Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.297
    Допаѓања:
    17.828
    Денеска ми дојде - ама не е ни црвена ни кафена течност можеби дека ми каснеше и додека пробие таква ќе биде :?:

2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.297
    Допаѓања:
    17.828
    Се е во нормала. значи пресреќна сум немате поим колку ми се олесни на душава што ми дојде. :o :D

3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Јас си најдов нов лек :) Ме фати неспремно за празниците, немав ниедно апче. Само со еден аналгин ги поминав првите денови. Си направив чај од магдонос (немав ништо друго, па ми текна дека еднаш читав за магдоносот дека е добар) и тоа од свеж магдонос. Од една чаша веднаш ме пуштија болките. Уште не можам да сфатам што се случи :^) Да си знаете ете, ако сте во криза, и магдонос врши работа :) (а и ја намалувал подуеноста, па валјда врши работа и во пмс).

4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.297
    Допаѓања:
    17.828
    така го пиеше магдоносот - па нели ти беше грд вкусот :?:

5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Не :) Со пола лажиче шеќер, таман. Еве

На malince777 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nina333

nina333 Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Mene mi kasni rechisi 18 dena i seuste ne sum posetila ginekolog.. navistina sum mn voznemirena i se custvuvam bukvalno kako balon .. nekoj sovet??

7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    само што ми дојде месечно се напив два примоулт нор сакајки да го спречам , но не ми прекина само кога идам во вц кога се бришам приметувам по неколку капки иначе нема да ми тече она јако како што ми беше и дали се смета ова дека ми е дошли или кажете ми некој совет !

8. strawberry0211

strawberry0211 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Дечки имам 13 години и до сега немам добиено воопшто но денес забележав нешто како кафеаво на гаќичките и кога мочам многу бледо кафеаво тече дали имам добиено или во друго е проблемот??

9. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    Сакам да прашам дали нешто не е во ред ако бојата на крвта во циклусот е побледа, а не изразено црвена? и од што би можело да биде?

10. 343

343 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    6
    Значи вака: имам 58кг. висока сум 160цм и сум 16 год. Ја држам УН диетата и имам симнато 5 кг. но проблемот е што веќе менструалниот циклус ми доцни еден месец. какви би можеле да бидат ..последиците? Споделете некое ваше лично искуство...

11. jerryy

jerryy Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Не се секирај чим веќе имаш кафеаво ќе ти дојди:)

На strawberry0211 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. strawberry0211

strawberry0211 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Точно така вчера сабајле добив :lol:

13. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    248
    Ми касни менструацијата точно 31 ден. правев тест за бременост но излезе негативен незнам што би можело да биде друго проблем за толку многу што ми касни?!

14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    5.887
    Дали ви се има случено или знаете од што може да ти трае помалку менс.
    Ми ттраеше 5 дена а овој и претходниот месец 2

15. 2212

2212 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    32
    задоцнет циклус

здраво девојки...последниот минс.циклус ми беше на 4 мај тој ден добив ,ако идеме на 28 дена следна минс мене веке ми касни...пред околу две недели имав секс со мојот дечко па се плашам да не сум бремена а тој тврди дека не свршил (извинете на изразот) во мене и нема место за страв...мене веке 13 дена ми касни а симптоми ского и ги имам градите ми се болни на допир,ми се појавија бубулици по телото,засилено белопрање....ве молам кажетеми сто може да биде :sweat:

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. jovankad5

jovankad5 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Требаше да добијам и добив ама како само по 2 капки дневно и тоа кафеаво. Еве веќе 4-ти ден ми е така, а никогаш порано ми се нема случено такво нешто.
    Минатиот месец бев на патување, промена на неколку клими и пиев некои различни апчиња бидејќи ме болеше грло. Може ли да е до тоа?
    Инаку тие денови си ги имав сипмтомите како за добивање.

17. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Zdravo devojki,

Da se konsultiram samo, mene poslednata menstruacija mi bese 21 maj.znaci utre treba da dobijam no nemam nikakov simptom.Sum piel antibitici ciprinol 3 nedeli zasto imav cistitis i zapalenie na besikata.Dali e mozno od antibioticite da mi kasni menstruacijata da se poremetuva datumot?

Pozdrav

18. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Вака, менструацијата не ми доаѓа секогаш на 28 дена...Значи на 29, 30 најчесто. Според календарот овде на Фемина, требаше да бидам во овулација на 18ти овој месец, а ми беше наместено на 28дена, а јас бев во овулација според исцедокот на 16ти јуни...Но тој исцедок го имав помалку и во наредните 1-2 дена...
    Е сега, страв ми е да не ми дојде на 26тиот ден...Најрано досега ми има дојдено на 27миот ден во месецот кајко што јас паметам.....Доколку се случи вака, нормално ли е ова или е загрижувачки? Сум имала искуствосо доцнење но со подранување не.... :worried:

19. viki0

viki0 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki...mi dojde vcera menstruacijata no taka kako kafeno imam samo, eve dene pocna da mi tece po malku ama pak ne e jaka krv, mi dojde na 26 den...a gi imam site simptomi deka ke dobijam kako sto treba...pomos :(

20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    ОДГОВОР ЗА СИТЕ...НЕ ПАНИЧЕТЕ НЕ СЕ ТРУДНИ МЕНЕ ПРЕД НЕКОЕ ВРЕМЕ МИ КАСНЕШЕ ЦЕЛИ 2 МЕСЕЦА НИ ТЕСТ НАПРАВИВ НИ ОТИДОВ НА ЛЕКАР ПО 2 МЕСЕЦА МИ ДОЈДЕ СЕ НОРМАЛНО И ТОА КАКО РЕЗУЛТАТ НА СТРЕС НАНАСТИНКИ НА ПРОМЕНА НА ВРЕМЕТО НЕ СЕ СЕКИРАЈТЕ И НЕ ПАНИЧЕТЕ КОГА ВИ КАСНИ ЈАС БЕВ ПОРАНО ТАКА ЕДЕН ДЕН ДА МИ КАСНЕС ОДМА ПРАЕВ ФИЛМОВИ ДЕКА СУМ ТРУДНА И СО ТОА УШТЕ ТОЛКУ МИ СЕ ОДОЛЖУВАШЕ...ВЕРУВАЈТЕ ДЕКА И НЕ Е ТОЛКУ ЛЕСНО ДА СЕ ЗАБРЕМЕНИ ОД ЕДЕН ПАТ АКО ОТИШЛО И НЕ СЕ СЕКИРАЈТЕ УШТЕ СМЕ МЛАДИ И НЕ НИ Е РЕДОВНО...МЕНЕ 7 ГОДИНИ МИ Е ДОЈДЕНО И УШТЕ НЕ МИ Е СТАБИЛНО НЕКОЈ МЕСЕЦ НЕ МИ ДОЈДЕ НЕКОЈ МИ ДОЈДЕ И ТАКА..НЕ СЕ СЕКИРАЈТЕ

На viki0 му/ѝ се допаѓа ова.