Здраво , 2ри месец пијам цикло прогинова и не добивам по нив, него имам пример уште 2-3 таблети за пиење а веќе имам добиено..некој искуство со нив?
Во овулација си, тогаш може да се појави таков исцедок. Дури може да се јават болки поголеми од менструални, јас во овулација сум исто како во ПМС и некогаш имам и кафеав исцедок од два, три дена. Се јавува пред добивање, ништо страшно, а кај мене и последните два дена
Здраво.Јас имам редовна менструација на секои 24,25 ден.Проблемот е што не ми тече ич.Дали мислите дека тоа ке е проблем да останам бремена
Сабајле кога бев во тоалет на улошката имав некој густ секрет, како парчиња пудинг бледо црвено беше со крв згрутчена низ него. Никогаш до сега сум немала такво нешто при менструација и малку ме фати паника. Од што би можело да биде тоа?
Здраво.Се пронајдов во твојот текст.И јас имам многу слаба менструација не ми тече, со една влошка комотно можам да поминам цел ден, но редовна мк оде на 24 дена.Дали беше на преглед и што ти кажаа.Јас се плашам немој да не можам да останам бремена
И мене често ми се случувало пример два три циклуса по ред да имам оскудно крварење , четвртиот циклус обилно. Гинекологот тогаш ми рече дека не е алармантно и може да се појават промени во облиноста.
Дали е можно доцнење на менструација од предходно примање на антибиотици? Ги примав до пред 1-2 недели бидејќи бев болна.Имам редовна менструација и прв пат ми доцни па малку ми стана чудно.
Jas nemam obilno recisi nikogas, no ne su go prasala ginikologot dali bi pretstavuvalo problem, bidejki jas imam prijatelka so isto slaba menstruacija, no taa ima veke rodeni dve deca.No otkako procitav tuka,malku me fati strav.Ke mora da razgovaram so ginikologot
Obilna imam ednas vo 2 godini so se vika , mi rekoa deka e vo red i kaj sekoja zena ciklusot e razlicen , deka nema prostor za strav dokolku pap e cist i na eho e vo red.
Феминки, ве молам кажете ми. Октомври месец сум имала менструација нормално 4-5 дена , и сега 6 дена ми доцни и денеска имам добиено али сосема малку исто ко да немам, гледам на крај кафеаво а ова ми е прв пат. Не сум имала односи пред некој месец, не сум нервозна, не пијам никакви лекови. Сосема сум океј а ова ми е прв пат, причина некој да не знае?
Nema nisto pokazano do sega, mi se rakle deka e se vo red, i zatoa ne sum imala potreba da prasam.No otkako procitav tuka nekoj status me fati strav
Последно ми дојде на 30ти септември, а скоро секогаш ми идела на 27-28 дена. Овој пат многу ми касни, не знам што е проблемот. Со дм имаме незаштитени односи да, ама секако со многу пазење и никако свршување внатре ни одблиску (и откако еднаш ќе сврши не пенетрира повторно). Не знам дали има влијание тоа што средина на октомври имав стомачен вирус, пиев само далерон и ентерофурил. За стрес, не сум нешто посебно стресирана периодов, туку ко секогаш. На пати како да ме здоболува за идење и градите ме болат на стегање, ама со денови е така и никако да пробие. Не знам, не ми е сеедно, олку долго ми нема доцнето од првите години откако добив.
@Amellie13 Можно е да има влијание тоа што си била болна. Размисли сепак да не си имала и некаков друг стрес, некаква промена (на пример, промени во исхраната, зголемена физичка активност). Почекај уште некој ден, па ако нема ништо консултирај се со гинеколог. Иако не мора да значи дека е нешто посебно, верувај може и без посебна причина да ти доцни.