Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    А бе нормално е да добиваш во периодот од 21-35 ден. И мене последниве два месеци (мај и јуни) ми дојде порано - додуша, само еден ден порано, значи на 27от ден, ама сепак ме насекира. Да не имаш некои стресови, промена на клима или слично?

2. katka-slatka

katka-slatka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    47
    Ако беше за мене прашањето еве што ми кажа гинеколот. Кога бев помала викаше кога ќе бидеш сексуално активна нема да те боли ич, а сега ми вика кога ќе родиш дете нема да те боли... :) И вика дека сите така ги боли, и ние помладите сме биле галеничиња и затоа сме трчале по болници. Абе свашта... Друго се ми е во ред,така кажа папа тестот... :)

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Па изгледа во право е гинекологот... со редовни сексуални односи мене ми се намали болката, еве веќе 5-6 години скоро и да не ме боли секогаш. А за бременост, ќе почекам уште малку :) па тогаш ќе ви кажам. А за тоа разгалени - е па не му требало така да каже...

На Njanje му/ѝ се допаѓа ова.
  4. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    5.393
    да стрес брат ми со сообраќајката зар и до толку влијае на се. мислев да не имам некој проблеми за да посетам гинеколог. но сепак фала на одговорот

5. tefu4ka

tefu4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    првпат добив минатата година во ноември,но оттогаш па наваму не сум добила . дали е тоа нормално или...

6. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сигурна си дека тоа било менструација?Јас неколку месеци пред да ми дојде прв пат имав капки крв ама не беше тоа.

7. tefu4ka

tefu4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Сигурна си дека тоа било менструација?Јас неколку месеци пред да ми дојде прв пат имав капки крв ама не беше тоа.[/quo

не сум баш сигурна , но што друго би можело да биде

8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Незнам стварно, можат да се појават неколку капки крв така некое време пред менструација барем мене и на другарка ми тоа ни се случи ама аку било пообилно незнам мислам дека најдобро да одиш на гинеколог најдобро тој ќе ти објасни и нема да се мислиш повеќе. Почекај си и друго мислење можеби некој ќе знае нешто повеќе

9. tefu4ka

tefu4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    па...сестра ми рече дека ке го прасала нејзиниот гинеколог но од тоа ништо....а јас да одам на гинеколог нема шанси бидејки сум премногу срамежлива :$ :rofl:

10. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Нема потреба да се срамиш тоа е нормална работа, ама ако неможеш да се решиш оди со сестра ти кога оди на преглед(или натерај ја ти да оди хехе) и така како низ муабет прашај го гинекологот како:дури си на местото да прашаш. Ама стварно нема потреба да се срамиш, знам како ти е и јас се срамев првиот пат ама кога отидов беше поинаку откако што си замислував човекот фино лепо ми објасна се, а и нема да се слечиш ти таму туку само ќе го прашаш. Може само ехо да ти направи на стомакот ама ништо друго. Поздрав и ти посакувам се најубаво ;)

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    5.393
    јас така добив прв пат па ми каснеше 6-7 месеци па првата година дена добивав на два месеци па се додека се регулираше тој период треаше може би 2 години. после тоа еве толку години си добивам секој месец :lol: :$

12. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    да и јас така добив,па потоа после 6 месеци пак,па после три се додека не ми се нормализира ]:)

Сега ми е нормализирана ми доага на 27-миот ден.Инаку имам ужасно големи болки и пијам Кафетин менструал.

13. Umma

Umma Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    11
    Devjki dali moze da se napravi nesto za pobrzo zavrsuvanje na ciklusot, ili kolku sto ke si trae tolku? pozdrav :f:

14. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    60
    Срц јас имав па прилично долго време, ама кога имам земам 2-3 пати витамин ц и сега ми завршува 2 дена порано од претходно. :?: мислам дека е од витаминот ц. Па пробај :*

15. femina21

femina21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    Една недела пред да добијам,имам големи главоболки.Кога ке добијам,престануваат.Дали е тоа нормално?

16. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Мене ми се случува истото, 2-3 дена пред да добијам да имам ужасни главоболки и скоро секогаш ми се случува кога треба да добијам, ама мислам дека е нормално. Нема потреба да се плашиш, едноставно е до организмот. Некои ги боли глава, некои стомак, некои кичмата....зависи, кај сите е различно, иако не мора да значи дека секоја девојка ја боли...сепак мислам дека можеби сме малку поосетливи во тој период и затоа е тоа така.
    Затоа, без паника ;)

17. anickata

anickata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    73
    јас за среќа осеќам само блага болка и ништо повеќе :lol: и ми трае 3-4 дена :rofl: а имам многу другарки што неможат од кревет да станат од болки :(

18. mena18s

mena18s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    Jas nemav redovna menstruacija eve koga mi docnese toa bese od 22 dekemvri do mart i mislev dema mozebi sum trudna no otidv na genekolog i mi prepisa kontraceptivi da pijam za da mi se stabilizira gi pijam 3 meseci sega ovoj ke mi bide 4ti.Moram da si ja stabiliziram, porano koga mi doagase mi docnese po mnogu a koga ke mi dojdese nemase mesto za mene nikakvo apce ne me spasuvase,a sega so apcinjava imam samo blagi bolki :) :*

19. femina21

femina21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    Jas piev kontraceptivni 5 meseci,doktorot mi rece deka ke bide vo red,no eve edna godina kako prestanav da gi pijam,mene se uste ne mi doaga na vreme.Taka da,podobro zavrsi so ovaa doza,i ne gi pij poveke,zatoa sto docnenjeto na ciklusot e najnormana rabota,a hormonite pa i ne se taka dobri za organizmot

20. mena18s

mena18s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    Da no na mene mi docnese po mnogu ne 3-4 dena tuku meseci zatoa treba da gi pijam 6 meseci .Kontraceptivnite tableti se pijat od 6 do 8 meseci a ti si gi piela 5 mozebi i od toa zavisi :)