Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    гинеколошкиот преглед кај матичен доктор е басплатен, а ехо вагинално е 200 денари (бар кај мојот), до толку сигурно имаш. инаку не е убаво толку често да добуваш, може имаш циста па пукнала или ај да не погодуваме туку оди и провери си се

2. vesni4kaxd

vesni4kaxd Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    43
    последен пат ми дојде на 22ри и ми треаше нормално..... сеа веке една недела имам нешто како кафеав исведок ама не е бело прање туку како она на крај кога ке имаш ко ке треба да ти заврши.... то ми е менструацијата или???

3. mia-crnka

mia-crnka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    vesni4kaxd мојот матичен ми наплака и преглед и ехото е поскапо али тоа не е тема овде (а кога ке кажеш на некој дека немаш ни 500 денари за преглед на пример не ти веруваат) во секој случај благодарам за одвоеното време да ми одговориш ;)
    Само сакав да знам дали некоја имала слично искуство затоа пишав

4. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Имам нередовна менструација, си доаѓа кога сака :D , е сега секогаш кога ми доаѓа јас имам 5-6 дена и доста обилно. Ама сега кога ми дојде ептен малку, 2 капки, дури и побледо беше, не како обична крв, а ми траеше исто толку денови :?: Дури и се зачудив :| Иначе околу мојава менструација, запознаен ми е гинекологот, незнам сега дали да се јавувам да закажувам за последнов пат или нема толку место за грижи? А? Некој со слично искуство? :?:

5. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    Добивам редовно најчесто на 30 дена.. речиси еве 5 месеци имам на 30 дена точно :)
    искрено немам по многу добиено, 4 дена првите два дена пообилно, веќе 4 ден по многу малку, немам болки, на два три циклуса имам еден болен и поминувам со кафетин, мојот најголем проблем е тоа што недела дена пред да добијам градите ненормално ме стегаат, омалаксана сум, сите мускули ме болат, кичма, свашта а за расположење несакам ни муабет да правам :) :) :)

6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    пред недела и нешто ми заврши циклусот(а нели пред да се добие циклус градите набабруваат)
    и после циклусот ми се градитеисто како што ми беа и пред циклусот, многу ме болат :sweat:,и страв ми е да тркнам до кај гинекологот, па дали некоја од ва би мозела да ми објасни од што вака ми се случува
    (прв пат вака е ова што ми се случува)
    благодарам однапред :)

7. Rozovka

Rozovka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    15
    Да си ја кажам маката..
    Добив пред 3 дена. Првиот ден имав премн јаки болки. Мораа да ме носат на лекар да ми пуштат едно кетоналче. Пола саат не можев да станам од креветот за да си отидам дома и на крај добив нагон за повраќање и... Значи хорор ден! Обично не користам тампони, ама вчера вечерта ставив и денес немам менструација,веќе цел ден. Циклусот обично ми трае до кај 6 дена, не кујзне колку обилно ама сепак задоволително :)) Ми се случило од коа ќе извадам тампон да не ми тече одма.. Ама не волку долго време..
    Ви се има ли вас нешто вакво случено? Некој совет?

8. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Здраво девојки, ако може би ве замолила за брз одговор. Значи имам секогаш редовна менструација, некогаш касни 1-2 дена некогаш е порано 1-2 тоа е во ред, но сега наредната требаше да ми биде наредниот петок, а мене ми дојде вчера и тоа после сексуален однос. Значи само 20 дена поминати и ми дојде. Не знам што е проблемот до сега вака ми се нема случено. Ако некој знае кои се причините ве молам нека ми каже. Позз девојки :*

П.С. Сите загрижени ако касни, јас загрижена што толку рано :lol:

9. Gaabbii

Gaabbii Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Исто и кај другарка ми веднаш после однос доби како нормално иако беше порано! Не се замарај наредниот месец си доби многу нормално , немаше никакви проблеми!

На Emma89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Па не би требало да има врска со тампонот, а овојпат само порано ти завршил мензисот.
    Почекај како ќе биде следниот пат кога ќе добиеш, ако се си е нормално нема место за паника.

11. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Фала Gaabbii за утехата :) се надевам дека се е во ред :) :*

На Gaabbii му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    :( ништо од менструацијата. само вчера дента, а вечерта ништо немаше. еве исто и утрово се разбудив пак ништо. ајде ве молам дали некој знае да ми каже зошто вака? инаку и тоа вчера чудно како да беше првин беше црвена крв после некако кафеава. ааа цела сум прашалници :( :( :(

13. Violetushka

Violetushka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    2
    Можна ли е бременост иако се добива нормална менструација после односот???

14. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    Кога имам менструација забележувам дека не ми тече чиста крва како претходно...месеци наназад ми тече крв измешана заедно со прозирна и лигава течност (и треба повеќе време за да искапе, се разтегнува, лигаво е, незнам точно како да ви објаснам). Тоа ми се случува во последните 7/8 месеци значи секоја менструација ми е таква, за разлика од претходните во кои немав такво нешто. Веќе се навикнав на тоа и го занемарвувам, но сеуште незнам зошто е тоа така, сакам да ве прашам дали е тоа нормално?

15. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Не е ништо страшно, затоа што за време на менструацијата излегуваат и парченца од излупениот ендометриум, вагинален секрет и тоа се всушност лигавите парченца.

На Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Можно е, ама ретко се случува.
    Освен тоа, ако си бремена а добиваш, менструацијата нема да ти биде иста како што ти е обично. Ќе крвариш многу слабо, најчесто ќе имаш кафеаво или розево, а не крв.

17. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Девојки имам едно прашање. Минатиот месец ми дојде на 20-тиот ден, но тоа траеше само 1 ден, после една недела ми дојде сосем нормално (значи на 27-миот ден). Еве денес пак исто ми дојде на 20-тиот ден, а треба наредната недела да ми дојде. Скроз сум збунета, дали има некоја причина вака да се случува? Ве молам за помош. Позз :)

18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Можно е да се случи два пати во месецот да биде циклусот, но, треба да знаеш колку време поминува од едниот до другиот циклус, за да претпоставиш кога би можело да дојде.Треба да поминат 28 дена или евентуално до 36 -тиот ден, ако дојде порано пред 28, тогаш е крварење, а ако дојде после 36 -тиот ден, тогаш нешто се случува што доцни.Сега, ако тоа е кафеаво и трае еден ден, па исчезнува, а потоа, после неколку дена, следува менструацијата, мислам дека е нормална/стандардна појава, која се случува пред циклусот, не би требало да е нешто лошо.Доколку нема вакво нешто, што ти спомнав, тогаш не би требало два пати по ред на ист начин да добиваш.Сепак, најдобро е да се консултира доктор, најсигурно.

19. Dragana.A

Dragana.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Значи можно е тоа да ти се дешава ако си била под стрес ..

20. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Еве конкретно ќе кажам, последната менструација ми беше на 30 септември, следната очекував наредната недела, но ми дојде вчера. А тоа за минатиот месец, значи исто така ми дојде на 20-тиот ден од менструацијата и траеше само еден ден, а потоа регуларно си дојде на 30 септември, како што пишав погоре. Е сега се зачудив, секогаш сум имала точна ментруација, 27-28 ден но овојпат дали е поради ладното (осетлива сум многу на ладно) или пак е нешто друго, незнам. Ви благодарам за одговорите. Позз