1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Mi kasni menstruacija po pravilo ama primetiv deka ovulacija mi bese pokasno namesto na 11 ti mi bese nekade 16 ti 17 ti taka da ocekuvam nedela pon da dobijam, a oficijalno mi kasni ama sabajle primetiv nesto kako kafenko bledo posle nemase nisto si vikam sig ke mi doaga inaku imavme obid za bebe ama ednas svrsi vo mene i toa na 10 ti koga ne ni bev vo ovulacija togas enos pocnuvase ja osekam po iscedokot deka beze za 6 dena pokasno, i sekogas posle toj iscedok 14 dena mi doaga, imam simptomi za ciklus sve i akni i bolni gradi i temp do 37 no nez zasto denes toa kafeavo ako uste mi e rano za dobivanje ? Ima sansi za bremenost nesto ? Ne ni bese bas kafeavo onaka svetlo kafeavo i posle nisto moze deka ke mi doaga taka mi se pojavilo si mislam

2. Ilda23

Ilda23 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    32
    Sovet Pred dve nedeli prestanafme so doejne menstruacijata mi dojde 3 dena pred datumot so trebese prvite dva dena imaf obilno no posle pomalku ama ima pak denesk 6 den dali ima vrska nesto so prestanokot na doejne i menstruacijava posto nemaf tolku pred ovie menstruacii obilno prviot den Samo malku du 5 den imaf posle ne ama sega ete 6 den denes uste imam

3. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    1.085
    Ништо страшно, наредниот месец ќе ти се нормализира. До хормоните е.

4. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    1.085
    Мене веќе 4 дена ми доцни. Но месецов бев со вируси пиев парацетамоли, антибиотик пред недела дена и некои таблети за вртоглавици.
    Ме мачи стомакот но уште не ми доаѓа. Секретот е многу жолт но нема мирис.

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    5.887
    ти доаѓа секогаш на исти ден пр.28 ден од циклус?

6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.491
    Допаѓања:
    10.554
    Најчесто да, ама да речам 3,4 пати годишно може да ми задоцни. Пред некој месец со антибиотик, бев болна една недела ми доцнеше. Јас искрено не паничам ако е до 10,12 дена доцнење понекогаш. И докторите кажуваат дека понекогаш е нормално да задоцни.
    Додека не бев сексуално активна тоа одамна :D, секогаш беше точна, никогаш не доцнеше. Ама после тоа, и после порагај, се се менува. Така да нормално е и доцнење.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Digital

Digital Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Ostaj se od tie vitamini, samo 5-6 meseci crvena maka vo prav a može i pomalku ke treba da ja pijas, endometriumot ke ti se sredi, i ako imas i cisti se ke iscezni,, ovaa crvenata maka koja ja naracav od instagram od crvena i crna maka vo prav cuda praj

8. Digital

Digital Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Jas možam da ti recam da si popijas crvena maka vo prav. Ja piev ovaa i sum prerodena ni bolki ni cisti ni miomi, ni zadebelen endometrium imam. Duri posle dolgo vreme so mi vikaa ne možes bremena da ostanis jas zabremeniv. Ja kupiv od crvena i crna maka vo prav taka mu se vika stranata na instagram ama mislam i na nekoja druga strana ja vidov.. prebaraj

Прикачени фајлови:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.491
    Допаѓања:
    10.554
    Немам проблем со ова јас :)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.336
    @ХиксТочка

11. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    694
    Здраво девојки
    Значи секоја година во летните месеци ми се поместувала менс. и сум добивала на 33,34, па и 35 дена.
    Па така убедена дека и годинава ке е така, уплативме одмор, и јас добив на 28дена месецов. Сега сметајќи и нареден да е вака точна јас ке имам точно тогаш;(
    Како да ја одложам овулацијта ( сега моментално имам добиено), има ли некој начин, секогаш скоро ми е од 16ти до кај 19ти ден, а сега на 14ти :@
    Сум пробувала на природни начини да одложам менст, ама никогаш не ми успеало, така да има ли некој начин овулацијава да ја поместам за некој ден, ми се деси ли , нема шанси да поместам менст.
    Ми има доцнето од апчиња за алергија, ама ми помина алергијава за да пијам уште...ама и не ми е сигурна методава
    Ако имате некој совет или од нешто искуство, пишете :|

