Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. maybelline

maybelline Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    207
    Јас имам страшно болни менструации и цел живот сум на апчиња. Прво пиев баралгин ама ја сменија фирмата и не е тоа тоа. Постле долго време пиев кафетин ама ми се навикна организмот и почнав по 2-3 да пијам и да не ми помагаат. Сега во аптека ми препорачаа некои даливон и стварно се добри. Еве веќе 3-4 месеци ги пијам, штом ми дојде уше пред да почне да ме боли по едно апче и цела менструација сум си мирна. :D

2. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Смеам ли да се истуширам ако имам менструација?

3. MoonChild

MoonChild Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    91
    смееш,јас секогаш се капам или туширам за време на менстурација

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    640
    секако, и тоа не да смееш туку мораш хигиената е важна, а уште повеке за време на циклусот. потребмо е барем еднаш дневно капење или туширање.

5. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    ^ Не дали смееш, туку мораш... Одржување хигиена посебно во тие денови треба да е зачестено ;)

Едит: Претркана ! :D

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Задолжително е! Најубаво е да се тушираш двапати дневно кога имаш менструација. Хигиената во тие денови е особено важна и не смее да се запостави.

7. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Добро со мене нешто не е во ред или не знам што ее!
    Значи една недела пред да ми дојде можам буквално се да изедамм, дури и масава :devil: :devil:
    Ааааааааааааа ќе си пукнамм!!! :@ :@

8. Blue-eyes-girl

Blue-eyes-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    30
    Јас кога имам менструација првиот ден ужасно ме боли стомакот значи не можам да висам на нозе и морам да пијам апчиња кетонал форте и некои додатни чаеви од нане и сл. дали е тоа нормално? многу се нервирам ... незнам што да правам мрзам кога треба да имам менструација :@ :@ :@ :@ :@

9. maybelline

maybelline Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    207
    Најубаво ти е да одиш на гениколог ако не си била до сега. И јас имам болки и бев на гениколог и испадна дека анатомијата на матката моја била таква што менструацијата за да дојде до каде што треба треба да помине по некој си чуден пат и мора да ме боли. Ама докторкава ми кажа дека може болката да биде и од нешто друго. Но во мојот случај ова испадна. Поубаво да си провериш за ако не мораш да не се труеш со апчиња безвезе :D ;)

На Blue-eyes-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Го поставив прашањево и во интимни прашања и совети ама сега ја видов и темава па мислам мислам дека повеќе одговара овде.
    Значи обично не добивам точно на време, ама овој месец како за беља изгледа ќе добијам. Почнаа да ме болат градите, јајници по малце. Поради менструацијата решив да одам покасно на одмор, затоа што бев сигурна дека ќе ми касни и сега може да испадне да добијам пак баш тогаш, негде при крај на одмор. :devil: Не ми е проблем за бањање туку болките и мачнините првиот ден. Плус тоа имам доста тежок ПМС, покрај нервоза исто имам и доста физички проблеми како мачнини, големи болки во гради и ред др работи... Како да го одложам тоа или евентуално како да си го олеснам ПМС-от, на природен начин, ако е можно. Би ви била многу благодарна ако споделите со мене нешто што вас ви помогнало :*

11. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    На природен начин, неможеш никако, барем јас колку што знам и сум упатена. Е сега на гинеколог можеш да отидеш, да ти даде апчиња кои ќе ги пиеш и откако ке престанеш да ги пиеш по 2-3 дена ќе добиеш, но одат задолжително со консултација со лекар. Така да ако добивањето ти е толкав проблем, обрати се на гинеколог. Се најдобро :*

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  12. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    вака...имам менструација долго време, и не секогаш добивам како што треба некогаш се случува на 1-ви некогаш на 21-ви да ми дојде но тоа ми е нормално...обчино ми трае 8 дена (најмалку), при што имам голем облив и сл... е овај месец ми дојде на 5-ти, и се нормално болки едно друго се како и другите пати, 5-тиот ден немав ни капка крв, што значи менструацијата заврши, и јас останав ваква :o ...и и кажав на мајка ми и она ми вика постои можност сега да ти се нормализира, што мене некако и не ми се верува...заврчера утрото повторно ми дојде... и реков на мајками да разговара со мојот гинеколог (бидејќи јас неможам да го посетам) и да ми каже што ќе и рече...
    дали некој од вас го има овај проблем или му се случило вакво нешто ? дали некој знае што е работава ?

