Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Vodolija89❣️

Vodolija89❣️ Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    44
    Како се справувате со менструалниот проблеми овај циклус ми е неподнослив не толку од болки туку од психички мисли омалаксаност чудни чуства како тага страв од смрт хахаха и тегоби во дишење дали некој има слични проблеми хелп:(

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    11.454
    Истите ги имам и јас. Катастрофално поминувам. Плус и панични и вознемиреност. Со витамини некако се крепам, малце одлепувам и така секој месец.

На Vodolija89❣️ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    192
    Devojki se ispaniciv malku, pisav i vo edna grupa ginekoloska mi kazaa ovulacija plodni denovi. Mi zavrsi ciklus pred 5 dena znaci imav 20 ti ciklus togas mi pocna mi zavrsi do pred 5 dena imav neli kafeavko se toa pomina nekolku dena nemav nisto. I denes od sabajle mislam ne sabajle stanav nakaj 1 casot i primetiv kako kafeovo kako koga zavrsuva na takvo mi lici a pocnuva i plodniot sekret onoj rastegliviot verojatno plodni denovi. Ama zosto toa braon znaci ne temno onaka svetlo braon pomesano so bel iscedok kako epten pri kraj na ciklus ili koga pocnuva. Prethodniot mesec ne sum primetila taka mozebi uste letoto da imam primeteno a vo skoro vreme ne ama znae taka cat pat.. Dali stanuva zbor za doiscistuvanje na matkata zosto taka mi lici ? Dali e normalno ? Se ispaniciv nekako... Odnosi ne sum imala imav ciklus mi zavrsi do pred 5 ,4 dena do cera nemav nisto kafeavo a ete denes ploden sekret pomesan so svetlo kafeavo..

4. selenophile11

selenophile11 Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    15
    Здраво на сите, се извинувам што за ова пишувам тука но не можев во соодветната тема.
    Јас пијам контрацептивни таблети Јаз поради нередовна менструација и досега од таблетите ми идеше точно секој месец какошто треба, немало никаков проблем но сега ми дојде 5 дена порано.. првпат ова ми се случува, зар не треба од овие таблети да биде точно на време? Дали ова значи дека веќе не делуваат? Ве молам за совет утре ќе одам на гинеколог имам закажано но би сакала и различни мислења ве молам многу сум исплашена…

На Bojjanna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    11.454
    Не се плаши не е ништо страшно, јас мислам дека за да ти доага редовно секој месец а порано или подоцна не е страшно. Мене овој месец ми доцнеше точно цела недела.
    Може и од време, вируси, стрес да се поремети.

6. Sh02

Sh02 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки , јас имам кратки менструација последниве месеци бев на гинеколог се е нормално дали ви се случило вака некогаш..?

На KaleD му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    816
    Како кратки, крварењето трае кратко или циклусите ти се почести?
    Јас имам и едно и друго, крварам два-три дена, четвртиот веќе многу оскудно. Циклусите ми се во просек на 25-26 дена, но некогаш знае да добијам и на 23-24.

8. Sh02

Sh02 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Јас крварам нормално до 3 дена некогаш и 2 , а добивам точно на 21 ден

9. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    816
    21 е гранично за нормалното, а за некој што имал подолги циклуси и одеднаш се скратуваат, нешто сигурно има како хормонален дисбаланс, стрес, перименопауза (не те прашав колку год си) и сл. И не е ок поготово ако се обидуваш за бебе, затоа што се кратат и фолекуларната и лутеалната фаза. Еве минатиот месец и јас добив на 21 ден.
    Од месецов почнав да ги пијам состојките на фолиномел, ама секоја како посебен суплемент (миоинозитол+мелатонин) и бидејќи следам овулација со тестови, денес 13ти ден од циклус тек сега се затемнува линијата а минатиот месец овулирав на 10-11ти ден. Мислам дека ќе суплементите ќе ми го изрегулираат циклусот, само рано е да донесам заклучок.
    Да не должам повеќе, консултирај се со матичната за некој суплемент или нешто на природна база за да го продолжиш циклусот. Некогаш се дава и прогестерон после овулација за да се изрегулираат циклусите.

10. Sh02

Sh02 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Сеуште не планирам за бебе , а имам 25 години , ги проверив сите хормони претходниот месец беа сите во ред па повторно ќе појдам на гинеколог , таа ми вика се е во ред...

11. FlowerMarija

FlowerMarija Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    183
    Секогаш циклус добивам редовно ако сум имала циклус на 10ти месецот нареден добивам два дена порано или еден ден покасно, но овој месец добив на 33 ден од циклусот. Секогаш стомакот ме болел на првиот ден од циклусот и претходните дена додека да пробие, но овој пат прв пат не ме болеше само кратки болки пред да добијам, а кога добив ништо. Јас обично кога добивам првиот ден имам прво кафеаво па бледо црвено и обилно најчесто вториот ден. Сега кога добив веднаш почна со црвено. Мене циклусот ми трае 6 дена. Првиот ден кафеаво со малку црвено. Вториот обилно црвено. Третиот ден слабо црвено и од четвртиот до шестиот ден кафеаво. Најмногу ме загрижува сега тоа што денес ми е четврти ден мене влошката ми е празна. Никогаш не ми се случило ова. Дали е ова нормално ?

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    11.454
    И кај мене е вака овој месец. Веројатно нормално е. Баш како што опиша буквално исто е и кај мене циклусот како јас да сум пишувала. Овој пат до третиот имав црвено. Веројатно хормони. Јас претходниот месец кога имав циклус имав огромен стрес. Можеби и тоа влијае.

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. selenophile11

selenophile11 Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    15
    Здраво на сите, многу е итно
    Пијам јаз таблети а циклусот ми касни ден ипол како е можно, немам прескокнато или заборавено ниту една таблета, минатиот месец ми дојде 5 дена порано гинекологот ми рече дека нема ништо страшно да не се грижам но овој месец ми доцни. :(
    Инаку ги пијам поради нередовни менструации

14. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.663
    Ми заврши пред 5 дена некаде и денес приметувам две кафеави капки, од што се? Апсолутно никогаш не ми е случено вака.

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    11.454
    Во овулација си најверојатно. За време на овулација така се случува.

16. Missu

Missu Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Decki mozno li e da krvaris od vitamin C
    Koga pocnav da gi pijam dobiv i eve vekje 8mi den krvaram.Pijam vit C od 500 mg inace

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    11.454
    C vit намалува крварење, не предизвикува.

На joy1 и Missu им се допаѓа ова.