1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. butttterfly08

butttterfly08 Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Со дечко ми имавме незаштитен однос пред две недели, но не сврши во мене. Сега требаше да ми дојде околу 5-6 март но ми доцни. Последно ми дојде на 5ти февруари. Цело време чуствувам болки во стомакот како да ќе ми дојди. Дали е нормално доцнењето или треба да направам тест?

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    12.161
    Јас погрешно те разбрав дека повеќе е. Има многу што повраќаат. Јас имам нагони наутро за повраќање 10 дена пред циклус. Наутро едвај преживувам.

3. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    222
    Не, еве ми поминаа плодни денови и веднаш ми се јавува гадење. Исто исто хорор.
    Дали во овулација може да боли само едниот јајник во случај левиот како тапа болка имам на една точка. Ја имав болката на денот кога овулацијата е најголема и денот пред него.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    2.624
    Искрено, предолго е доцнењево. Иако наводно не свршил во тебе може да си трудна и од предсеменската течност или евентуално сепак може и завршила малку сперма. На моја другарка и се случи тоа со второто дете и она не веруваше зошто као и не беа плодни денови ама сепак беше трудна. Земи си тест, за да не бидеш под стрес, така ќе си знаеш точно.

5. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    199
    Да може, нормално е зависи кој јајник овулуира, мене така ми се случува да ме боли на само едниот јајник на самиот ден и после поминува, болкста не трае ни цел ден неколку часа да речеме.

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    12.161
    Да, може, јас скоро секој месец ја имам таа болка. Пред некој ден ми заврши овулацијата и сега сум секој ден со мачнини додека не добијам, плус и денот кога добијам.

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    222
    Ти благодарам, мене знае два до три дена повремено да ме боли.
    Не сум била единствена. :sweat: Дали е можно да сме толку слични. :lol::lol: И јас сум иста, денес ми е последен ден од овулација и почнувам со мачнини.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Trepidation

Trepidation Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2022
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    22
    Здраво, имам 22 години и од првата менструација (значи веќе 9 години) сѐ до сега, добивам на 17-18 дена, некогаш и порано, некогаш и многу подоцна (на пример 28, 29, 35, 40 дена). Во главно, крајно нерегуларно. Сум одела по гинеколози, ама главниот одговор е дека ништо не ми фали и советот е или да пијам контрацепција или „да си родам“.

Прашањето ми е следно: дали некоја од вас се соочува со ваков проблем и дали најдовте евентуално чаре? Дали можеби имате препорака за добар гинеколог во Скопје кој ќе ми помогне со овој проблем?

Фала!

На JannaD му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Maryy.

Maryy. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    99
    Искуство некоја да сподели, отсуство на менструација подолг период (2години)? Како и дали некоја успеала по природен пат да ја врати.? причината е намалена телесна килажа и стресови секако. Фала

10. Purpleheart

Purpleheart Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    247
    Дали ги има некој користено? Има ли некое подобрување во регулирање на циклусот? Screenshot_20250331-174733_Samsung Internet.jpg

11. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    2.565
    Како се справувате тие што имате болна менструација? Ја знам и да се онесвестам, да повраќам, и се да ме боли. Планирам да се вработам ама се плашам. Кетонал делува само на еден ден после може пак исто. А ми трае 1 недела.

12. >mima<

>mima< Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    59
    Девојки ми треба ваше мислење, почнувам да паничам.

Требаше да добијам на шести месецов, и ми доцнеше, си реков ајде еден ден не е ништо. Вчера пак цел ден не ми дојде, дури вечерта. Е сега не знам дали е тоа менструација или шо е. Неколку капки, и тоа повеќе кафеави отколку црвени. Никогаш до сега вака не ми било. Не сум имала односи сексуален во скоро време. Горе долу редовно сум добивала циклус на датумот. Не примам никаква терапија, освен шо сум малку настината. Немам класични менструални болки.

Дали да одам на гинеколог? Почнува страв да ме фаќа.

На Tammm му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Trepidation

Trepidation Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2022
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    22
    Здраво! Мислам дека немаш потреба за секирација, можно е од настинката нешто да се пореметило. Влијае се, дури и најмала промена. Мене знаело од промена од ладно на топло време да ми касни или да подрани. Без гајле, следи ситуација само, види дали ќе се повтори и следен месец, ама мислам дека не би требало.

14. >mima<

>mima< Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    59
    Фала ти. Искрено малку ми олесна. Пишав и на други места и горе долу истите коментари ги добив. Ама сепак, паника ме фати и не знаев што како а немам блиска своја личност да прашам и морам вака. Отворив на нет да читам и се покајав само лоши работи.

15. sara5644

sara5644 Нов член

Се зачлени на:
    30 март 2025
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Devojki zdravo 1 prasanje vcera sabaljeto imav na hartijata koa se brisev krv i znaev deka ke dobijam i do vecerta mi dojde....e sega drugabja denes imam cel den ned kako rozeva krv tuku crna i kako urda samo na uloska....kazete mi itno mi e na doktor ke odam ponedelnik zasto e taka????

16. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    199
    Devojki edno prasanje, se e normalno mada jas pak malku kako da imam nekoj musicki u glava

Prethodno mi dojde na 17 ti mart a ete sega vecerta veke sme 13 ti vidov kako kafenko deka saka da doaga e sea koj den ke probie neznam, presmetav ispaga tocno 28 dena i normalno e ama posto mi doaga na 30 dena obicno pa zatoa mislev dali e normalno ako podrani vaka nekolku dena ?

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    12.161
    Нормално е

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    1.751
    Треба да добијам околу 18ти а веќе од петокот имам кафеав исцедок, како заостаната крв, една две капки на ден. Никогаш вака не ми се случило, гледам повеќето погоре прашувале за истото, ме загрижува искрено. Значи не е како класично добиено, имам малку болка во левиот јајник, не се класични менструални болки. Ќе посетам гинеколог вторник ама викендов сум загрижена.

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    12.161
    Според ова што кажуваш во овулација си, овој месец ти е покасна. Најверојатно нема да добиеш на 18,некој ден подоцна ќе добиеш. Ако ти е на мисла оди на гинеколог.

20. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    21.446
    Женски дајте ми совет малце уплашена сум.
    Ми заврши менструацијата пред 3/4 дена, нормална менеструација навреме ми дојде, нормално крварење и 6 дена ми траеше ко секогаш. Сеа гледам сабајлето кафеаво имам пак, влошка секојдневна ставив. Да е овулација, мислам дека е сепак рано, пред 10 дена ми дојде.
    Шо би можело да биди, се уплашив?;(