Менструација

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by emilijakaraivanova, Jan 13, 2010.

1. anichka94

anichka94 Популарен член

Дали кандидата може да има улога во доцнењето на менструацијата ?
    Досега никогаш не ми каснела,дури ми иди ден два порано O.o

2. Daleron

Daleron Истакнат член

Не.

3. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Ми доцни 23 дена, бев на гинеколог и ми кажа се е во ред, освен кандидата која ја лекувам :tmi: можел да ми даде таблети за да добијам, ама и не морало да се трујам со хормони па да си почекам природно да си дојде. Не ми се случува прв пат, пред пола година ми каснеше 15 дена ама до волку многу не, збунета сум ако се е во ред зошто не доаѓа? Инаку Д-рот ме прегледа, и колпоскопија ми направи, и вагинално ЕХО и се е во ред. :?:

4. blackwave

blackwave Популарен член

Редовно добивав менстуација на 27 дена веќе 2-3 години. Последниве неколку месеци почна да варира од 24-28 дена, тоа ми се случи после операција и огромно количество антибиотици. Е сега, проблемот е последнава менструација - добив на 26 ден само една капка и до другиот ден остана така, па другиот ден си добив нормално. Обично ми трае 5-6 дена, сега веќе петтиот ден ми го имаше само она кафеавото, во многу мало количество. Значи ми заврши буквално одеднаш а не постепено, крвта беше ептен светла и не беше толку обемно крварењето. Инаку слаба ми е крвта многу, има тоа нешто врска?

5. Daleron

Daleron Истакнат член

За терминот на добивање нема правило. Може и на 15, 20 дена да ти дојде, може и 2 дена да трае.
    Не се грижи штом добиваш секој месец. Со слаба крвна слика мензисот нема врска.

6. blackwave

blackwave Популарен член

Па еве веќе 6 години има од првата моја менструација, секогаш ми била редовна, ниту еден месец ми нема прескокнато, а деновите ми варирале од 24-29. Кога имав на 27 дена дури и до саат точно ми доаѓаше. Ова ме зачуди и исплаши, прв пат ми се случува. А може да е од антибиотици (Лидаприм, поради уринарна инфекција) или од капсулите железо што ги земам моментално?

7. Daleron

Daleron Истакнат член

Не бе мила нема правило, јас сум доста повозрасна и ова не ти го зборувам на памет. Можеби е моментално па пак ќе се среди како што било, ама знај дека ќе имаш и вакви моменти.

8. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Имав добиено на 19 септември,но еве веќе цела недела ме боли долниот дел на стомакот,кај јајниците.
    Ги имам истите симптоми кога треба да ми дојди.
    Ќе дојде за брзо или што е?

9. blackwave

blackwave Популарен член

Добро, фала ти многу :) Зборев со професорка (докторка) и ми рече дека е од уринарната инфекција, не ми бил добар антибиотикот.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ми личи на циста,оди на преглед.

11. the.kitty

the.kitty Активен член

Последнот циклус ми беше на 5ти Сеп до сега требаше да ми дојде се уште не е ме болат градите ми излегоа акни по лицето чат пат ме боли стомакот дава знаци како да сака да ми дојде ама еве веќе неколку дена ме измачува се плашам да не сум бремена дечко ми вели дека нема шанси ама јас сум испашена мн знаете како е женско... никогаш не каснело толку секогаш ми е било порано ама сега... :devil:
    помош дали има шанси да сум бремена :sweat:

marijamare19 likes this.
  12. Arthur

Arthur Популарен член

штом те болат гради и имаш акни на лицето ке те изненади некое од следниве 2 утра уживај а можеби ти доцни од тоа што си под стрес дали си бремена кулирај се е ок

13. dzuls

dzuls Истакнат член

Zenski ve molam za sovet mensturacijata mi docni 5 dena za celi 11 godini ova prv pat mi se desava sekogas dobivam dva tri dena pred trrminot ama ovoj pat nemam ni simptom pretezno edna nedela pre gradite me bolat a sea nisto ne sum sekualno aktivna za da ispanicam dali sum trudna za toa ne ni pomisluvam tuku me plasat cisti na jajnicite ama nemam nikakva bolka inaku mislev mozno li e od antibiotik da mi se poremeti? pred dve nedeli bev na antibiotik za grlo celi 5 dena I plus cell mesec piev persen ama tie se na prirodna baza I pred gi piev pa nemav problem ve molam za sovet dali da pocekam uste malku ili da odam na genikolog?

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ако имаш циста на јајник ќе имаш бел исцедок како да ти објаснам, секој ден ќе ти тече. Може од антибиотик да се поремети да. Оно повеќе сум за тоа дека ти касни од времево, приметив на многу членки им касни. Се тоа влијае.

15. Cvekjence

Cvekjence Истакнат член

Луѓе, приметувам дека менструацијата ми трае се помалку и помалку ... буквално само два дена и без обилно крварење е во последнава година, што е причината? има некој со слично искуство :worried:

16. Cvekjence

Cvekjence Истакнат член

Било кој со сличен проблем да се јави :) ?

17. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

zdravo daj ve molam odgovorete mi poshto mn sum isplashena :( Dosega vakvo neshto mi se nema deseno znaci imam redoven menzis sekoj mesec pred da dobijam mi zapocnuva so mali bolki vo jajnicite i odma si dobivam i mi trae 4-5 dena.e sega posleden pat imav na 5 oktomvri i koga na 26 oktomvri primetiv fleka na gakite i mn se isplasiv nemam nikakvi bolki sekoj den stavav uloski no imav po nekolku kapki i toa ne bese cista krv tuku potemna bese .napraviv test za bremenost i mi pokaza samo edna crticka sto znaci ne sum bremena .Sega sum mnogu preplasena sto duri sega osekam epten malku bolka vo jajnicite isto koa kako sto dobivam.dali na nekoj mu se ima vakvo nesto deseno .Blagodaram odnapred

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Значи си добила на 21 ден, ништо страшно и што не била обилна не се загрижувај, прочитај кај погорните мислења има доста оговори за менструацијата.

19. Ivana215

Ivana215 Активен член

Здраво, ако некоја имала сличен проблем ако миже нека ми одговори.
    До сега имав редовна менструација но минатиот месец ми дојде само еден ден, а овој месец ми течеше нешто ко кафен исцедок минатата недела прекина сеа пак.И еве сеа ми доцни цели 8 дена никогаш не ми каснело толку а на гиниколог ми закажаа дури на средина на ноември поради мој термин и цела сум во паника.Благодарам однапред.

20. paleska3

paleska3 Популарен член

Можеби моето прашање не е за оваа тема но ве молам доколку некој знае да ми одговори дали смеам да пијам кафетин менструал ако пијам антибиотици?

Однапред благодарам