Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    16
    Здраво девојки
    Вака сега. Имав редовен циклус долго време, но во последно време се пореметува, последниве 2-3 месеца добивам дури на 35-36 ден од кога последен пат сум добила. Еве сега овој месец требаше да добиам најкасно до 11 ама се уште го нема. Утрово направив тест и не сум бремена , а пмс уште немам никакви. Ни гради ме болат, ни ништо. Предходната недела имав забоболки и пиев вентор и налгесин с можно ли е од тоа ми доцни?
    Ви благодарам

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.924
    Допаѓања:
    81.208
    Мене втор пат по ред ми се случува да добијам за неполни 20 дена. :sweat:
    Во септември ми беше така да ја наречам, последната нормална менструација, добив при крајот на месецот и за 20тина дена, веќе од месец октомври добив пак. Ете од крајниот ден на последната менструација поминале речиси 20 дена.
    Циклусите ми се вообичаени, болни и мачни, а други некои проблеми немам.
    Дали е можеби од многу стрес ? Ззашто се нервирав прилично многу изминатиов месец, а јаки антибиотици и слични работи немам пиено. Ептен ме секира оваа ситуација, си ја сакам нормалната ситуација назад. :doh:
    Има ли некоја друга ваков сличен проблем?

3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.253
    Допаѓања:
    72.710
    значи вакаа...овој месец веќе еднаш имав менструација,но вчера повторно ми дојде,после 16 дена...да напоменам дека бев под стрес поради колоквиуми...дали тоа е нормално или имам некаков проблем??

4. mjauuuuuu

mjauuuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    65
    најверојатно ти е од нервоза и стрес и мене ми се имаше случено еднаш да ми дојде два пати во месецот не е ништо страшно не се секирај :*

5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Нормално е да добиеш два пати во месецот, во ред е да се случи еднаш, но ако се повторува тогаш има проблем.Јас малку сум скептик дека може стресот да биде причина за тоа, знам дека може да прави проблеми,но да одложи циклус или да биде причина за да се случи два пати во месец, некако не ми е баш релевантно.Тоа веќе мож до хормоните да е или друга причина.

6. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Девојки дали на вашите мајки им се има случено истото ...мама има 45 години , не и доагаше по 2-3 месеци или па еден месец ке и дојде друг не ...но сега овие 2-3 месеци и доага по 2пати во месец и многу крвари се чуствува слаба и бледа е дури ...... ??????? ;( :(

7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Посоветувај ја мајка ти да посети гинеколог. Може станува збор за климакс (Мајка ми има 45 години и влезе во климакс со истите симптоми)
    Таа имаше покрај климаксот и друг проблем, но не би сакал сега да те загрижувам.
    Најубаво да оди и да направи ПАП-тест, ќе и направат и ехо и ќе и кажат за што точно се работи.

8. snegce2

snegce2 Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Девојќи, 6 ден ми е од менструацијата и еве кога напнам, сеуште ми тече нешто како кафеаво....Преплашена сум, зошто волку многу....6 ден а тоа не престанува.... ;(
    Дајте кажете ми акј вас како е?
    По колку дена ви тече и како?
    Фала ви однапред ;(

9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    126.494

Мене ми трае 7 дена незнам зошто си загрижена нема потреба,нормално е тоа.

10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757

девојче колку години имаш ти? првпат ти доага менструацијата ?
    нормално е да тече кафено пошто веке е при крај и се цади кај некој трае 4-5-6 кај некои 7 дена али незначи дека ако секогаш ти трае по5 дена дека неможе месецов и 7 да трае

11. snegce2

snegce2 Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    7ми ден од менструацијата ми е, но кога отидов во ВЦ сега забележав дека сеуште кога ќе напнам тече нешто како посветло кафеаво...
    Нормално ли е 7ми-от ден вака да е? ;(

12. snegce2

snegce2 Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

Не сум нова, но ме загрижи ова...Денеска ми е 7ми ден и гледам дека веќе не е толку кафеаво, дека е малку посветло тоа...Но кога напнав, повторно излезе нешто нечисто, но не е крв....
    Ќе видам како ќе се одвива во текот на денот....

13. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.478
    ^ Нормално е :) стави дневна влошка.

14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Не се плаши бе, нормално е тоа. Кога би крварела обилно толку денови тоа не чини, но штом е кафеаво значи сега се чисти, кај мене и по 7-8 дена знае да трае тоа, така да, ништо не ти е

15. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    Ne grizi se i mene mi se ima slucuvano istoto.6 i 7 den od menst.mi tece temno kafeno,pa posvetlo i na kraj normalen iscedok.

16. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Нормално ли е за време на овулација да се чувствувате како малку истоштени?
    Јас еве ден се осеќам ко да сум копала цел ден, а ништо немам работено...
    Можно ли е да паѓа притисокот или нешто слично? :worried:

17. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.648
    Допаѓања:
    29.326
    Добив пред некој ден,ама во меѓувреме почнав да пијам антибиотици, и ми прекина менструацијата.Нормално ли е?До сега ми се нема десено вака..И дали тоа значи дека ќе добијам пак месецов? :tmi: Зборев со мајка ми, ама она запна да ме носела на гинеколог |(

18. Luciano

Luciano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    223
    Здраво девојки, сакав да ве прашам дали на некоја девојка и се случувало ова..
    Ми дојде на 2 септември па потоа на 25 октомври и сега на 3 декември. Сеуште не ми е регулирана менструацијата па нешто ме фаќа страв. A и пред 28 октомври бев под стрес. :(

19. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Антибиотиците имаат улога за време на циклусот секако. Кај некои прекинува, кај некои се растекува повеќе и така.
    Не грижи се, се случува. Сепак лек е и тоа силен лек. Затоа во странство антибиотиците ги избегнуваат.
    Не паничете веднаш. Ако во случај наредниот месец ти прекине така пак за 1-2 дена, консултирај се со лекар. Можеш и со матичниот/та.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Нормално е циклусот да не е редовен пред 20 -та година, тогаш организмот сеуште се развива, така што не е страшно, не се грижи, ќе се регулира.Некаде после 20 -та година веќе треба да биде редовен.На секоја девојка и се случува тоа, во тој период :)