Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.276
    Допаѓања:
    12.133
    Ако тие 10,11 ден од прв ден добиено можно е да е овулација. Или заостаната крв од циклусот.

2. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    21.442
    Ќе видам во текот на денот како ќе биди, се надевам ќе прекини оти стварно ќе шизнам.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Aa Bb

Aa Bb Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Здраво!
    Последната менструација ми беше на 23.03 на14 ден на 05.04 кога се бришев имаше прво светло кафеаво и розе со слуз само на тоалетот а во текот на денот и црвено во неколку наврати неколку капки утредента беше кафеаво исто само на тоалет наредните денови се намалуваше вчера воопшто немаше а денеска повторно розе портокалово и еднаш црвено.Бев на гинеколог пред недела дена ништо конкретно не ми кажа претпостави дека се работи за пукната овулаторна циста и рече дека за два дена ке помине.

4. mariana88

mariana88 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2024
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Zdravo itno ve molam, imav odnos od koj krvarev, pred 2 nedeli, i sega gledam pak, krvav sekret mnogu se plasam ve molam za sovet,j sega inaku i vezbav? Sto moze da e

На Minnak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.276
    Допаѓања:
    12.133
    Совет оди на гинеколог, вака не може никој да знае.

6. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    1.751
    Сеуште не добив, можеби и наглите промени во температура ни влијаат:|

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.276
    Допаѓања:
    12.133
    Ако според исцедокот на 13 си била во овулација, некаде околу 27 би требало да добиеш.
    Може и од променливото време да ти доцни. Кога имам доцна овулација секогаш ми доцни, освен ако имаш шанси за бременост :)

8. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    1.751
    Имав еднаш однос, заштитен, плус не сврши така да се надевам океј е се’

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    536
    Здраво девојки, моментално психички се чувствувам ужасно. ;(пред малку измерив пулс и притисок се си беше нормално, меѓутоа толку ми беше лошо што почнав да плачам... Гласот ми се тресеше. А и треба да добијам, ми течеше попладнево малце ама на влошката немам ништо. Само од време на време имав болки во стомакот. Пред 20 минути си седев најнормално во соба и одеднаш ми дојдоа некои чудни мисли, дека ќе умрам затоа што срцето почна силно да ми лупа... И стварно ми лупаше, многу се исплашив дека недај Боже ќе ми се случи нешто како инфаркт:(

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.276
    Допаѓања:
    12.133
    ПМС
    Нема да умреш :hug:
    Хормоните беснеат, напиј се б6, некој чај за смирување камилица, маточина. Диши, издиши смирувачки, си добила паничен напад. Ќе помине, најди некоја занимација да смениш мисли, читај, пеглај, нешто што ќе ти пренасочи мисли.

На Лејди Гага му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    536
    Фала ти многу :l::l::l:еве сега планирав да се напијам б витамин

12. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    536
    Да ок во ПМС сум но како е можно да ми дојдат вакви вознемирувачки мисли да стравувам за животот? Имаш за ова некое објаснување зошто е тоа така кога жена е во ПМС?

13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.883
    Допаѓања:
    129.904
    Стручњаци ќе ти кажат поубаво. Ама, уз ПМС-от може и анксот да те дрма.
    Особено ако си била изложена на некаков стрес.
    Пробај да пренасочиш мисли на друго. Пушти си нешто (смешни видеа со животни, омилен комичар, омилена музика) што те развеселува.

На anggell и Лејди Гага им се допаѓа ова.
  14. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    536
    Еве се потсмирив малку и си гледам смешни видеа :inlove:

15. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    222
    На 23 март имав циклус. Минатиот месец добив на 18ти април многу обилно крварев првите два дена, а досега сум имала нормално крварење. Денес ме боли стомак како за доаѓање немам сé уште ништо, но по болката мислам за скоро ќе добијам. Јас обично добивам на 28-31 ден, но ова ми изгледа многу рано. Дали некоја знае зошто добивам циклус порано овие месеци ?

16. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    536
    Хормонално е, нормално е да е нередовен понекогаш циклусот. Не се секирај и мене ми доаѓа некогаш порано од стрес:)

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.276
    Допаѓања:
    12.133
    Може од стрес, може од време, од лекови, исхрана, хормони.
    Јас последниот пат ми доцнеше една недела што ретко се случува, овој месец според тоа што имам рана овулација ќе добијам порано. Според овулацијата се водам кога ќе добијам циклус, и обично кога промашам за ден, два ретко да утнам, според неа секогаш ми е точна.

На Лејди Гага му/ѝ се допаѓа ова.
  18. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    222
    Треба да испитам хормони ? Досега не сум испитувала, не сум имала некаков проблем.
    Немам некој стрес периодов. Пред една недела бев настината и пиев антибиотик. Многу ми се има измешано циклусот и јас сум паничар си правам најлоши филмови. Уште не добив, ама ја имам болката во стомак како за добивање.

Последна измена: 11 мај 2025
  19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.276
    Допаѓања:
    12.133
    Епа од тоа, ќе ти дојде не грижи се.

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    199
    A dali moze od magnesium i b6 da docni ? Bidejki mene mi doaga i porano nekoj den tocno na 28 dena a sea ne mi dojde osekam deka ke mi dojde bidejki gradite mn me bolat kako pred dobivanje, imam akni, apetit zgolemen nervoza sve toa ama osetiv i deka ovulacijata bese pokasno po sekretot, pa velam moze poradi toa e i da kasni ciklusot.. ama i jas sum panicarka i ete mn panicam i se nerviram zosto se uste nema... A imav stres deka imav imav a i doktor mi gi dade vitaminite za smiruvanje posto pulsot mi se zgolemuvase pa rece da gi piam da se smiram toa od sto sym panicela mi se desavalo inaku onaka krvna slika se okej i hormoni nekoj so ispituvav.. a onie meseci i prethodniot ete ne mi docnelo sve na vreme i porano i sea ne mi docni ama naviknata sum nekoj den porano ocekuvav denes cel den deka gradite ke mi prsnat ama nemase mozebi za nekoj den som imam simptomi se nadevam daj Boze ... Dali moze i osoba so redoven ciklus celo vreme nekad da i kiksne navistina celo vreme go mislam deka mi doaga i porano a ete utre mi e denot a se uste nema ...