Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    минатиот месец ми дојде 5 дена порано што мислите страшно ли е?

2. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    не е ништо страшно,не може да иди секогаш редовно и јас така се плашев ама кога појдов на гинеколиг ми го кажаа ова и сега воопшто не се плашам кога ми иде порано или кога ми касни...

3. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    не е ништо страшно и мене микаснеше и тоа еднаш не ми дојде 3 месеци бев целосно исплашена и кога појдов на гинеколог ми даде едни апчина не знам тоцно како се викаја (ако те интересира толку ке ти казам) гипиев 5 дена и од ко ги допив по 2 дена ми дојде и гинекологот ми кажа да не се плашам инаку и јас имама 19 год...

4. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    мене некогаш ми се случило да ми дојди 3 дена порано или подоцна ама овие последниве 3-4 месеци на дено точно ми идеше и сега овај месец порано 5 дена а и тој месец имав секс и кон ни се скина ама што е најважно не сврши во мене па си помислив да не ми дојде нешто од тоа порано

5. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    имам слушнато дека ако си повеќе сексуално активен,побрзо можеш да добиеш незнам која е причината,а за менструација најнормално е да се добие 5 дена порано,тоа е нормален циклус од 28 дена

6. Aria

Aria Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ve molam pomognetemi.porano imav redoven ciklus sekoj prvi vo mesecot dobivav mozese da se sluci 1-2 da mi kasni..poslednive nekolku meseci nekogas mi idi porano a, nekogas mi kasni, (se slucuva duri 10 dena)nekogas imam normalna menstrucaija a nekogas samo nekolku kapki krv. se konsultirav so maticnata taa mi rece deka mozno e da e od antibioticite sto gi pijav ali eve pominaja skoro 2 meseci ne mi e seuste stabilizirana..se plasam da ne e nekoja bolest..dali nekoj moze da mi pomogne???

[mod-kirilica:2busy9mn][/mod-kirilica:2busy9mn]

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.557
    се случува може да е и промената на времево ,какво е шашливо нормално е да се одрази на нешто,а за антибиотиците може и да биле многу јаки па треба време

8. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.349
    Не знам за вас,ама јас многу ги мразам тие денови.Порано не ми беше така немав проблеми,ама последниве години си имам добиено по цели 10 дена,со страшни болки за кои ако не се напијам апче,отидов во болница ;( гледам тука на сите ви трае по 5 дена блазе си ви,се нервирам кај имам толку денови па уште и многу обилно,обавезно со ноќни улошки сум,навечер со по 2....за никаде

9. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    на мајка ми менструацијата и е многу темна дури црна ... дали знаете што би можело да биде тоа ???

10. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    И јас сум исто вака.. и дневно носам по две влошки многу течи ко санкир чешма да му се сневидит

11. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Леле луѓе се плашам...Ми доцни цели 10 дена, порано ми беше редовна, овие 2-3 месеца ме зафркава, пред 2 месеца ми доцнеше 2-3 дена, после минатиот месец 1 недела, а сега 10 дена и уште нема...:worried: Имав однос, но заштитен...Што би можело да биде, ќе ве молам ваше мислење...Многу се плашам. Сакам да одам на лекар, но се си мислам дека ќе ми каже некоја страшна болест...Ве молам за одговор, преплашена сум! ;( :sweat:

12. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Порано ми беше нормална менструацијата, дури и претерано кратко траеше (2-3 дена)

Потоа нешто се поремети, почна да тече, да тече.. Имав цели 14 дена. :o
    Мислев ајде ќе ми помине, можеби нешто не беше во ред месецов кога наредниот повторно :x :sweat:

Ве молам, ако знаете да ми кажете дали е ова нормално и дали му се сличло на некој истово?
    Благодарам.

13. MarijaSlaveska

MarijaSlaveska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    mene mi teche bel iste4ok xD dane znae nekoj sto e toaa ?

14. Srculence--91

Srculence--91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    52
    Да не си пред добивање??

15. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Леле луѓе се плашам...Ми доцни цели 10 дена, порано ми беше редовна, овие 2-3 месеца ме зафркава, пред 2 месеца ми доцнеше 2-3 дена, после минатиот месец 1 недела, а сега 10 дена и уште нема...:worried: Имав однос, но заштитен...Што би можело да биде, ќе ве молам ваше мислење...Многу се плашам. Сакам да одам на лекар, но се си мислам дека ќе ми каже некоја страшна болест...Ве молам за одговор, преплашена сум!

16. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Тоа е бело прање и е нормално да се има, ако е во поголеми количини, тогаш или си настината, си пред добивање или можно е да е од земање на антибиотици! Доколку е сменета бојата тогаш се работи за некоја инфекција или повторно прелада! Затоа не се секирај, нормално е. :)

17. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    мн се нервирам почна да ми иде на 22 дена, а порано дури и ми каснеше по една недела :devil:
    не е ништо страшно така??? ;) а колку би сакала да не ми дојде едно 9 месеци :lol:

18. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    640
    епа размислувај вака...можеби (најверојатно) не е ништо и не треба да те плаши помислата за посета на лекар, но не дај боже и да има нешто, многу полошо е да чекаш и да не одиш бидејки тогаш болеста само ке напредува а NEидењето на лекар, во никој слуцај нема да ja сопре (секако доколку ја има).

токму затоа трк на лекар и не грижи се, сигурно не е ништо... ;)

19. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Треба од циклус до циклус да поминат 28 до 36 дена,после 36 ден значи дека нешто не е во ред.Значи треба да видиш кога бил претходниот циклус,за да видиш кога би требало да дојде следниот.

20. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    не се разбравме, порано ми идеше на 30 дена некаде, а од пред два-три месеци решивме да не се пазиме со мажето, ама почна да ми иде порано, на 21 ден некаде, а сакам да си имам бебенце затоа реков да не ми дојде 9 месеци :lol: ;) ме интересира тоа што не се пазиме дали има некаква врска што ми иде порано??? :?: