Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    јас ги користев и делуват побрзо од апчината а можеш да си земеш мас којнска од чили ја има во зегин и да се мачкаш во пределот на стомакот и тоа многупомага јас имав страшни болки завшував на болница

2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    и јас не одев од срам ама не треба така и да не си сексуално активна мозеш да закачиш некоја инфекција и па да ти се скрати животот ти кажувам од искуство и мене ми беше ама сега ми иде да се отепам зошто не одев позз и не се срами да одиш под хитно

3. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Не знам дали е проблем ова,но мене ми наликува на проблем.Воглавно имам редовна менструација, со тоа што првиот ден си тече по малку,а некогаш и вториот исто ко да не може да пробие :( Знам дека прв ден сите што кажувале имаат малку,ама пак и вториот..дали нервозата и стресот влијае врз тоа бидејќи наоѓам тука некоја поврзаност,поголемиот дел од времето сум под голем стрес...пред тоа не придавав големо значење,но почна да ме загрижува.Некој да сподели слично искуство.... и што би можело да биде???

4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    259.202
    На ден на овулација +-1 сте имале ли болки во јајници. Имам впечаток како секој момент да ќе добијам, а не е тоа.

5. Црвче

Црвче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    563
    Кажете ми дали е можно јадејќи ленено семе една недела еднаш дневно наутро, да си го пореметам циклусот? Требаше да добијам 2 недели порано.. Има ли смисла кажете ми..

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.205
    Допаѓања:
    36.678
    Постојано имам болки кога имам овулација. Ме боли десниот јајник. Кога ќе престане овулацијата, болките престануваат. Тоа се слаби болки.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sweet_Girl***

Sweet_Girl*** Нов член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Кога имам болки обично 2 и 3 ден, пијам Беналгин апчиња и баш се добри....Мислам мене ми се добри за организмот....Вие имате пробано со Беналгин?

8. Damata so marama

Damata so marama Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    293
    Devojki ne mi e jasno posleden pat mi dojde na 22 fevruari a eve veke sme april i mi nema dojdeno. Ne sum imala odnosi pa da sum bremena , si ja miksav ama toa ne e nesto strasno sepak mislam. Sto mislite koja e pricinata sto ne mi dovaga
    p.s i nonstop imam belo pranje

9. Sweet_Girl***

Sweet_Girl*** Нов член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Можеби имаш некое пореметување во огранизмот...А штом си немала односи не ни можно да си бремена..Ама не брзај ....Немој одма на нешто да помислуваш,без да знаеш :)

10. Damata so marama

Damata so marama Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    293
    Konecno deneska mi dojde mislam deka se prorodiv eden mesec mi docnese :D

На Sweet_Girl*** му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Alexandraaa123

Alexandraaa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Здраво девојки. Сакам да споделам со вас еден проблем па доколку некоја го имала истиот или сличен би ја замолила да ми помогне. Имам редовна менструација. Последниве три месеци откако ке ми заврши менструацијата после некои 4-5 дена повторно почнувам да крварам. Не е многу обилно, некогаш е црвена боја,некогаш розевкаста,кафеава.. И тоа си трае така целиот месец, помалку,знае ден да нема ништо,па да има,па пак да нема.. Бев кај мојот матичен гинеколог, направив ехо, направив пап,брисеви, се што е потребно и се ми е во ред. Отидов и кај друг гинеколог и истото беше и таму. Нема никакви цисти на јајниците, нема ништо. Не знам веќе што да правам, имам и болки во јајниците, стомакот ми е отечен како 5ти месец бремена.. Друго што сакав да споменам е дека пиев апче за ден потоа пред да ми се случува се ова, после апчето менструацијата ми дојде порано тој месец па потоа почнаа овие маки. Можно ли е да е од апчето? Не знам веќе што да правам, зашто на гинеколог е се Ок, а имам вакви проблеми;(;(

12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.052
    Допаѓања:
    134.610
    Poslednive 3 meseci imas problem, a uste ne si bila na ginekolog?

13. Alexandraaa123

Alexandraaa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Бев кај два гинеколога, убаво е напишано.

14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.052
    Допаѓања:
    134.610
    Da, moja greska. Baraj upat za klinika i proveri bakterii u mokraca.

15. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Пробери да не имаш ВонВилебрандоб фактор оди на трансфузиолог, доколку не ти е индекција. :)

16. Спонџ Боб 98

Спонџ Боб 98 Нов член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    21
    Здраво девојки, имав менструација како и секогаш 5 дена потоа ми прекина еден ден и после пак како кафено погусто имам два дена. Има ли потреба за паника или нормално е?

17. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Да си испиташ хормони,тие прават промени во циклусот и подуеност во стомакот,во секој случај иди кај некој гинеколог кој би се засегнал малце повеќе,а секако може да и од стрес да ти е пореметено,еве кај мене од стрес ми доаѓа 5-6 дена порано и ме боли мн.главата пред да ми дојде така да во секој случај не би ти било лошо да си провериш хормонален статус.

На Alexandraaa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    4ти ден ми е од менструација, а еве цел ден ми тече уште црвено. Попладнево беше пообилно, сега се намали. Нормално ли е да тече вака 4ти ден?

19. justin4ever

justin4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    36
    Zdr sakam da ve prasham ima li nekoj nacin za po brzo da mi dojde mens.bidejki odime na ekskurzija vo sreda vo Italija pa sakam da nemam za vreme na eks.Ako ima nekakov nacin kazete.

20. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Da normalno, barem jas koga imam vtoriot I cetvrtiot den imam najgolemi problemi.Ne samo obilno mene I tie denovi me boli stomak sekogas.