Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. mila132

mila132 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Pomos :((

Zenski ve molam pomognete mi :( Menstruacijata mi traese 2 -3 dena...ovaj mesec mi zakasna 2 dena i sega mi trae veke 6ti den...sto da pravam?nemam mnogu ama sekoja vecer krvaram po malku :@ kazete mi nesto ve molam

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.173
    Допаѓања:
    102.186

Де бе дете, не паничи, прво погледни имаш и други теми, не си морала да отвараш. И плус тоа, си ја отворила темата пред 7 минути и за 5 минути пак пишуваш.
    Сеа за проблемот, веројатно ќе ја избришат темава ама да ти дадам совет. Ако си настинала случајно, се се преладила, сосем е нормално, исто така ако си сменила клима, не знам ако живееш во друга држава па нешто си патувала. Доколку си во можност, уште во Понеделник оди на Гинеколог, не верувам дека е нешто опасно, но ете, да си провериш, да си знаеш. Ти вака ништо не ни кажа а сакаш совет. Ние можеме само ан гравчиња да баеме од што ти е. Смири се и во Понеделник на лекар ;)

3. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902

Мене не ми е јасно зошто не им се обраќате на мајките :^) , толку ли не сте блиски, или страв ви е нешто....толку ли не можете да им кажете на мајките дека 6 дена крварите...не разбирам.

Инаку мене додека бев тинејџерка и во средношколските/факултетските денови т.е. пред породување циклусот ми траел најчесто и по 7-8 дена, а некогаш иако ретко, ретко се случуваше по 2-3 дена.
    Организам, нормално е дека ќе се менува.

На BoaVista, DAngel и AIT им се допаѓа ова.
  4. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539

ne plasise ke ti se stabilizira vejeke sedmiot den ke nemas nisto dokolku trae povejke od sedum togas e problem

5. mila132

mila132 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Fala decki.. AngelOfArh ne vidov deka ima i dr. tema .. :/ inace denes veke mi e 7 den pak imav malku..dosega ne sum bidena na ginekolog i neznam sto ke pravam........ :(

6. tinna123

tinna123 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Moze li nekoj da mi kaze dali e normalno menstruacijata da kasni 2-3 dena ? Inace nevina sum .

7. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Треба да добијам за 4-5 дена...И еве ми почнаа симптомите...Нервозна сум ко незнам што, ми се појавија акни, градите почнаа да ми стануваат болни и потврди на допир, но имам и болки во крстот и се шири накај колковите....Сега незнам дали ми е од ПМС или пак од завчера што бев на работа и стоев 8 часа во место....
    Ве молам за одговор :(

8. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Може, како неможе.....Променливо време, стрес, настинка итн...

9. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Јас мислам дека ти е од ПМС, некои мои другарки ги имаат овие симптоми. :)

10. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Другите симптоми да, но ме загрижува болката во половината :/
    Го боли кли некој половината така и некаде над јајниците??

11. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Па може да ти е и од стоењето, одморисе деновиве.

12. Lokumce-S

Lokumce-S Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Пред да се обратам повторно кај гинеколог би сакала ваше мислење или искуство..откако раскинав со дечкото со кој имавме односи редовно околу 3 години, ментруација веке два месеца по ред ми доаѓа на точна дата меѓутоа ми трае по 2 дена..и тоа првиот ден повеке, а вториот многу малку (обично ми траеше по 5 дена...) минатиот месец мислев дека е од стрес, нервоза или слично ..па гинекологот ми рече да почекам и овој месец да видам како ке биде..таа ми рече дека тоа нема врска со прекинувањето на сексуални односи, меѓутоа еве и овој месец исто ми се случи.Ако имате некео вакво искуство да споделите со мене и која била причината ке ви бидам благодарна. Се плашам да не сум болна, мегутоа пред 4 месеци правев и папа тест и се беше во ред..Поздрав

13. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    Нормално ли е да касни 10 дена? :^) Еве веќе 10ти ден како ми касни, не знам што е работата. Не сум многу под стрес, не сум имала односи долго време, но настината сум па можеби од тоа ќе да е, или од променилвото време. Била некоја од вас до сега во ваква ситуација?

14. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Неможеш да бидеш болна ако ти трае пократко...Недај Боже да крвариш многу повеќе од 8 дена....Јас мислам дека нема простор за паника. Можно е да е поради променливото време....Како што гледаш, нон-стоп се менува.

15. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    112
    А има нешто да се направи за да ти дојде ??? Ги имам сите симптоми ама никако да ми дојде :D

16. lovefemina

lovefemina Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Менструација :/

Здраво девојки ! Имам еден проблем,и сакам да ве прашам за мислење. Овој месец добив на 13 ,а ми заврши негде околу 16-17 . Денес(23) пак добив :/ Ова ми се случува 1 пат. Незнам зошто и како,али многу ми е страв и ќе одам на гинеколог деновиве да се проверам. Што мислите вие ,што треба да правам и дали ви се случило ова на вас?

17. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992

Настинка,стрес,промена на клима, се може да е причина за добивањето по втор пат на менструација.Мене ми се има случено тоа еднаш,а причина беше преголем стрес.Така да ако се повтори истото уште еднаш оди на гениколог,а можеш и сега доколку ти е страв да одиш иако мислам дека нема голема причина за паника.

На lovefemina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lovefemina

lovefemina Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

Можно е да од стрес,периодов ми е таков . Али најдобро да си се проверам ...Фала ви и на двете :) !

19. Taceto

Taceto Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво сакам да прашам нешто во врска со мојата менструација.Ова веќе втор пат ми се случува :( . Сабајлево кога станав забележав розови капки и мислев ми има дојдено но потоа во текот на денот имав кафеав исцедок.Сега ми е страв што можи да биди затоа што минатиот месец пред менструацијата имац 2 дена така кафеав исцедок и потоа ми дојде.Дали морам да одам на гинеколог?

20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561

Мене ми се случи претходниот месец...Имав кафеав исцедок, ама сла и тоа вечерта пред да добијам...Сабајлето веќе имав добиено...Така да можно е тоа да ти е менструацијата, но да неможе сеуште да пробие па вака ти тече кафеаво...Штом треба да добиеш, не е страшно, сигурно ти се случува поради тоа :)