12. justin4ever

justin4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    36
    Хелп
    Имам 26години и секогаш имам нередовна менструација, но никогаш не се случило како сега да ми изостане 78дена.. последно добив 21април
    Правев пап тест резултатот е Кандида и клеточни промени со морфологија во прилог на Херпес симплекс (со инфламација вклучува типична обнова).Матичната ми рече дека тој рез. е добар и нема потреба од никаква загриженост .Инаку да напоменам ова ми беше многу стресен период(последните 4месеци).
    Некој совет, нешто, искуство?

13. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    694
    Проверка на хормони, спрема нив ке видат зошто толку време немаш добиено, незнам зошто и одма не ти предложиле проверка на нив.
    Ке ти дадат нешто за да добиеш.
    Јас кога немав добиено околу 45дена, ми препишаа апчиња на база на прогестерон и добив од кога ги испив.

На anggell и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.336
    @Grasiela** имам фатено одмор со менструација и сум ставала тампони (со почесто менување, пример излегувам од вода и веднаш менувам), сум минала прилично супер. Доколку имаш пошарени купачи (едноделни) топ ќе ти биде. Патем, во вода воопшто не течи и се чувствуваш пријатно, работата е кога ќе излезеш - тече ненормално. Повеќе во одење нагоре-надолу во веце ќе ти биде отколку во вода, ама мене тоа не ми било проблем.

Сум ставала и влошка (со крилца навнатре) кога не сум се бањала воопшто и тогаш сум носела дводелни, надолу со панталони на лежалка. Али сепак, сум одела баш често да менувам дури и во денови кога не ми течело обилно - едноставно така ми е похигиенски и лично сум се осеќала многу пофино.

Мој совет ти е да не пиеш апчиња и за еден одмор да си изреметиш цел циклус. Патем и други прават вака, само они со влошка во вода, демек заради страв од синдром на токсичен шок. Лично не сум се осмелила да влезам со влошка, ова ми е баш премногу.

едит. носи си повеќе пара купачи, повеќе тампони.

На Grasiela**, anggell и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  15. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    694
    Офф имам веќе искуство со менст на одмор. Преку една година мене ми се случува ова ... само што сега со мене имам 3год дете што не мирува 2мин, па и да одам често во веце или до местото на сместување, сака со мене, па нонстоп сака во вода, морам со него да влезам, и така влези излези, секој ден ке ми мине во шетање наваму натаму, инаку да сум користела тампони сигурно на 4 летовања :( само што кога сум одела сама со сопругот се било поедноставно, а сега ...

16. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.336
    @Grasiela** ајде, ќе видиш како ќе биде. Ама пробај барем да влезиш, ќе изнајдеш начин. Ако ви е блиску сместувањето ќе се вратите, ќе смениш. Башка прават малите по цели замоци од песок, пробај и така малку нека се заигра за да не мора да бидеш и ти нон стоп во вода, на сонце. Земај витамин Ц 1000, ама и ова не е некоја гаранција. Максимум два дена дали ќе ти се помести..

17. SanMichel

SanMichel Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    486
    Дали само на мене или кај сите се случува ова.
    Месецов добив без ниту еден симптом, кафеавко помешано со крв. На 21 ден, претходно добив на 28 дена, а еднаш на 45 дена ( каснеше многу ). Гинеколошки се прегледано,испитано..

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.491
    Допаѓања:
    10.554
    Да не си имала доцна овулација или можност за бременост имплантација?
    Понекогаш се случува од време, стрес, вирус, терапија..

19. Eli-77777

Eli-77777 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    59
    Здраво дали некоја има искуство со Дабростон последно имав менс во мај направен тест за бременост негативен посетено гинеколог проверено на ехо и вагинални ехо исклучена е бременост ми ги препиша овие да ги пијам една недела 2по1 за да добијам инаку предходно редовна менс после порагај

20. SanMichel

SanMichel Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    486
    Не сум сексуално активна неколку месеци,а бев болна да.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.