Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Reamonn

Reamonn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    фала многу девојки, одлучив да ги пијам па што биде нека биде :lol: ќе пробам еден месец, морам нешто да превземам :) ќе ве известам за реакции за некој ден :) поздрав

2. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Добив во понеделникот,првиот ден се беше нормално,имав менструални болки,ми беше обилно,вториот ден почна да се намалува и течеше кафено,со парчиња.На преглед ми кажаа дека имам циста на јајник ми рекоа со мензис ќе се исчисти.Сакав да ве прашам дали е од цистата оваа промена на менструацијата? :)
    :^)

3. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    ако цистата ти е водна, да, посто таа пука во текот на мензисот,а ако ти е др вид циста оди на лекар

4. butterfly.mimi

butterfly.mimi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    103
    Немам добиено менструација 7 месеци бев на гинеколог и ми кажа дека имам полицистчни јајници. Ми рече да пијам Диане откако ќе ми дојди, а за да ми дојди да пијам Добростон. Почнав да ги пијам и веќе 1 недела и повеќе ги пијам ама ништо :( Дали има некој пијено од овие таблети и за колку време отприлика доби?

5. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Mене веке 12 ден ми касни и веќе многу се нервирам. Пред 1 месец бев на гинеколог и се ми беше ок. Едвај чекам да дојде понеделник да одам пак на лекар зашо само на тоа мислам и многу се нервирам, волку многу ми нема доцнето во животов. И знам дека нема шанси да сум трудна, секогаш користиме заштита, плус свршува надвор, и незнам сега што е ова со доцнењево ама многу сум вознемирена што не ми доаѓа( и не ме болат градите, значи нема намера да ми дојде). :(

6. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    ^ И на 13тиот ден, аирлија... ми пристигна. Е сега ке ме скине стомаков!

7. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Ми каснеше ден,два...Цистата била водена,ми пукнала.
    Штом пиеш апчиња ќе добиеш,почекај малку и не мисли цело време на тоа.Тоа е исто како времето,кога сакаш да помине нешто брзо,тоа како за инает уште толку се успорува. ;)

8. leptirce

leptirce Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    55
    дали ви се случило некогаш менструацијата да ви трае само ден ипол ? мене ова ми се случува веке 3 месец, но да напоменам дека имам редовна менструација секој месец ми иде на 25-26 дена.

9. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Лејјј денес болките ме убија, ме убија! Викав по дома, плачев и уште што не. Дали ви се случувало да повраќате од болки, мене тоа ми се случува секогаш кога ке ми дојде, дури повеќе пати во денот. Денес повеќе од 10 пати повратив и веќе мајка ми почна да се нервира. Болките траеа скоро 3 часа а јас мира немав. Се качив во кола и правац на инекција. Сега сум раат. Ахх... :whew:

10. martin4i

martin4i Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, сакам да ве прашам за мислење. Во последно време еве веке 2-3 месеца ме боли одвреме на време десниот јајник. Не е јака болката ама е малку чудна. Сношти мислев дека ми дошло менструација,имаше малку крв, ама гледам сабајлево ми прекинало а треба да ми дојде на 22-ри. Прв пат се уклучувам тука, се надевам дека ке ми помогне некој да ми објасни. :sweat:

11. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Повеќе од јасно е дека имаш проблем со јајниците, не може од нигде никаде да крвариш недела дена пред менструација. Телото испраќа сигнал дека нешто не е во ред со него преку болката. Закажи си на гинеколог не одолговлекувај!!!!

12. Ledena

Ledena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    Девојки ај ве молам кажете ми после првиот сексуален однос колку време ви каснеше менструацијата и дали тоа е нормално?? Ве молам што побрзо :(

13. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Јас се сеќавам 2 дена само ми каснеше...и го полудев дечко ми, иначе што знам, мислам кај секого дека е различно. Тебе колку ти касни?

14. Ledena

Ledena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    епа мене требаше да ми дојде околу 4ти веќе скоро 10 дена ми касни и не знам што да правам........... не мислам на бременост или слично затоа што нема зошто бидејќи користевме заштита... што да праваммм???

15. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Епа глеј сега нешто ново му се случува на твоето тело и нормално е да се поремети менструацијата, може и да ти е на психичка база. Штом сте користеле заштита и си сигурна дека нема шанси за бременост, тогаш нема потреба да се нервираш. Незнам...почекај уште некој ден, па ако не иди на гинеколог, консултирај се....

На Ledena му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ledena

Ledena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    па нема шанси знам затоа што користевме заштита :) можно е да е на прихичка база... ќе почекам да видам да се надевам до нова година ќе ми дојде :)) ти благодарам Srekicka

17. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ajde i jas da se pozalam na golemi,t.e neverojatni bolki:(((
    i sum probala se, ama nisto ne pomaga, sega pijam kombinacija od ketonal+analgin+bedoksin+spazmeks=se zaedno i taka mi pominuva :D
    a isto mozam da kazam deka mi pomaga i toa sto si stavam samivce so rakija natopeno na dolniot del od stomakot, ajde uste eden lek:)
    vo kafeno lazice polno so seker se stavaat nekolku kapki mastika
    probajte pa ke kazete:D

[mod-kirilica:1dbmho4o][/mod-kirilica:1dbmho4o]

18. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Се надевам дека комбинацијата на лекови која ја пиеш за болки, ја земаш со консултација на гинеколог или лекар, бидејќи тоа навистина е шок за организмот! За ракија знам и јас, сум го пробала тоа и тврдам дека навистина помага. За болки знам многу добро, мене само од Кетонал ми поминува, од ништо друго.
    Женски, тоа ти е :P

19. Mamba-Jamba

Mamba-Jamba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    Минатиот месец добив на 14 и некаде на 6 ден од циклусто имав односи и ја утнавме работата и пиев норлево. Потоа истиот месец добив добив на 25 ама ми траеше ептен малце 2-3 дена.. Сега ако сметам по 14 ноември веќе требаше да имам добиено.. Не знам како да рачунам сега кога треба да добијам.. Помош :)

20. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Норлево знаат бааѓи да ја пореметат работата. Јас би ти препорачала да си одиш на гинеколог за да ти каже дали да пиеш нешто за да ти се регулира циклусот или да оставиш само од себе да помине. :?: