Менструација

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by emilijakaraivanova, Jan 13, 2010.

1. mynameislove

mynameislove Популарен член

Ми касни 3 дена.Се случувало досега да ми подрани,ама да ми касни не се случило кој знае од кога.За бременост не ни помислувам,месецов не бевме ич активни поради некои причини.Ми беше доста стресен не викам не,но и порано сум се стресувала.Читав некаде дека одредена хуруршка интервенција може да придонесе за тоа.Јас имав една месецов,не беше голема, но сепак интервенција.Дали некој знае,каква е поврзноста,дали може од ова да ми доцни циклусот?Загрижена сум.

2. fear

fear Активен член

Ми касни 8дена. Секогаш ми иде на време најмногу два дена ми има закаснато а сега еве веќе 8 :( многу сум испаничена секакви мисли ми се вртат во главата. Два месеци бев надвор пд државава имав редовно сега дојдов овде на 23 овој месец требеше да ми дојде на 27 ама нема уште :( бев и настината кога ттебеше да ми дојде и стресни денови имав. Не знам штп да правам збеснав.ве молам нека ми одговори некој.

3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Итно ее!
    нормално ли е да ме боли левиот јајник? треба да добијам на 10ти ,а денес е 6ти
    Нормално ли е?? ве молам кажете де грижам!

4. Daleron

Daleron Истакнат член

Не мора да добиеш на 10-ти може и денес да добиеш. Ако имаш болни менструации нормално е.

5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Значи имам болни менструации што да ти кажам боли боли,предходниот месец повраќав.
    Абе болки ми идеше да се фрлам од тераса! без да пијам апче мртва сум
    А еве сега ме стегна доле ме боли значи би требало да добијам така?

6. Daleron

Daleron Истакнат член

Кај и да е :D

Kimberly11 likes this.
  7. Црвче

Црвче Истакнат член

Како стоите со хигиената за време на менструација?

Мене тоа ми е најгрозниот дел. А некогаш и не стасувам да се погрижам за тоа... Имате ли некоја посебна рутина околу тоа или што знам.

8. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ќе си се миеш со вода редовно!
    Кога ќе мењаш ќе се измиеш со вода па ќе ја ставиш,јас на секое мењање
    Најдобро ти е само до вода!

Црвче likes this.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Мене кај и да е треба да ми дојдее, и ме боли стомак, глава, ми излегоа бубулици, се ми е мачно, депресивно се чуствувам, уф највеќе ги мразам деновите пред да ми дојдеее, многу се мачам.

10. glittergirl

glittergirl Популарен член

Епа вака имам 22 години до сега сум немала вакви симптоми пред да ми дојде многу ме болат градите малку ми се подуени и како да имам грутка која што ми изчезнува кога ке ми дојде менструацијата.Дали е нешто страшно треба да се обратам на гиниколог мамограф ?

11. butterfly*

butterfly* Популарен член

Odi na ginekolog moz ne e nes strasno no barem ke si znaes,i jas pred 4meseci napolniv 23 ama nesto takvo da cuknam od drvo :D nesum zabelezala ama pak si imam maka so cisti,a vaka na forumov samo moz da si nagoduvame pozz

12. Lady4

Lady4 Истакнат член

Не знам на која тема да го пишам мојот нов проблем, па решив овде да побарам совет додека да отидам на лекар. Добив менструација во недела од сабајле, на почеток а скоро и цел ден беше некако кафеаво ама многу малку го имав, во текот на ноќта имаше онака малку црвена крв исто така многу малку како и во текот на целиот понеделник. Вчера и воопшто го немав. Инаку менструацијата ми дојде точно на време и болки имав многу мали во долниот дел на стомакот. Мене воопшто не ми изгледа оваа нормално бидејќи до сега ми се нема случено да имам толку мало и кратко крварење. Ве молам некој да ми објасни ако знае нешто. Поздрав и благодарам однапред.

13. Sireni

Sireni Истакнат член

При настинка нормално е да ти касни неколку денови , а и плус си имала стресни денови сето тоа се одразува на хормоните .т.е на циклусот ,така да нема простор за паника.Почекај уште неколку дена пробај да се опуштиш и се ке биде ок но за ти да бидеш смирена ако и во ч;наредните неколку дена не добиеш обртисе на гиниоkолог.Сите ние ако не барем повејќето од нас сме поминале низ тоа. Поздравче :)

14. shz

shz Форумски идол

Девојки сакам нешто да ве прашам минатиот месец не ми дојде бев на гинеколог. Гинекологот ми кажа дека ми е чиста матката и ми даде апчиња да пијам за да ми дојде, апчињата се викат Orgametril треба 5 дена да ги пијам јас ги испив последното го испив во вторникот, но сеуште ми нема дојдено, па сакам да ве прашам дали сте ги користелие тие апчиња и по колку време треба да дојде менстурацијата

15. Среќа

Среќа Популарен член

Секој месец циклусот ми се крати за неколку дена. Секогаш сум имала на 28дена или повеќе но последнава година место на 28 доаѓа порано, на 24дена и пократко. Дали некоја имала ваква состојба и што ви препорачале. На преглед се е во ред, нема никаков проблем.

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  16. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Секој месец пред да добијам, имам големи болки во стомакот дури не можам да станам од толку што ќе ме боли како да ме сече исто така имам и големи вртоглавици дури и понекогаш ми се темни пред очите и многу јадам. некои ми велат дека додека ми се навикне организмот но веќе 2 години редовно добивам. има ли некој некое решение

17. snegce

snegce Истакнат член

5ти ден ми е од циклусот. Цел ден ми тече темно кафеаво, а еве сега бев по голема нужда и пак ми потече црвено со кафеаво измешано. Дали ви се има случено? Ме исплаши некако.....

18. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Здраво девојки,
    Ај да ве прашам дали некоја од вас имала ваков проблем пред да отидам на гинеколог. Последните два три пати приметив дека бојата на менструацијата ми е променета. Некако е розева, портокалова, а не црвена како што ми била порано. Мислев да не трипам, можеби е до влошките ама сепак мислам дека не е. Дали некој знае нешто за ова?
    Иначе планирам да идам на лекар само чекам да ми заврши.
    Фала ви однапред за одговорот. Поздрав ☺️

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

А однос си имала?

20. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Да, но редовно со дечко ми пазиме и најчесто е со заштита.