Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    девојки, денес ми е 31 ден од почетокот на претходната менструација а мене сеуште ми нема дојдено, последен односум имав на 2 ри месецов но беше заштитен, ме плаши тоа што не ми доаѓа а немам никакви симптоми да ми дојде како болки во стомакот, отечено гради и слично, што би можело да биде има место за паника?

2. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Кога си имала заштитен секс нема потреба од паника, може да е од стрес, менување околина, диета или менување на исхраната а ако си загрижена можеш да направиш и тест по 2/3 дена зашо треба да има поминато 10 дена од сексот и да ти касни..

На Slatkish255 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    се случува ли некогаш да ти дојде без да имаш симптоми?

4. medus

medus Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    33
    Пoслем пoрoдувaњетo ми немa дoјденo 6 месеци a гo дoјaм дaли некoј мoжи дa ми кaжи дaли имa тoa нештo влијaние:(

5. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.161
    Допаѓања:
    50.560
    Епа вака пред неколку часа бев во вц и случајно видов на гаќичките крв, ама тоа беше скоро едвај видливо, а сеуште е рано за да ми дојде менструацијата околку 20ти овој месец треба да ми дојде, а и немам никакви симтоми не ме болат градите, а ни стомакот. Од што би можело да е тоа така? Дали ви се има случено?

6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Може да е овулација, а ако си сексуално активна направи си тест за бременост бидејќи може да биде симптом за имплантација на плод.А може да се случи и доколку користиш орална контрацепција.

7. sever123

sever123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    98
    Требаше да ми дојде 28-29ти, неколку дена пред тоа имав ризичен однос. Е сега, исто како кога ми е дојдено што имам крв, сега 2-3 дена имам нешто кафеаво ама постојано. Шо би можело да биде? Има потреба од паника?

8. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ....секоја жена може да си провери дали е бремена со Базална температура , односно секое сабајле уште нестаната од кревет да си внесе во анусот топломер ( дигитален ) со услов да има најмалку осум часа сон , да не е настината ( нели да се има покачена температура од друга причина ) и доколку 5,6 дена е над 37 односно веќе не ,,паѓа,, тогаш сигурно настанало оплодување , ако нагло падне тогаш следниот ден се добива менструацијата ... исклучок има кај некој жени нормална анална температура е малку пониска па кај нив би било да 36 со 7 или 36 со 8 би била ,,висока ,, темепратура па би важело за бременоста.... затоа секоја жена треба по менструалниот циклус да си ја мери баш секој ден базалната температура запишувајќи некаде и на крај месец да се направи графикон и точно ќе знае кога има овулација кога ќе добие минструација или ако останала трудна ...

9. vampire queen

vampire queen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    дечки а да ве прашам ако сте трудни дали ова со пивото и квасецот би помогнало ?

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.428
    Допаѓања:
    114.651
    ајде да прашам. Закажав на гинеколог ама да прашам и вас дали ви се случило менс да ви дојде нормално, да тра е 3 дена еден ден да престане скроз и сега еве на 5 ти ден пак прокрвавев. Ви се има десено ова??

11. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    @nena2010 пиши што ќе ти каже гинекологот.

12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.428
    Допаѓања:
    114.651
    Фала ќе пишам. Престана сега се си е во ред, ама сепак нема да е лошо еден преглед да направам. Се слушнав со докторката и објаснив и ми кажа дека не е ништо чудно и алармантно ама јас сепак ќе си одам на преглед.

На jok му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.428
    Допаѓања:
    114.651
    SAmo da prijavam deka se e vo red. Najverojatno stres.

На jok му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Devojki koj moze da budat pricinite za docnenje na cikllusot poradi toa sto mi kasni 5 den Dene's a napraviv test negativen?Osven ako e do nastinkata koja ja imam?

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Здраво, само што ми заврши менструацијата која ми траеше како и секогаш 6 дена...Но, немав ниедна капка црвена крв туку сите 6 дена ми беше кафеава боја како при крај на менструација. Некој да сподели искуство?

16. thedarkone

thedarkone Нов член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Дечки, последно добив менструација во крајот на јануари и оттогаш досега не сум имала односи, но менструацијата ми доцни. Последно „односи“ имав пред декември и се беше во ред, тој не сврши во мене, само се триевме.. Исто така месецов ми беше исполнет со многу стрес и страв, па би ме интересирало ваше мислење?

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  17. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Стресот секако си го прави своето, ама и од искуство ти кажувам оди провери си да не имаш циста, јас имав циста на левиот јајник 7цм беше долга и немав менструален циклус три месеци.

18. thedarkone

thedarkone Нов член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    @prettymamma Ти благодарам.. некако ми олеснува полека, само да не е бременост

19. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Нормално дека не си бремена не се прави дете така лесно.

На Flafy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Имам редовен циклус од 26-28 дена.
    Денес ми е 22-ри ден, на бришење завележав розев изцедок, мислев ќе ми дојде ставив влошка ама еве нема ништо.

Последен пат ми се случи пред 4-5 год.и тогаш открив дека тироидата не функционира како што треба.

Исклучувам бременост.

Минатиот месец правев пап тест, беше негативен.
    При самиот чин сестрата ми рече дека може да прокрварам во наредните денови што не беше така.
    Еве после 20 дена од пап тест се случи, дали може тоа да биде причината?
    Некој со слично искуство?