Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Мислам дека нема зошто да се секираш. :)
    Се случува менструацијата да дојде порано или покасно, ретко кога е точна до ден. И тоа што имаш пообилно крварење немора да значи ништо. Сети се да не си имала некој поголем стрес месецов, а исто и променливото време може да е причина.
    Уживај, не е ништо.

2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    3.145
    Стресови месецов богами доста, што психички, што физички. Бев болна, па антибиотици голтав.
    Ме изненади што е порано, оти секогаш е на 28-9 дена, никогаш порано не дошло, али очигледно за се има првпат. :D
    А за обилно, се исплашив дека пред некоја година, пак лето беше, почна мн,мн али претерано многу крв да ми тече, буквално на два саата менував панталони, оти лом се правев. Тогаш мислам цела крв ми истече, пиев некои апчиња и другот циклус ми беше океј. Сум немала никакви проблеми со циклусот оттогаш, па си помислив да не се случи пак истото. Али фала Богу добро е денеска, 3 ден ми е, еве е стабилизирано, немам многу крв, очигледно се истекло вчера и некни. :)

3. cucikata

cucikata Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Devojki , mal sovet od vas :)
    Posleden pat dobiv na 13 ovoj mesec t.e. juni i si mi bese najnormalna kako i sekogas , no zavcera vidov na gakite mala kapka , no ne crvena , kako temno kafena pomesana malku so crveno i samo koga odamm vo wc mi protekuva mn malku i vaka ponekogas , nosam od onie vloski sto se bez krilca oti mn malku mi tece , da ne recam mi kape :) deneska eve treti den , isto mi e taka , a nemam sipmtomi , ni stomak me boli , ni gradite i sl.Zasto bi mi doslo dva pati vo mesecot? Zborev so drugarka mi rece deka moze da e ako sum krevala nesto tesko ili sum se preladila . Za vtoroto mozno da e , oti spijam dosta otkriena , se vrtam mn vo spienje i pod klima ako moze da bide toa.Aj plis dajte mi sovet :)

4. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Тоа што ти е малце кафеаво помешано со кафеави и мене еднаш така ми се случе и ми траеше 2,3 дена,а потоа исчезна.Можно е да си настината и ред други причини,но мој совет е најдобро да одиш на лекар бидејки ние можиме само да си погодуваме што е и како е ,не би требало да е ништо сериозно не се плаши,но сепак мој совет е да одиш на гениколог ;)

5. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    значи најголем страв ми е да не ми дојде на одмор, бидејќи ми трае по многу. па дали ако пијам сок од ананас за да не ми дојде за време на одмор. Не ми се смејте де, бидејќи скоро секогаш ми доцни. па...

6. slatka.malaa

slatka.malaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    можно ли е да те боли стомакот уште 2-3 дена пред да добиеш? Еве јас требаше да добијам околу 25, инаку имам нередовна менструација и вчера ме болеше стомакот и денес ме боли ://

7. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    3.145
    Да, тоа е нормално. Мене не 2-3, и 5 дена однапред имам симптоми на добивање, али не стално стомакот да ме боли, туку на моменти ме сецка помалце, колку да се навести тетката. :D

8. slatka.malaa

slatka.malaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    И мене така не ме боли стално на моменти 25-20 мин. и толку може после некое време помалце ... ама еве веќе 4 дена така и уште ништо нема :// се плашам да не е нешто друго

9. capricorn.m.gi

capricorn.m.gi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    7
    Девојки Хелп!!!!!!
    Имам една другарка која има проблем...17 години е и има нередовна менструација,т.е. со задоцнување 2,3,4 месеци..
    Дали некоја од вас го имала проблемот или го има???Сериозно ли е или не??
    Фала унапред :*

10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    100.331
    Најверојатно има хормонско пореметување.Под итно на лекар.

11. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    3.145

Епа ако продолжи така, а не добиеш во наредниве денови, треба да отидеш да лекар.

12. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Немам добиено, но имам неиздржливи болки во стомакот 5-6 дена. :worried:. И белото прање претходната недела го имав секој ден, а сега не. :D Што би можело да е?

13. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    1 ден сум со менструација. Имам големи болки па некое чаре за тоа? Кафетин менструал пиев ама скоро помина дејството.

14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Кетонал земи ако ти се многу јаки болките, ќе ти помогне :)

15. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Имам редовна менструација, значи секој месец, ама никогаш не ми била точна. На 30 до 35 дена максимум ми идела. Лани знам еднаш ми дојде на 40 и некој ден и од тогаш ми се немаше случено да ми касни толку се до сега.
    Еве 40ти ден ми е, немам некои посебни знаци дека ќе добијам. Градите не ме болат како друг пат што ме болеле, имам само зголемен апетит и бело прање, и ме болеше вчера малце стомакот и кичмата и помислив ќе добијам, ама ништо.

Можно ли е да е ова се на стресна база пошто месецов ми беше таков никаков или да си го барам чарето ако не ми дојде за некој ден? :sweat:

16. icegirl

icegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    29
    Имам редовна менструација, ден-два плус или минус не значат ништо. Ама :!: , еве последниве два месеца ми трае по два дена т.е два дена е силно течењето и после уште 2-3 дена е онака слабо како капки, за на крај да престане :worried: . Ај првиот пат си викам од стрес ми е, зашто ми беше стресен период ама сега стварно незнам од што ми е, ни стресови ни нешто друго имам што би можело да ми поремети нешто. Претходно ми беше нормално 3-4 дена константно течење со што 6от ден се губеше

17. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    Ајде и јас да си го кажам проблемот, можеби некој ќе помогне. :(
    Секогаш имам редовна менструација на 28 дена, ама имам големи болки. Овој пат ми касни 3-4 дена и знам дека тоа не е страшно меѓутоа денеска заприметив неколку капки како кафеава течност, не е крв. И денеска и вчера имав мали болки во стомакот.
    Да напоменам дека последнава недела почнав со така тешка физичка активност и со диета. Не знам дали има врска?
    А, да, и нема шанси да е бременост.

18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    9.037

На FlameFairy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Девојки,ве молам за помош..
    Дали може да настане хормонално нарушување од голема доза апчиња против менструална болка(Спасмекс и Кафетин менструал),не сум имала односи,но ми доцни 2 месеци ( што никогаш не ми се случило),а последниот циклус испив многу апчиња против болка :worried:
    Воглавно прашањето ми беше дали е можно тоа да биде причина за доцнењето на циклусот ? :(

20. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Зависи , кај секој организам е различно. Мајка ми на пример користи кафетин менструал секогаш кога има болки , но никогаш не и доцнело.Но нели.. она е повозрасна, додека јас користам и се случува да ми доцни но само околу 1-2 недели... Ова кај тебе ме зачуди 2 месеца :^) На почетокот првите години сите имаат така нередовна менструација, но кај 14,15 години веќе би требало да се стабилизира.А како што видов ти имаш 18години така да најдобро да отидеш на гиниколог, и да престанеш да ги пиеш овие апчиња одреден период !!! А до сега дали воопшто си имала односи? можеби и тоа игра некоја улога...