Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Ми доцни 4 дена, дека бев настината и пијам апчиња....Еве два дена ме боли стомак и мислам дека во секој момент ќе ми дојде...Сега кога се избришав имаше како мало црвено топче, ама ептен малечко помешано со белото прање....А сега пак ништо нема...Можно ли е да ми дошло па да неможе да пробие уште? Се загрижив ептен :(

2. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

можно е ...Кога си настинат или пиеш некои апчиња нормално е да ти доцни , не се секирај шом се стабилизираш ке ти дојде без гајле милиони пати ми се случило

3. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Не се секирам што ми доцни туку за тоа црвенкото.....А одтогаш нема ништо...Јас веднаш мислам на болести :(

4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.858
    Допаѓања:
    15.742
    Здраво девојки,сакам да ве прашам нешто.....минатиот месец ми дојде на 25ти и траеше до 1 ви...е сега....на 26ти ете пробавме со дечкото да имаме односи.....и беше ОК .....Од вчера почна да ме боли стомак,дут и гледам големи кафени дамки имам и ме боли долниот дел од стомакот...дали случајно се работи за некоја инфекција,болест скраја да е,или да не сум трудна...според апликацијата MyCalendar што го водам треба да ми дојди на 23ти овој месец...Што значи цели 12 дена порано осеќам симптоми дека треба да ми дојди. Или можеби ми е од студеново бидјеќи осетив доста дека сум проладена..хмм

5. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    3.035
    Ај жени хелп :sweat: Добив на 2ри октомври и нормално си ми траеше 6 дена (до 7ми) и толку ми заврши скроз.
    :!: Арно ама, другата ден имав болки во половината исто како пред да добијам, и повторно добив :^) . На 9ти и 10ти многу малку имав скоро ич, вчера ништо немав, и еве денеска пак болки во половината и градите и имам добино пак. А да напоменам дека секогаш имам редовна менструација и секогаш ми треала 6 дена. Ова прв пат ми се случува... :doh: што може да биде? Ако знае некоја ве молам одговорете ми :(

6. Histerica1

Histerica1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    јас немам никаков симптом за бременост,последен однос пред 3 недели,калкулаторот на фемина ми вика неплодни денови..касни еве веќе 12дена ,до пред 5 дена пиев цефалексин ,а стресот ме пресече покрај сите пмс симптоми.И еве сеа ми е страв,само таму ми е паметот :(
    бело прање ми течеше ептен овие денови ,а и сега ми е мн ниско матката(кога ќе го чепнам вагиналниот отвор ептен е тесно внатре) и ме боли долниот дел од стомакот

7. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Веројатно од антибиотиците ти е...И мене ми задоцни 5 дена. Исто така доколку си имала голем стрес, може да е и од тоа...
    Штом те боли ќе добиеш сигурно...Антибиотиците влијаат на циклусот, сум приметила многу пати, плус и времево е за нигде...Денес 20, утре 1 степен...Прелада на јајници и тоа е тоа.
    Ставај топли облоги на долниот дел.
    5ти ден ми е од менструацијата...Вака не ми тече, само кога ќе се напнам повторно ми потекува. Е сега бојата е нешто измеѓу црвено и кафеаво, а не е кафеаво...Не е обилно. Но ме загрижува зошто вака 5ти ден, а сеуште е црвенишкаво. Колку време ви трае на вас? Јас за се и сешто си паничам инаку :/
    На сред месец си, што значи дека можно е да си во овулација, а и преладата игра голема улога, можеби имаш преладени јајници. Но сепак мислам дека си во овулација.

8. Goddest

Goddest Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    42
    Многу пати ми се има и мене така случувано. Веројатно е поради промената на климата топло-ладно. Сметам дека нема место за паника,но сепак посоветувај се и со некое постручно лице.

9. oneday2

oneday2 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво, јас сум нова овде на форумот и сакам да ве прашам нешто. Значи менструацијата ми нема дојдено скоро 5 месеци а односи сум немала, а претходната година во летниот периот менструацијата ми беше нередовна ми траеше по 8 дена па после една недела пак имав таа ми траеше околу 16 дена и немам отидено на доктор и после ми се стабилизира имав редовно и сега од месец јуни немам добиено а односи сум немала .. ве молам за одговор

10. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Колку дена ви трае циклусот? Мене ми е 7ми ден денеска. Н еми тече црвено, туку нешто како кафеаво на моменти, не цел ден...Некогаш кога ќе напнам го има, а некогаш само проѕирно..Ви прави вас вака? :/

11. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

Ти тоа сериозно ?????
    5 месеца ти нема дојдено и немаш отидено на гиниколог ????
    КАКО ? ЗОШТО???
    Би типоставила милион прашања но не вреди.
    МЕНЕ ЕДЕН МЕСЕЦ НЕ МИ ДОЈДЕ И ВЕДНАШ ГИНИКОЛОГ А ТИ СО 5 МЕСЕЦА ?
    немој да си играш со здравјето можеби од секакви причини ти нема дојдено , може да е само хормонско пореметвање но може и да е многу по сериозна работата така да не си играј уште утре правец на гиниколог !!!! СО ЗДРАВЈЕ НЕМА ИГРАЧКА

12. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

МИСЛАМ ДЕКА Е ХОРМНОСКО ПОРЕМЕТУВАЊЕ.Исто беше и кај мене , само отиди на гиниколог мада сум сигурна дека е тоа , ке ти даде едни апченца за стабилизирање на циклусот ништо страшно

13. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Ама онака не...само ми тече 6-7 дена во циклус...ве прашувам вам колку ви е?

14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.359
    Допаѓања:
    13.336
    ^ и мене ми трае по 6-7 дена, 4-5 ми е пообилно, после како што вика snegce само по нешо кафенко, ама секогаш се полни 7 дена додека да можам да терам без влошка.
    Дечко ми стално се жали од моето добивање, демек само мене пола месец ми трае :D
    Ништо страшно, генетика е во прашање. И мајка ми исто и трае.
    Камо да ми завршуваше за три дена, ама тоа е ... :?:

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

уфф кај мене како што памтам скоро месец време

16. oneday2

oneday2 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

Јас си помислив дека има некаква врска со тоа што минатот лето ми беше менструацијата многу нестабилна најпрвен ми траеше 16 дена па после една недела пак ке ми дојде ке ми траи таа 7 дена па после две недели пак ке ми дојде и се така и после ми се стабилизира и сега еве од месец јуни ми нема дојдено си помислив да не има некаква врска и тоа а односи сум немала никогаш

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Па зависи колку години имаш, т.е. колку време веќе ти доаѓа, дали ти е стабилизирана. Ама колку и да не ти е, да не добиеш 5 месеци е навистина чудно. Најубаво да си посетиш гинеколог, може ќе ти даде некои апчиња. Подобро реши си го тоа сега, наместо да се замараш тек кога ќе одлучиш да имаш односи.

18. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Најверојтно е хормонско пореметување, мислам дека со таблетки ќе се среди тој проблем :) Инаку колку години имаш? Ако си помала можеби сеуште не ти е стабилизирана.

19. oneday2

oneday2 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    за некој месец ке полнам 16 години

20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Не е страшно, мала си. Јас видов на твојот профил 27, па затоа малку чудно ми стана....Не се секирај, сигурно ќе се нормализира...