Чај од овчарска торбичка,ако имаш мирно,мало куче или маче да ти лежи на стомак,увиткување во ќебе и ставање шише со стоплена вода.Треба и да се движиш,а пред да ти дојде,пиј витамин б6.
Би ти препорачала да пробаш јога вежби за циклус. Јас немам големи проблеми лично, но сум слушнала дека доста олеснуваат. Вреди да се проба, не е ништо страшно. Можеш на интернет да си видиш, има доста вежби.
Девојки пред 8 месеци се породив но не доев и за 2 месеци добив менструација и секој месец ја добивав точно ден порано покасно ама точна ми беше и редовна но овој месец ми касни 12 дена си помислив да не сум бремена пак иако пазиме зш уште ни е мало синчето за др бебе хаха направив два теста едниот на 7 дена од каснење др на 11 ама и двата беа негативни. Се плашам од што ми касни волку време?
Мене ми каснеше 6дена. Си помислив за бременост ама си велам ајде ќе почекам уште малку бидејќи имам нередовен циклус и секој месец различно ми доаѓа. Денес добив ама некако ми е чудно. Бојата е како бледо црвена, по малку тече и воопшто стомак не ме болеше а секој месец умирам од болки. Искуство?
Zdravo. do poroduvanje imav normalna menstruacija. Posle poroduvanje eve 2godini preobilna,menuvam vloski nonstop,navecer utop se pravam, bev na ginekolog se vo red proveriv hormoni site se dobri. Ednostavno rece promena ne bilo strasno. Ama sega ovoj ciklus mi se smeni ciklusot.Eve 3ti den skoro i da zavrsuva ne e deka nema krvarenje ama normalno e. Bev pod stres ovaa nedela, zaradi nova zdravstvena situacija pocnav so kortikosteroidi vit.C od 1000mg i b kompleks. Plus dedo mi bese isceznat sreka go najdovme ama ogromen sok vo ponedelnikot Kako i da e i se javiv na maticnata sega,vika da ne si bremena slucajno demek ne ti e od terapijata. Jas se zamisliv ama so maz mi ednas imavme odnos ,ne svrsi vo mene , na 5ti okt imav menzis a odnosot ni bese na 11okt. , ne osekam simptomi nisto osven sto ne spiev cela nedela od stres Maticnata rece deka moze inod stresot e. Sama sum so maloto i nemozam na lekar da otidam. Krvarenjeto bese ptviot den kafeav pa sledniot crveno jako kako za menstruacija i eve sega se namaluva tretiot den. Moze li nekoj sovet? Ne bi trebalo fa ima bremenost ama veke mi go stavi crvot vo glava. Mislam deka mi e poremeteno od terapijata ete doktotkata vika ne . Fala
Вчера добив, дали е можни да имам низок притисок и да ме боли главата, де жешко, де ладно, ми се гади, ми се врти , а и гледам времето му длеувс, де сонце, де под облаци
Има жени кои секој циклус го дочекуваат и испраќаат тешко. Со потечено лице, стомак, главоболки, мачнини, стомачен вирус, варијабилен притисок, минимално поткачен шеќер и вода во организмот ради високиот внес на јагленохидрати и шеќери во периодот на овулација. Ништо страшно. Таква е природата, нѐ ,,благословила" со маки.
Сега пример мислам дека ќе полудам, нз од каде ми дојде ова, ама хормониве ми се в таван. Сега гледам еден водител и ми дојде желба за секс со него. Еј бре жена шо значи... Хахах
Не верувам да е бременост, не течи црвено јако, но сепак не можеш да тркнеш до аптека да купиш тест? Ако докторката вели дека не е од терапија, сигурно не е. Најверојатно од стрес, мене многу ми се менува циклусот во однос на тоа колку ми бил стресен периодот
Јас секој месец сум ваква, ако имам главоболка, гадење, знам дека наредниот ден ќе добијам, а плус и времето што е вакво е дополнителен стрес за организмот а хормоните до плафон полудени. Инаку анксиозност се јавува во ПМС, овулација и постмен.с. Секој месец не ме погаѓа ама некој месец ме тресне добро од земја. Кога ќе бидеш бремена ќе видеш до каде одат хормоните, не си ставај секогаш на срце дека имаш голема анксиозност. Јас во бременост и додека не добив циклус, година и повеќе немав ниту еден симптом на анксиозност ама затоа сега скоро секој месец сум малце . За повраќање можеш б6 или некој бомбон од ментол да те освежи.
Pred dve nedeli mi zavrsi menstruacijata i pak dobiv Ne e obilno kako st mo znae da mi bide no sepak ne e ni malo krvarenje i mi trae vekje dva tri dena.. Nekoj so slicna situacija?
Некогаш за време на овулација се јавува мало крварење за ден, два, доколку не си во овулација, консултирај се со гинеколог.
Другарка моја кога премина во вегетаријанец тоа и се случи. Добиваше секој две недели менструација. Баш менструација, не по неколки капки. Да не си сменила клима или исхрана?