Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. KetichSalvatore

KetichSalvatore Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Devojki imam eden problem koj sakam da go spodelam so vas nadevajki se deka kje mi dadete nekoj sovet..posledniot mesec menstruacijata mi kasnese tocno 10 dena,normalno pomisliv na bremenost,napraviv test bese negativen i mi dojde na 7 noemvri,eve i ovoj mesec mi docni 5 dena pred toa imav redoven ciklus no sega ne mislam na bremenost strav mi e da ne se raboti za nekoj ozbilen problem ve molam kazete nekoj sovet blagodaram :*

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Love_Macedonia<3

Love_Macedonia<3 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    34
    Мислам дека најдобро ќе биде да си одиш до на гинеколог, а може да е и од стрес ама сепак оди провери си за да си бидеш сигурна :) :*

3. Damata so marama

Damata so marama Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    294
    Devojki sakam da ve prasam nesto .. Mojata vnuka ima 15 godini i seuste nema menstuacija. Gi ima potpolno site fazi na razvivanje kako rastenje na vlakna na delovite na teloto pojavuvanje brunki oformuvanje na glasot . 15 godini e a i nema dojdeno i ne i rastat gradite drugoto se e vo red . Sakav da ja ispratam a doktor no taa nesakase ako moze nekoja pomos. Ima belo pranje mnogu cesto a i si ja ima miksano ? Sto e problemot dali moze pomos ako moze da mi dadete nekoj sovet. Ima belo pranje no ne i menstuacija do sega nikogas i nema dojdeno si ja ima miksano i ne i rasnat gradite sto se slucuva so nea ?

4. Damata so marama

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    294
    Mislam deka toa sto ti docni ne e tolku strasno zatoa sto sekogas e razlicno i kaj mene no za sekoj slucaj proveri se . Kaj mene sekogas docni po den dva ili tri no ne sum razmisluvala za ova

5. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Ми треба помош. Девојче, има 18год, невина е. Е сега, има дечко и како што ми објасни она само се допирале значи не ја скинал, вика површински, тоа го имаат правено неколку пати и вчера или завчера не знам кога точно, пак. Девојчето ми се жали на болки, а не знае да објасни каде точно, вика во пределот на задникот или кај вагиналниот отвор..не може да ми објасни. Вчера цел ден кога ке отидеше во вц имаше крв на тоалетната, а вака не и течеше. Добиено имаше претходната недела. Од што може да е тоа? Многу е исплашена, а јас не знам да и помогнам, ве замолувам најбрзо што може некој да ми одговори: )

6. KetichSalvatore

KetichSalvatore Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Dali se toa samo prikazni ili navistina e tocno koga ti docni se debeleesh? barem taka imam slusnato.

7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Дали некоја од вас некогаш во текот на менструацијата осетила преголема болка во градите и грбот и чувство како да не можете да земете воздух ? :worried::worried::worried::worried: Имав повеќе вакви да ги наречам напади во текот на оваа недела и не знам што да правам

8. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    @pupi.girl јас мислам дека можеби си се преладил,затоа ги имаш тие симптоми за времена менструацијата,облекувај се топло,мотај се во ќебе,пиј топол чај и пиј апчиња Кетонал форте за да ти се смират болките.А,откако ќе ти заврши можеш да се провериш на гинеколог за секој случај.
    @KetichSalvatore нема врска дебелењето со доцнењето на менструацијата.Тоа се само приказни.

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Damata so marama

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    294
    Nee voopsto ne se zdebeluvam koga mi docni mislam ako jadam premnogu ke se zdebelam ama pricinata za zdebeluvanjeto da e nerodovnata menstuacija mislam deka ne e vozmozno toa :D

10. stefyle

stefyle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    110
    Девојки веќе два дена ми доцни а никогаш не ми е доцнело секој пат ми доаѓа на означената дата(28ден).. Паа почна да ме фаќа малку паника!! Деновиве сум и малку под стрес поради учење па незнам дали тоа можеби влијае ама како што кажав до сега никогаш ми нема каснето (освен кога бев на операција). Дали можеби игра улога овулацијата!? Инаку не пијам никакви апчиња ниту за контрацепција!! :(:doh:

11. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.929
    @Bozica1980 @Minnie 1
    И јас го имам истиот пρоблем денес. За бρеменост не, пρавев тест минатиот месец, негативен излезе. Пρед 2 месеци незаштитен однос, па 2 дена потоа ми дојде ноρмално тρаеше 6 дена, после во Ноемвρи 4 дена, и сега ете ова истиот пρоблем κаκо вас. За стρес, да, тие 2 месеци постојано сум под стρес и јадам нездρава хρана. ... Ќе видиме, на 27ми тρеба да ми дојде... Се надевам деκа не е ништо стρашно.. :/

12. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    @IamSexyAndIKnowIt Najverojatno e nastinka na jajnicite, jas go imav toa veke ednas. Sega e se vo red, i jas pravev test, ne sum bremena i ne mi e poduen stomakot poveke.

13. Letchee

Letchee Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojkii sakam da pasam od koa mi zavrsi menstruaciajta se uste mi tece po malku krv sekoj den veke 2 nedeli dali e toa ok ili ne ?

14. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Ne e ok.Poseti doktor.

15. Letchee

Letchee Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    sto bi mozelo da e ?

16. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Cista nekoja ili mozebi infekcija.Ama toa se pretostavki moras na ginekolog,2 nedeli sepak ne se malce.

17. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    Овде може да добиеш само одговори на база на претпоставка. Период од две недели крварење не е малку за се уште да не се обратиш на гинеколог.

На mynameislove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.331
    Допаѓања:
    16.667
    Дали е можно и после менструација да ве напаѓа депресија? Мене по денеска ми почнуваат плодните делови и ми се плачи постојано.

19. Sireni

Sireni Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    48
    1 недела пред и 1 недела после менструација сум со променливо располеожение се и свашта така да сите имаме по некој симптом :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    и јас бев таква одкако се направив операција немам никакви болки само ако сум преладена