1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    1.178
    За стоп знам и имам тоа ама заради операцијата не земам, ама мислев неш да се поднамали некои лимони, некои такви природни раб.

2. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.336
    Витамин Ц 1000.

3. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    3.817
    Сум приметила до сега дека ако сум била настината секогаш од тоа најмногу ми доцни. Дали и кај некој друг се случува ?

4. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.551
    Допаѓања:
    7.461
    И кај мене е исто. При настинка или стрес секад ми се заебува. Обично ми касни претежно, али знае и да подрани некад:?:

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    3.817
    Во ноември добив на 1ви, па се разболив болна бев од 10ти до 18ти некаде. Дури денес ми дојде, цели 7 дена доцнеше ама јасно ми стана оти и порано секогаш кога сум настината касни неколку дена. На второ место е од стрес

На Puellapulchra му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.489
    Допаѓања:
    10.552
    Луѓе колку дена ви пробива пред да започне циклусот? Од вчера пробива, светло кафеаво,а на бришење ништо, денес уште ништо, пукнав. Градите ден, два болката пред да добијам се намалуваше, не скрос да исчезне ама по тоа осеќав дека ќе добијам. Сега не се намалува, се зголемува а циклус немам. 2,3 дена ми доцни, знаев дека ќе доцни затоа што имав доцна овулација ама па и ова со симптомите кога се развлечат :@

7. Puellapulchra

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.551
    Допаѓања:
    7.461
    После два-три саати тера ко по обично. Никад не ми траело ова по ден или два. Не ни знаев дека може да биде неколку пред да прочитам од тебе, никад не ми се десило на мене вака. Ваљда е нормално моево, нели?:?:

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.489
    Допаѓања:
    10.552
    Шардисав ако веруваш, ај физички симптоми па и психички ме утепаа овие хормони, лудило :@
    Од недела нервоза, плачка, смеа, и никако да дојде, наместо да се намалуваат симптомите мене ми се зголемуваат (facepalm)

9. Puellapulchra

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.551
    Допаѓања:
    7.461
    И јас сум хаос исто пред добивање. Ќе помине.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Prethodniot mesec pocna da mi probiva na 19 tii mi dojde nekade sredina na denot na 20 ti

Ovoj mesec cera imav nesto smego kafeavo, denes poveke pocna da probiva uste ne e ubavo ama pocna ete sega pred malku vidov, normalno e da dojde porano 3 ili 2 dena neznam kako se paga, posto obicno na 30 31 den dobivav a ova mu doaga na 28 mi den..
    I kako se smeta ovulacijata primer toj den koga ubavo ti probie nannazad 14 dena ili koga pocne da probiva posto ne e mozno tolky rano da mi e bila jas primetiv ploden sekret od 1 vi nekade pa do 6 ti imav i sekogas go imam, i ocekuvav da mi dojde nakaj 20 ti pak ama ete porano nekoj neznam dali e normalno,
    Isto cera imav nesto kako peting so decko mi ne odnos peting preku obleka i svrsiv pa posle toa pocna kafeavoto onaka po malku, neznam dali moze so toa da se predizvika porano ciklusot da dojdi...

11. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    2.153
    Здраво женски, дали може некоја членка да сподели искуство со оскудна менатруација? Веќе долги години не ми трае повеќе од 3, 4 дена (и тоа само првиот е некое крварење, другите само како валкање, а при мокрење заприметувам крв). Исто така, крвта е темна, имам редовна но оскудна менструација. Еве овој месец можам да кажам дека само 1 ден ми трае. На гинеколог обично ваг. ехо е ок, пап и брисеви претежно кандида покажува. Веројатно ќе треба хормони да испитам (имам само еднаш испитано пред околу 6 год).

12. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    12.339
    Јас имам иста таква менструација и сите ми викаат дека имам среќа, се е чисто исто како кај тебе освен кандидата мојата верна другарка која на два три месеци ја имам, и никогаш не сум гледала на ова како на проблем..

13. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    5.565
    И јас имав оскудна. И претежно кафеаво крварев.Да не е од хигиена со две влошки можев цел циклус да го поминам. Два дена, третиот ден не морав ни дневна влошка да ставам. Раат бев.После пораѓај имам поголемо крварење кое трае првиот ден и вториот. Морам во текот на денот да сменам на два пати влошка зошто се полни. Третиот ден веќе имам само како конци на бришење. Така даа уживај си штом не ти сменило после пораѓај.