Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. obi4ana

obi4ana Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    и јас од 24 немам добиено..а денеска забеле=ав некаква розова течност...некој по упатен да ми казе со се дешава??

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.506
    Допаѓања:
    201.489
    Преселувањето во друга држава е стрес за организмот, и се нарушува неговото нормално функционирање,
    па затоа може да се наруши и менструалниот циклус. Не му се мислете многу, ќе ви дојде, само треба организмот да се стабилизира.

Nonencee и obi4ana, појдете на гинеколог, прегледот може многу повеќе да каже, отколку ние овде ;)

На obi4ana и tigerlady им се допаѓа ова.
  3. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Мене секогш пред да ми дојде еден ден ми тече кафеаво или розевко .. и другиот ден знам ми доага , тебе утре ке ти дојде :)

На obi4ana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zaljubena93

zaljubena93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    женски,сакам да ве прашам нешто. бев бремена вонматерично. и ми рекоја да не останувам бремена 6 месеци, мирекоја дека ќе помини време додека да се стабилизира менс. на 13 септември го испуштив плдото преку крварење, на 27ми ми дојде менс, и сега еве сеуште ми нема дојдено, оттогаш со мажот ми се пазиме ептен.. ама ми доцни.. и се плашам ептен.. ме ли некоја да ми кажи нештооколу ова, ве молам.. побрзо?

5. obi4ana

obi4ana Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    da mi dojdeee i mn mi olesna uf :)))

6. razocaranaODse

razocaranaODse Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    10
    И јас бев вонматерично бремена и го испуштив плодот со крварење, и ми дојде после една недела. Гинекологот ми кажа дека можеме да пробаме пофторно после првиот циклус...Незнам зошто треба да чекаш 6 месеци за пофторно да останеш бремена?

7. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Ми каснеше, и откако добив, не ми завршува.
    Денес ми е 11 ден, денес ќе идам итно на преглед. Сигурно нема одма да ми објасни, и ќе ми прави испитувања. :?: А минативе месеци колку хормонски апчиња испив, :| сигурно тие нешто ми заебале.
    Прочитав на нет, и мн лоши работи пишуваше за моите симптоми. :worried: Дали на некоја и се има случено истово, и што и беше всушност?

8. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Ајде со лесно нека е ..:P

9. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    исто и од мене нека ти е лесно.
    Ете,едно искуство плус :)

И кај мене беше исто,минатите два месеца ми доаѓање на сосем различни дауми и сега ми каснеше 1 месец и 13 дена и 14 ден ми дојде. Без грижи,ќе ти дојде.
    Исто и мене проблемтие ме натрупаа,начинот на исхрана го сменив па многу ми каснеше,ама еве сега ми дојде и дури чаршафот го измацав(немојте да ми се смеете) :lol: :lol:

10. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    здраво вака сега да ви кажам оној месец ми дојде на 27 а ми идеше се точно на 28 дена. А сега еве, требаше, ако е на 28 дена, да ми дојде на 24-25, ама уште ја нема. Не знам што е работата, синоќа направив тест за бременост, испадна негативен. Не знам навистина што се случува, пишете дали на некој му се случувало ова.

На zaljubena93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.171
    Допаѓања:
    112.971
    Не се секирај, и мене исто ми беше месецов, ми доаѓа на 28 дена, овој пат ми каснеше 5 дена.

12. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    незнам тогаш што е работата

13. zlatnaa

zlatnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    56
    Здраво женски сакам да ве прашам дали ви се има случено ова: менструација обично ми трае 5-6 дена и овој месец ро менструацијата имав односи 6 тиот ден,и росле тоа 2-3 дена ми се цедурка крв ама како кафеав е.Ви се има ли случено?Што е тоа?

14. zaljubena93

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    незнам,така ми рече гинекологот во битола, а наредната менструација кога ти дојде? мене еве сеупте ми нема дојдено. имате пробано за да останиш повторно бремена? мене некои жени ми рекоа дека шансите се мали, да можам да родам, можело да се случи да останам повторно вонматерично, и така секој нареден пат... воглавно, ме интересира за менструцијава.. дали е нормално да ми касни ?? :doh:

15. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Да ..и не е ништо страшно ...релакс .. :)

16. elenkator

elenkator Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Имам еден невообичаен проблем , имам 16 год и од кога добив прв пат менструација (13год) не ми е стабилизирана , во почетокот ми траеше по 2 недели ми доаѓаше на 5 месеци , некогаш и воопшто немав , отдов на гинеколог пиев некои апчиња па така добивав некое време , но штом ќе престанев со апчиња повторно истата приказна . Сум правела хормонски анализи се , па ми констатираа синдром на микрополицистични јајници , но ми рекоа дека со тек на време ќе се повлечат . Потоа ми рекоа да го прверам пролактинот , тој бил поврзан со хипофизата , но и тој ми беше нормален , и сега немам добиено од јуни , и незнам веќе што да пробам и што ми е , па ако некоја може да ми помогне би ви била благодарна :D

17. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Јас мислам дека подобро е пак да одиш на гинеколог и да ти препишат пак некои апчиња и пак да ти ги видат јајниците на ехо,подобро така да ти дојди,отколку воопшто,за да немаш покасно проблеми,а и ако треба јајниците да се третираат.Иначе нестабилната менструација можи и покасно, накај 18 години да се стабилизира,а и тогаш можи да иди со закаснување,зависи колку ти е долг циклусот,кај некои е 28 дена,кај некои можи да стигни и до 34-35 дена. Но бидејќи кај тебе веќе се работи за месеци,подобро оди на преглед.И хормони можи пак да ти испитаат,за посигурно. Кажи им како се одвиваше од кога те прегледале досега. Поздравче :)

18. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    здраво, ми дојде пред точно 10 дена а денес прокрварев, му се случило на некој ова до сега?

19. zaljubena93

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    мене ми се случило. да ми дојди и 3тиот ден и 4тиот да немам воопшто крв. и после 5тиотт ден да ми дојди пак како првиот ден, силно да ми течи..

20. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    1.814
    Прашав и во друга тема и бидејќи не ми одговорија, можеби овде некој може да ми помогне.
    Девојки, последно ми дојде на 18 октомври. Секогаш ми доаѓа менструација на 28-30 дена, што значи требеше да добијам отприлика на 16-18 ноември. Но пред околу една недела забележав крв на гаќичките. Кога се избришав во вц имав многу, исто како мензис. Наредниот ден бев на гинеколог( секако беше време за контрола) и ништо немав, ни капка крв. На ехо се беше во ред, како и резултатите од пап. Денес повторно ми се случи истото, пак имам крв цел ден. Крвта е светла, бледа . Не знам од што може да е, прв пат ми се случува ова. Некоја да не го имала овој проблем?