1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. @Тамара

@Тамара Нов член

Се зачлени на:
    14 јуни 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите..
    Овој месец ништо не добив,бев на гинеколог на ехо не сум бремена немам цисти и двата јазика се добри немам никаква вагинална инфекција кандида такви работи се ок,хормони се ок и пак немам менструација,немам ниту кафеаво ниту задебелени видови на матката пиев секакви чаеви за добивање.Дали некој имал ист проблем и како го решил?
    Ви благодарам многу за одвоеното време.....:):)

2. @Тамара

@Тамара Нов член

Се зачлени на:
    14 јуни 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2

3. Teateodora

Teateodora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    14
    Zdravo me interesi imav ne zastiten odnos na 21 juli i eve sea treba da dobijam na 31 juli ama vejke dva dena tri mi kasni neznam dali e mozno da su bremena i sve ama ne veruva inace sakav da kazam bev na doktor i doktorot mi kaza 50:50 se sansite za bremenost imam malku stresovi baram sovet kako sto da se opustam i da pijam nesto zada dobijam i sve pravev testovi negativni iskocija i sve sakam sovet kako sto da pravam i sve

4. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.334
    Sve so mozes da naprajsh e da pocekas da ti dojde,da ne se stresiras uste tolku,zatoa so ke ti kasne uste poveke...ke ti dojde opusti se,ne si bremena !

5. Teateodora

Teateodora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    14
    Fala mnogu ke se opustam i ke vidam vaka me jade strav da ne sum bremena i sve zs a imam jaki bolki imam siptomi kako za dobivanje bolki u grbot i dole i sve zatoa prasuvam

6. Teateodora

Teateodora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    14
    Sakam uste edno prasanje jas sum nastinata dali ima vrska i so toa da mi kasni mestuacijata i se zs zada sum bremena nemam nikakvi siptomi plus testovite iskocija negativni sovetuvajteme kako da pravam zasto od nervoza ke se mrdnam i nostop sum u wc da vidam dali ke dobijam i sve

7. 8Moonlight13

8Moonlight13 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    23
    Здраво на сите :)
    Дали некој се сочил со честа менструација? Доилка сум и добивам менструација на секои 10-15 дена по престанување на крварење. До сега 4 мендтруации во рок од месец дена.. Докторката на одмор, па јас на одмор, во мисла дум дур отидам на преглед..

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.489
    Допаѓања:
    10.552
    Најверојатно хормоните сеуште се хаос . Се надевам обилно не крвариш, оди кај некој приватен за да си мирна јас така би направила.

На 8Moonlight13 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 8Moonlight13

8Moonlight13 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    23
    Веројатно, но 5 месеци од кога почнав да добивам, добивав најнормално, ова се случува последниов месец дена, а веќе е помината 1 година од пораѓајот, зар е можно да не се нормализирани хормоните.

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.489
    Допаѓања:
    10.552
    Можно е и подолго, советувај се со доктор

На 8Moonlight13 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Boni18

Boni18 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Женски здраво, сакам да ве прашам нешто. Секој пат за на одмор кога треба да одам ми касни, и секој одмор јас имам. Еве треба да одам на 1 ви септември на одмор јас абер немам да добијам а ми касни веќе 4 дена. Дали знаете можеби некој метод како побрзо да добијам а да не се некои хормонални капсули?

12. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.024
    Слично беше и кај мене,само не ми доцнело многу ама се погодуваше прв ден одмор јас тогаш добивав менструација.Има начин да,да ослабиш ,да се движиш повеќе и побрзо мислам ќе оди .Исто така испитај хормони ,и гледај да не си под стрес ,пази на исхрана ,вежбај малку и тоа.

На Boni18 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Boni18

Boni18 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Фала ти, ќе пробам

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. US.ER.1

US.ER.1 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    дали имате искуство со кратка менструација и не многу обилна?
    ми трае два дена. Добивам секогаш редовно на некои 24-25 дена.

15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.024
    Испитај хормони

16. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    171
    Mi kasnese 10 dena, bev na ginekolog, vika endometriumot mi e dosta zgolemen, nemas cisti ke ti dojde skoro. Mi napravi pap, sum imala malku belo pranje, mi dade vaginaleti. Mene mesro ne me faka, psiha me utepa. Prasanjeto dali vaginaletite bi mi gk odolzile uste poveke ciklusot?

На LiliM му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    5
    Zdravo. Dali cista moze da stopira menstrualen ciklus? Ili mema vrska edno so drugo

18. US.ER.1

US.ER.1 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Може од циста да ти доцни, а може и да добиеш два пати месечно.

19. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    972
    Здраво на сите,

Испитав хормони сите и во ред е, а исто и крвна слика во ред е, но менструален циклус ми трае 2-3 дена обилно....со тек на годините нормално ли е да трае така 3 макс дена, отколку 5 дена?

Дали некоја од вас има сличен проблем, ако може да се каже проблем...бидњјќи испитувањата се во ред.

20. Kosara321

Kosara321 Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Здраво женски имам едно прашање до вас
    Имам нередовен циклус ПЦОС се водам
    Е сега земам метформин-сиофор од 500мг,Еутирокс 25,фертимилм и витамин д3 2000иу
    Ако не земам контрацептивни таблети не добивам на природен начин дали некој знае нешто плус да ми каже нешто на природен начин како можам да добивам вака се борам со ова години