Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Јас знам дека треба толку време да помине до следната менструација,дека не треба да е порано од 28 ден,затоа така реков,сепак најдобро е да отидеш на доктор :) најточно знае што,како,зошто итн. :)

2. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    да да сигурно ке одам да видам шо е работата, се надевам нема ништо затоа што бев пред 5 месеци и се беше ок :) :*

3. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    не е ништо страшно мене ми иди на 21 или 22 дена тоа сето зависи до организмот може да иди од 21 до 36 дена а ако не ти дојди до 36 ден или си бремена или пак нешто не е во ред затоа нема зошто да се секираш сепак ако сакаш појди си на доктор за да ти биди мирна душичката позз ;)

4. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    претпоставувам дека нема ништо, како што кажав сега брзо бев на лекар и се беше ок :D
    знам дека на некои му иде на 21 ден, ама тоа е психата :lol:
    само сакам да прашам дали се променило нешто во вашиот циклус, од моментот кога сте решиле да не се пазете????( се надевам ке ми казе некоја:) кај мене од тогаш почна да ми иде порано :?:
    :*

5. brokenAngel

brokenAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Мене менструацијата никогаШ не ми била редовна и ми касни по ден два скоро секој месец.Но овај месец ми каснеше 5-6 дена и потоа добив ама само како кафен исцедок ама не обилен и ми траеше 6-7 дена и вчера ми прекина.А пред тоа ги имав сите знаци за менструација :имав мозолчина на лицето,нервозна, и пообилен вагинален исцедок.и сега дали е нешто до хормоните или е нешто др во прашање незнам и затоа девојки тука барам совет или мислење..... :worried: :(

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Имам едно прашање: Што може да биде причината менструацијата да е помалку обилна од обично? Бременоста е исклучена. :)

7. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Мене секогаш ми идело точно на денот или касни ден два, а откако почнавме да не се пазиме ми порануваше 2-3 дена и за три месеци забременив. Се надевам дека и кај тебе ке е така :*

8. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    леле дај боже да биде и кај мене така :) мене ми беше чудно што почна да ми иде порано и ај реков да си прашам :lol: фала кисче :*

9. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    порано ми треше 6 дена сеа ми трај 5 дена овие 2-3 месеци од што би мошело? и двата последни денови мн малку имам

10. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Порано ми идеше редовно, можеше да се случи да ми доцни ден или два, и секогаш ми траеше по 7 дена и тоа доста обилни првите 3-4 дена на 2 часа менував влошки. Последниве два месеца ми доцни 8 - 10 дена, и ми треа по 5 дена, тоа ми е навистина чудно. :^)

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Можеби уште не ти е регулирана, не е ништо страшно.

12. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    порано ми треше 6 дена сеа ми трај 5 дена овие 2-3 месеци од што би можело? и двата последни денови мн малку имам петио ден скоро онака кафеава течност од што би можело?

13. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    ако е кафеаво, настинати ти се јајниците

14. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    затоа и по 5 дена ми трае т.е 4?

15. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    тоа со кафеавиот исцедок ми се случи некаде пред околу 1год.и кога бев на гинеколог ми рече дека тоа не е ништо страшно,така се погодил како некој период. не се секирај ништо не е :)

16. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    ми доцни цела недела и многу ме боли десниот јајник,ставам топло но некако не сака да попушти,малку сум настината па можеби е од тоа? чуствувам како да ме стега главата,а тоа кај мене значи дека треба да добијам за ден два. но проблемот ми е што еден ден пред да добијам и првиот ден страшно многу ме боли главата и да се напијам таблета не ми помага.бледа сум како како лимон и имам темни подочници,со еден збор личам на некој дух.Сакав да прашам таблетите кафетин менструал се само за болки во стомакот или може да се напијам од нив и кога ме боли главата?

17. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Тоа што трае 5 - 6 дена,кај секого е различно,а кафеава течност,обично се појавува пред менструацијата и после,мислам дека нема врска со настинка кај јајниците.

18. Bubache

Bubache Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    anab........кафетин менструал слободно земи и кога те боли главата , но ако менструалниот циклус ти е проследен со големи стомачни болки би било убаво да направиш еден преглед кај гинеколог.
    Beлиш дека имаш болки во јајникот ................можеби тие болки се поради промената на времето или можеби земаш антибиотици поради настинката па затоа и дошло до доцнење на менструацијата но можно е да станува збор за некоја бактерија или циста на јајникот . се надевам дека ке биде се во ред ... :)

19. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    ми дојде пред 1 и пол година и се ми беше редовна цело време но сега од јануари немам добиено еве мај веќе завршува а јас немам сеуште добиено бев во март кај матичната што ми е да ја прашам и таа ми рече дека е нормално тоа на секој му се случува ќе ти дојде ми рече а сега еве сеуште ми нема дојдено па дајте некој совет што да правам :worried:

20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Морав да одговорам на ова со кафетин менструал...Не земајте ги таблетите девојќи, колку и да помагаат. Незнам колку сте знаеле, но кафетинот предизвикува тахикардија (забрзано чукање на срцето)...Ви кажувам од искуство на мајка ми...Беше на лекар и и кажаа дека е од кафетинот тоа, дека е силен аналгетик, но еве се јавуваат други компликации...Поздрав :)