Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Michelle*

Michelle* Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    838
    од стресот и од лековите ти е не паничи

2. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Заборавив да напоменам и дека 10 дена бев на електротерапии.

3. Michelle*

Michelle* Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    838
    тогаш го имаш одговорот :hug:

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Ти благодарам се смирив малку. :*

5. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.827
    Допаѓања:
    57.997
    Здраво девојки,
    Овој месец добиеново ми се поремети целосно. Секогаш ми трае по 5 дена, сеа 3 дена и последниве 2 само кафено. Но првите ми течеше и тоа премногу. Можно е да ми се поремети од топлово?

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Можно е, не се оптеретувај.
    И мене месецов ми траеше пократко од вообичаено, а имам океј циклус. :)
    Следи ги наредните циклуси за секој случај, но без паника.

7. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Значи ќе полудам. Вчера испаничив мислев сум добила на 25тиот ден, а всушност само двапати ми потече така нешто густо кафеаво, еве денес нема ништо. Дали е знак дека ќе добијам? ;(

8. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.827
    Допаѓања:
    57.997
    Ме заплаши фактот што имам многу редовен циклус кој трае по 5 дена, овој месец само 3 што до сеа не се случило. Се надевам не е ништо сериозно, дека од временскиве услови се промени.

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    И јас имам прилично редовен циклус, ама последниве месеци ми е ужас - или касни од неколку денови до 1-2 недели, или ми доаѓа порано неколку денови. Ужас. Минатиот месец мислам искрварив до бесконечност, а месецов одвај едно пакување тампони потрошив.
    Бев и на лекар, ми кажаа дека сè е во ред и стресот, а и климата си го прави своето.
    Не се оптеретувај, но за да бидеш мирна појди да те види гинеколог. Ќе се поштедиш од дополнителен стрес, верувај. :)

На lost123 и Sesil им се допаѓа ова.
  10. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.827
    Допаѓања:
    57.997
    Овој месец мислам дека искрварив до последна капка, но после 3-тиот ден воопшто само кафено што до сеа не ми се случило. Следна недела ќе посетам гинеколог за секој случај. Фала

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feminka15

Feminka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки сакам да ве прашам дали е можно од покачени леукоцити на урината да ми доцни бидејќи еве веке 5ти месец подред и се ми доцни по 5-6 дена овој месец еве 6ти ден и сеуште немам добиено..

12. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    На 13ти овој месец ми потече нешто кафеаво, еднаш само. Мислев сум добила, ама од тогаш нема ништо. Ги имам сите симптоми за добивање, градите ме болат, акни како никогаш до сега. Бев под голем стрес, имав и уринарна инфекција од прелада пред 2 недели, пиев антибиотик Палин и многу аналгетици. Минатиот месец добив на 19ти, не дека ми доцни нешто, но веќе требаше да добијам. Ваше мислење?

13. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Почекај малку, ако си имала минатиот 19ти а циклусот ти е 28 дена тогаш би требало да дојде повторно на 16ти што значи дека не ти доцни многу. Освен тоа промените може да се должат и на инфекцијата и антибиотиците кои си ги примала. Што се однесува до кафениот исцедок, не би било лошо да си направиш еден преглед иако можеби не е ништо страшно туку е знак дека наскоро ќе ти дојде.

14. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Сакам да споделам едно ново "откритие" за мене:lol:. И можам да се пофалам дека 3 месеци сум без никакви апчина, чаеви или некои други работи и што е најважно немам болки. И многу сум среќна што си открив еден "лек" против менструални болки, а тоа што е смешно е со самозадоволување. Уште првиот или вториот ден зависи кое време добивам, и кога ќе почуствувам некаква болка си го спроведувам процесот и си сум на раат следните денови.
    -Ако некоја има пробано, нека сподели искуство.
    -А, тие што ќе пробат нека кажат дали им делува и на нив.:)

15. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Zdravo na site :) Sakam da ve prasam neshto.. vaka.. Imav redovna menstruacija se dodeka ne mi se pojavija probb so tiroidnata vo dekemvri i od toas pocnav da pijam eutiroks.. No, vo januari pa se do fevruari jas nemav menstruacija no pri kraj na fevruari dobiv.. I ottogas navamu redovna mi e menstruacijata.. No poslednata menstruacija mi beshe od 28 maj do 2 juni i poslemto ne dobiv eve 25 juli e.. Na 10 juli pocnaa mn jajnicite da me bolat i gradite premnogu mi bea otecheni ( znaete PMS) i vikam aj ke dobijam zoso sekad taka mi prai pred da dobijam iam izrazen PMS.. I tie bolki traea mozhebi nedela dena i podlemto minatata sabota zabelezhav krv i se izbrishavv i vikam ajde mi dojde , no utremto denta nemav nishto eve deneska 25 juli a jas nemam nishtoo... I pishav na doktorkata shto mi se slucuva i taa mi kaza deka sosem normalno e poso iam prpb so tiroideata.. ama pakk nekako ne sum spokojna mn filmcinja si praam kako i sekad... Iam 17 godimi i neznam se plasam se si mislam nedajbozhe rak nedajbozhe ova nedajbozje ona.. ( sum nemala odnosi nikogash) .. I vo petok ke odam na ginekolog.. Videte mene ne mi e strav od toa shto nemam dobieno vekje 2 meseca tuku deka malce krv imav pred nedela dena toa naprai da se ispanicham .. Ve molam za mislenje zoso mn filmovi si praam vo glavava so prashanjeto "shto ako".. i eve i denes me boli ama nemam i gradite me opushtija ne me bolat vishe off

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.953
    Допаѓања:
    15.948
    Дали е можно од жешково да ми касни?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.346
    Допаѓања:
    113.086
    Дa:nod:

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Мене па последниве месеци све порано ми иди, минатиот месец имав на 15, сега ми дојде на 12. Не знам зошто, вака не ми се случувало до сега. Ај да касни пак океј е, ама па секој месец од денот кога ке добијам 2-3 дена порано добивам од минатиот месец.

19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Nisto ne e dva tri dena porano na mene ovoj mesec mi dojde 9 dena porano pa nisto

На La.loca му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bluelagoon

bluelagoon Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    12
    Здраво, сакам да го споделам мојот проблем со вас.. можрби некој со истото се справува.. станува збор за многу болен циклус.. ако не се напијам апче штом ќе добијам ме знам што може да ми се деси.. минатиот месец ми беше пекол.. ми трнат раце нозе дури доаѓа до дрвење.. не можам на нозе да стојам ми иде несвестица ми иде врелина и за малку не се онесвестувам.. исто како породилни болки мислам страшно... откако ќе се напијам кафетин дур почне да делува ќе се намали болката и почнува да ми студи.. ова не ми се случува секој месец башка тоа што стачно ми касни.. иначе се испитував и ехо и крв хормоните беа ок и ехото исто, освен тироидната таа ми беше над граница.. иначе имаамм 20 години.. хелп грлс