Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Може прашањево не е за тука али ми треба совет знам дека не сум единствена.
    Вчера добив и глава ме утепа од болење се напив апче помина.Денес толку многу се осеќам уморно,ми се спие,ми се лоши се ме боли ужасно се осеќам немам сила а морам да издржам одам на работа.
    Нешто за смирување и за опуштање од болки воедно и заморов малце да помине?Чај,апче?
    фала

2. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    За апче против болки препорачувам Метафен. Многу помага. Мора на полн желудник.

3. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Моментално немам и немам од каде да купам на раб. сум.
    Затоа барав совет за да издржам ќе пробам со чај некој за смирување
    фала многу

4. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    @orevka. ako имаш нане , тоа многу помага за болки

5. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    ќе пробам малце да ме опушти знам дека нема скрос да се тргнат болките све пробав ништо не ми помага.
    :*

6. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Девојки, добив на 24ти ама ептен пред 12, веќе може да се каже 25ти. Утредента веќе ми течеше силно, но како посветла крв. Потоа наредниот ден повторно течеше силно, 3тиот ден ми течеше како некогаш кога ми тече на 4тиот ден, по малку. Еве денес ми е 4ти ден, бев во тоалет и буквално веќе нема ништо, дури ни кафеаво. Пробавме со сопругот да направиме бебенце, ама не бев во плодни денови. Добив ептен на точната дата, на 28 дена. Ме загрижува зошто вака ми се скратија деновите овој пат.

7. B.A.

B.A. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки дали ви се има случено да имате менструација ама кафена боја? Значи не само првиот или последниот ден, туку сите денови, нешто измеѓу бледо црвена и кафеава? Што може да биде ова?

8. Srckaaaaaa

Srckaaaaaa Нов член

Се зачлени на:
    7 мај 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Девојки дали е можна бременост во мојов случај..имав однос со кондом кој не пукнаа,партнерот не сврши во мене 0и односот да беше во неплодни деново одосно 6 ден од циклисот а претходниот ден ми има завршено менструација? Пред една недела се вратив од патување значи бев надвор од државата и сега ми доцни една ден т.е требаше да добијам вчера ама не добив направив два теста вчера и еден денеска беа негативни.Дали ми доцни поради патувањето или има место да ме фаќа паника?Од симптоми градите ме болат многу малку и на моменти имам болка во долниот дел од стомакот.Денеска имав бело прање дали е тоа знак декаа би требало да добијам или можеби знак на бременост?

9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    @Srckaaaaaa
    1.момчето не свршило во тебе
    2. Имал кондом
    3.тестот негативен
    Ако на крај испадне да си трудна, тогаш си забременила со некои надприродни сили.

Менструација не е швајцарски часовник па да биде точно, плус ЕДЕН ДЕН ти доцни. Опушти се, од стрес ти е, ќе добиеш.

На MG3, Rebecca_R и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  10. AngelFaceDevilWays

AngelFaceDevilWays Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Феминки да ве прашам нешто у врска со еден проблем, треба да ми дојде менструација ама преска забелезав само една капка крв на тоалетна а немам менструација. Не сум имала секс, а пред 3 недели ја започнав УН диетата. Дали знаете што би можело да биде тоа?

На Milenalena му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.827
    Допаѓања:
    57.997
    Здраво,
    Девојки сакам да ве прашам дали ви се случило пред да добиете 4-5 да имате зголемено бело прање кое мириса? Секој одговор би ми значел, фала.

12. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    18.222
    Многу одамна си го поставила прашањето и можеби веќе и си добила и дури и ти завршило, ама пак да додадам - кога се почнуваат ригорозни диети може да дојде до промени во циклусот па ти да доцни, да доаѓа порано, да биде пооскуден или пообилен. :)

Зголемено бело прање неколку дена пред да ти дојде е нормално, но како мириса? Ако мириса многу лошо и ја промени бојата може да биде знак на некоја инфекција.

13. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.827
    Допаѓања:
    57.997
    Не мириса многу лошо или јако, но зголемено ми е јас го чуствувам :/

14. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.161
    Допаѓања:
    50.560
    Последен пат кога имав менструација т.е пред да ми дојде ме боли стомакот и имам кафеав исцедок или кафеава крв не знам точно како да опишам и утредента почнува да ми тече црвена крв еве и сега е така. Ова втор пат како ми се случува нормално ли е?

15. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    18.222
    Hормално е. :)

На shz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.827
    Допаѓања:
    57.997
    Здраво девојки,
    Втор месец по ред чуствувам некои да кажам тапи болки во долниот дел од стомакот 5-6 дена пред да ми дојде. Но до сеа не ми се случувало такво нешто, можно е од времево да имам таква промена и предвреме да чуствувам? Бидејќи болки во стомакот имам само денот кога ќе добиам.
    Фала и позз

17. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.728
    Сосема е нормално, опушти се.

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.158
    Девојки, дали знаете што би била причината за промената на бојата на менструацијата? На пример последнава година ми е како побледо црвена. Исто така и бројот на деновите на траење ми е намален некако, 2 дена имам она нормално, и после се намалува само како исцедок, значи има нешто но не онака интензивно. Дали можеби има некој со слично искуство? Знам дека треба консултација со доктор можеби, но ајде реков и тука да видам мислења. Позз

19. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    Имате ли искуство со Примолут Нор и Цикло Прогинова??

20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Минатиот месец добив ма 19ти, овој месец требаше да биде на 16ти, но еве добив денес, на 13ти. Денеска ми е 25ти ден. Минатиот месец имав смртен случај на блиска личност, бев под голем стрес. Плус ради проблем со половината испив многу аналгетици. Можно ли е да ми подранило ради овие причини? Ми се случувало на 27миот ден да добијам, на 25ти никогаш. Знам дека е нормално од 21ви до 36 ден, но еве јас сум паничар невиден :^)