    Јас мака мачам со долг пмс, во принцип повеќе од 10 дена ми трае. Нервоза, промена на расположение констатно, подуеност како да сум трудна и општа надуеност во телото. Со самата менструација немам некој голем проблем, нормална е, ама ова ме убива. Во еден месец се на се само 10 дена сум нормална.:rofl:
    И да, вчера на бришење имав кафеав исцедок и се израдував дека на маките им дојде крајот ама денес немам ништо.:| Ајде најди нзс сеа.|(

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Јас мислев само јас имам 12 дена ПМС. А плус ако некој ден ми задоцни 3 дена во месец сум нормална, додуша и не знам веќе кога сум нормална :D
    Витамини пробај јас б6, магнезиум и б12 пијам. Не дека прават чудо ама намалуват од лудилото :sweat:

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Црвена детелина мислам за хормоните и ПМС го пијат, ако знаеш кога ти завршува овулација ќе знаеш и кога ќе добиваш.
    Јас точно знам кога ќе ми задоцни, овој месец имав доцна овулација од 5 дена и толку и ми доцнеше.
    За порано да добиеш мислам апчиња може има некои ама јас не би пробала.

19. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Devojki denes mi e 10 ti den od menstruacija ili 11 a mu zavrsi pred 4,5 dena denes gledam.iscedok onoj plodniot toa okej ama.nesto I kako kafeavo imam krv ne ama kako koga e pri kraj ciklusot malku e ama.go primetuvam, dali e normalno ? Znam da imam kafeavo ama.nakaj 14ti 15 ti den koga e samata ovulacija ili pred sega neli e rano ? Mi se gleda kako nesto da se isceduva od ciklusot, dali vi se ima deseno ? Na plodnata sluz da imate kako braon od vcera nekade ja primetiv taa sluz ama.nemav kafeavo a denes primetuvam.i kafenko, bolki nemam nisto se si e normalno

20. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.156
    Допаѓања:
    5.375
    Нормално е, се дочистува матката

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.