Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Може, зошто да не.

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Благодарам k.i.m

3. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.162
    Допаѓања:
    27.282
    Менструацијата ми дојде порано значи требаше накај 10-ти.Сеа гледам малку ми тече значи по две улошки дневно менувам.Има потреба да се загрижувам?

4. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    211
    Последен пат добив на 26 септември одтогаш до сега ништо. 4 дена ме болат јајниците како пред да добијам, но ме загрижува што сеуште нема ништо :/
    Добивав на 35 дена а овој месец ваљда што бев стално под стрес и нервоза ова ми се случува.
    Има врска стресот и нервозата со изостанокот на менструацијата така?

5. ivanaaa23

ivanaaa23 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    41
    здраво феминки сакав да ве прашам на некој да не му се има случено вакво нешто..
    последен пат добив на 9ти август и уште немам но последните два месеци значи јули и август траеше само 3 дена а обично секогаш ми траела по 7 денови. имав односи да но после односот имаше поминато еден месец кога појдов на гинеколог рече дека се било во ред но јас сеуште немам менс? а имам многу болна менструација и сега ме боли многу долу кај јајниците

6. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Дали има шанси овулација да има два пати во месецот? Не менструација, овулација (не сум грешка) :D

7. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Прв пат имав односи минатиот месец. После тоа си добив најнормално. Е сега месецов ми касни доста.. веќе 15 дена. Не сум имала незаштитен. Пазиме премногу..
    Цел месец си ги имам симптомите на добивање , но никаде го нема.
    И порано ми се случувало да ми касни менструацијата, ама никогаш 15 дена. Многу се нервирам. Ќе ми прсне главата :(
    Што да правам девојки?

8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Појди на гинеколог. Мене минатиот пат кога ми каснеше доста, гинекологот ми кажа да не чекам толку и да одам после макс 7 дена. Ти најверојатно си се загрижила и си направила стрес и ја нема.

На Dennings му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ale.aleksandra

ale.aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите
    сакам да ве прашам дали на некој му се случило 8 дена после менстуација т.е за време на овулација и плодни денови да има исцедок од кафеава течност?
    И ако се случило дали знаете што би можело да значи ваквата течност?

10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    136.747
    Не е ништо страшно, можеби си под некој стрес, али ништо сериозно, се појавува некогаш во плодни денови

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ale.aleksandra

ale.aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    да во последно време многу нервози имам и желудникот ме боле и го глубам апетитот

12. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.609
    Девојки да ве прашам нешто за кое сум многу загрижена.
    Сега на петти требаше да ми дојди но не ми дојде. Пред некој ден повраќав,:puke: и немав апетит да јадам но не јадев нешто расипливо. Ме болеше подолу од стомакот, некои девојки ми рекоа дека можело да ми биде од циклусот. Што мислите вие можно ли е да е од тоа? Да напоменам имам нередовен циклус и ми касни по два месеца.
    Ви благодарам однапред :l:
    Поздрав. :)

13. Mia27@

Mia27@ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки
    Ми доаѓа на 1 ноември а требаше на 12 потоа на 22 истиот месец и сега денес на 11 декември .разлика е 10-15 дена што воопшто не е во ред :(Прв пат во животот ова ми се дешава до сега никогаш не ми каснело туку точно за 27-28 дена .немам обилни крварења и некој си болки големи.после одам на гинеколог само да не е нешто лошо многу.
    Да не си раат :/

14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Разликата не е 15 дена туку по 22 дена што е и нормално од време на време. Не верувам дека е нешто сериозно.Сепак посети си гинеколог.

15. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Ми доцни неколку дена, а еве денеска цел ден ме боли стомак и мислам дека во секој момент сум добила. При поголем напон потекуваат како црвени ајде да ги кажам линии, конци, точки. Но никако неможе да протече цел ден. Слично некое вакво искуство? Инаку пред некои 2-3 недели премрзнав и очекував дека ќе мидоцни...но ова вака ме загрижува...

16. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.091
    @snegce При стресни ситуации или здравствени проблеми се случува месечниот циклус да доцни.
    Не треба да се грижиш затоа што имаш менструални симптоми.Опушти се и биди посмирена.Тоа е период кога има болки во јајниците, а сепак крварењето потешко пробива.

17. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.609
    Значи ти да не се грижиш во секој случај ќе ти дојде. Мене кога добив првиот пат исто ми беше вака па потоа ми дојде
    Мој совет седи покрај топло и земи шише топла вода и така побрзо ќе ти дојде ама само ако седиш на топло , мене скрос исто ми беше значи земи толпла вода со шише обавезно, и нема место за паника и никако да не се нервираш.
    Поздрав ;)

18. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Еве сега кога станав, сеуште ништо. Но очекувам во текот на денот да почне да тече. Чувствувам мали болки како кога ми доаѓа.

19. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.609
    Се разбира ќе почне да тече ако чувствуваш мали болки легни отспи но стави влошка за секој случај и да не се нервираш и стави топло шише со вода обавезно и ќе ти помине. :)

20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.137
    Допаѓања:
    174.869
    Имам дисменореа и моментално се виткам од болки ... обично пијам бускопан и ми врви ама ако се напијам кога ме боли малце, ама денес од останати причини неможев да напијам на време па боли ... Сакав да прашам кои други ефикасни лекарства ги користите да пробам некој пат зошто некогаш стварно не се трпи ...? ;(;(;(