13. ane211989

ane211989 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Luge jas imam edno prasanje mi docni veke eden mesec a do sega ne mi se slu4ilo i ovoj mesec 1 den imav epten malku i posle nekolku dena po edna kapka re4isi ve molam helppp :(

[mod-kirilica:1fp4ri66][/mod-kirilica:1fp4ri66]

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.559
    Допаѓања:
    201.695
    А да си одиш на гинеколог? Не може да се знае од што ти доцни. Може да си бремена, а може и други фактори да има. Затоа, гинеколошки преглед е најдобра опција.

15. ane211989

ane211989 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    За бремена сум 100% сигурна дека не сум нз од што може да биде така

16. c.i.n.d.e.r.e.l.l.a

c.i.n.d.e.r.e.l.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Вака сега и мене ми се случи истото пред извесен период. Затоа што имам завршено медицинско одма мислев тумур или нешто слично дека имав...нема врска со тоа ништо... понекогаш се случуваат процеси во организмот кои неможат да се објаснат... А дали имаш знаци на предменструален синдром ??? Инаку вака направив, на улошка стави ракија и легни си... баба ми ми кажа за ова и сабајлето добив... се надевам дека ке делува :)))) Убав ден :)))

На hipi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lileee

lileee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    13
    здраво до сите .гледам дека има ваква тема и си помислив не е грешка да прашам дали некоја има слична ситуација како мојата.јас се породив на 21 година и од тогаш имам нередовни менструации и тоа кога ке добијам се бавни и траат по еден месец што најчесто завршувам со киретажа.правев биопсија папа тестови хормонален статус но до сега ништо се нема покажано едноставно имам само полицистични јајници.но како крварењето трае јас така заслабнувам со крвта серумското ми опаѓа.навистина незнам јас ниту мојот матичен за што се работи а хормонални не сакам да пијам бидејќи имам проблем со тежината ,а и ги пиев доста време неможам повеќе.се прашувам дали е можно да биде последица на AD што ги пијам или е нешто друго. ситуацијава трае 10 години да имаше нешто сигурно до сега ќе се случеше нешто но никогаш неможеш да бидеш сигурен работите можат да кренат во нагорна линија(на полошо)молам за ваше мислење.....

18. c.i.n.d.e.r.e.l.l.a

c.i.n.d.e.r.e.l.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Ако веке веруваш во нешто што се вика алтернативна медицина од поинаков тип би ти препорачала тоа што мислам дека ке ти помогне...некој како Константин...
    Moжеш да се информираш тука www.konstantin.com.mk
    Ако сум добро информирана човеков лечи по пат на егзорцизам и досега скоро никој не се пожалил од него ( има излечено тумури и слично )... можеш да закажеш консултација кај него и ке разговараш па ке ти каже дали може да те излечи или пак не...

19. lileee

lileee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    13
    сум слушнала и за него и доста имам глдано како работи имам блиски пријатели кои беа таму но искрено ми кажааа дека веќе никогаш нема да се врата кај него .ништо не му помогнал иако биле многу пати .а јас се плашам кога ке помислам само како работи со луѓето кога гледав на цд страшно е .....едноставно сеуште мислам дека има нешто што некој неможе да го открие во мојот организам...... :(

На c.i.n.d.e.r.e.l.l.a му/ѝ се допаѓа ова.
  20. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Таква менстурација може да биде ако имаш низок крвен притисок. Мене така ми се случи, иако немора да значи за тебе, лекар најубаво ќе ти каже