Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72
    Точно така нјубаво е да видиш и слушнеш повеќе милења, па еве и јас имам нешто да кажам да не речам барање совет-мислење. На 4.12 имав добиено и нормално ми траеше 4 дена а пак на 20.12 повторно добив значи два пати во ист месец. Чудно мие затоа што никогаш несум имала така прв пат ми се случува и незнам што е. А да напоменам дека немие ни редовна менструацијата.Никогаш не ми доага на ист датум, и многу глупо се осекам сега, Кога одам по мала нужда ме боли под стомакот. Благодарам на одговорите.

2. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Нормално е да ти дојде два пати во месец, не се плаши :) и мене ова ми се случило, затоа знам :) Додека тоа што не е точна датата кога доаѓа, незначи дека треба да доаѓа точно на одреден датум, може да ти дојде, да речеме ден-два подоцна, значи да не биде голема разликата од еден циклус до друг, 28 дена да поминат, зависи од тоа на која дата почнал претходниот циклус :)

3. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    3.146
    Обично ми е редовна менструацијата, сега ми касни 3-4 дена. Знам дека тоа може да се случи од пиење антибиотици, јас бев болна месецов, па пиев, али и порано имам пиено, па навреме беше.
    Пред неколку дена имав болки на моменти, оние предменструални, али од вчера престанаа и пак ништо немам. Можно е да е од антибиотиците, или нешто друго е, оти бременоста е исклучена.

4. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    Можно е да е од антибиотиците, можно е да е од стрес, ако си била под стрес, а и тоа што си била болна може да влијае. Мислам дека нема потреба да се грижиш. :)

На moonlight-girl.55 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 24.06.2010

24.06.2010 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    ...poslednata menstruacija mi bese na 19 ti dekemvri ... na 12 ti januari imav odnos so decko mi bez zastita , no mislam deka celata tecnost ja isfrli nadvor , ne svrsi vo mene ,, denes na 15 ti januari dobiv .. 4 dena porano ,, dali e nekoj problem toa sto dobiv nekolku dena porano ...?? :/ pozz

На vidividi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    128
    ^ Како тоа можи да е проблем? НЕ, сигурно не е. + не се којзнае колку денови - 4 се само. Уживајте бре!

7. DaskalovaM

DaskalovaM Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    nema mesto za panika,toa e normalno kaj sekoja zena.. :) tie parcinja se od samata vagina,t.e so ispagjanje na tie parcinja ti se cisti vaginata i nepotrebnata krv se isfrla,taka da... ne e nisto seriozno :)

8. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    Не знам што ми се случува, но требаше да ми дојде циклусот. Мене ми дојде вчера и тоа многу малце и еве до денеска нема ништо. Се случило ли на некоја од вас?

9. pomada

pomada Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    сакам да прашам дали му се има на некој случено да добие но само 2-3 капки и тоа како кафено како краен исцедок мене еве 2 дена така :(

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Ми се случувало порано, кога уште не ми беше редовна и регулирана менструацијата.
    Можеби не е ништо, почекај и може ќе добиеш како што треба деновиве. Ако нема ништо оди на гинеколог за секој случај, можеби е некој проблем со хормоните.

11. Mer4e

Mer4e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
    лелеее луѓе никогаш не ме болел стомак ама вчера повраќав од болки :worried:

12. pomada

pomada Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    ке одам утре да видам со е работава прв пат вака ми дојде страв мозе не е нисто ама :worried:

13. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    А добро колку е нормално за време на менструација да се има нагон на повраќање ??

ја нема кога не повраќам коа имам добиено , после ко полесно ми е не ме боли толку , ама чудно ми е малку , незнам колку е нормално :?:

14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Првите 2-3 дена е нормално и да имаш болки и да повраќаш, како поминуваат деновите овие непријатности треба да исчезнуваат.

На WildCherry му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
    Здраво девојки имам 15 години и сеуште немам добиено менструација , мајка ми добила на средина на 14 , многу сум зрижена...

16. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Не сите девојчиња добиваат менструација на иста возраст. Некои добиваат на 11, други на 15.
    Сепак најдобро е да посетиш гинеколог. Кажи и на мајка ти и заедно одете. Ништо страшно. Ќе те прегледаат и ќе добиеш одговор на твоето прашање и секако грижите ќе престанат. ;)

На Belieberka666 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Аааааааааааа нека поминва побрзооооо,болиииии
    УПМ!! :@
    Морав тука да се испукам...

Обично вториот ден секогаш ме мачи вака :envy:
    Арно шо нема никој покрај мене :lol:

18. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Грижите ми поминаа. Бев загижена, имам 13 години, а немам добиено-си викав, ама ете, летово прв пат добив. И тоа неможете да претпоставите каде... во авион!!! Кога се врааќв од Холандија кон Македонија. Хахаха :D ! Сега имам 14 години и уште не ми редовна и регулирана. Некогаш ми доаѓа порано, екогаш покасно. Тоа нормално е? :^)

19. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Нормално е немој да се секираш :) Уште не ти е стабилизирано,со тек на време се ќе си дојде на свое место :)

20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Девојќи...Помина 35 ден, а мене уште не ми доаѓа...Се си мислам дека е од наглите промени на климата, од -15 скокна на +15 :devil: .... Градите ме болат многу, тоа е секогаш знак дека ќе добијам, но се плашам дека нема...Лани во април исто поради таквите нагли промени што не памтам дека се случувале порано, еден месец ми изостана, бев кај матичната и ми рече или си бремена или е некој хормонски дисбаланс и ми рече да почекам 1 месе, дека не е страшно и ако не дојде пак, тогаш да се јавам на лекар...Но потоа дојде и од тогаш не ми изостанала никогаш, но баш за тоа се секирам сега, пак да не ми изостане ;( ;( ;( Инаку тогаш градите не ме болеа, а сега уфффффф...тврди се...инаку не сум бремена...дали ви се случувало ова и на вас некогаш? имам менструација веќе 10 години, не ум почетничка :D