Мешани врски со друга националост или раса

Дискусија во 'Врски' започната од CasanovaMKD, 4 декември 2025 во 22:29.

1. CasanovaMKD

CasanovaMKD Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Ме интересира последниве неколку години дали кај нас во Македонија почести се врски од две различни националности\етникуми\раси. Си имам нешто поврзано со прашањево како жител во државава, па сакав да видам да не има некој во слична ситуација како мене. :)

2. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    952
    Допаѓања:
    1.351
    Нема ,исто било ,освен сега што има интернет и телефони ,па се дознава побрзо за вакви мешани врски.Тоа значи дека не можеш да скриеш и негираш како порано.

3. CasanovaMKD

CasanovaMKD Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Мене ми е дека имам ситуација на нешто мешано, но изгледа пак тука малку поконзерватибно сепак и останало. А за тоа, не е веќе нешто како doxxing ако веќе се дознае дека нешто си правел, приватно?

4. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    952
    Допаѓања:
    1.351
    Не мислам на никаков doxxing ,туку ете има другарка,она пишала на втора ,трета,па разбрала цела населба и малку побрзо од порано се дознава за врската..За таква информација мислев ,и не фантазирај конзерватизам ,далеку сме ние од ЕВРОПА,само политичари така лажат.Родители особено од женска страна се- ПРОТИВ СЕ МЕШАНО.,извини за реалноста.

5. CasanovaMKD

CasanovaMKD Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Ах, мислам погрешно сме се сфатиле тука. Напразно се караме јас и ти :)

А за тоа да, се согласувам, да си жена овде нема да можеш да здивнеш без да знае некој што правиш, испаѓа работава

6. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    952
    Допаѓања:
    1.351
    Не се караме ние ,прашуваш јавно ,и ти одговарам како мислам.За девојките знаеш и сам им се бројат партнери,на машките не.Еве замисли сестра да имаш и како би се осеќал?

7. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    1.979
    Имам сосед чиј син е во врска со ромка. Татко му му рече дека ќе го отпише од син ако се ожени со неа.

Имам познаник кој што зема ромка за жена и живеат нормално.

Зависи од околината и размислувањата на луѓето. Ако се во брак тие си одлучуваат дали ќе се прави сунет на детето. Имаше ситуација каде што сватовите се колеа со ножеви, зашто детето сакале да го крштеваат.

8. CasanovaMKD

CasanovaMKD Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Се согласувам со тебе за се, ептен ни се глупи двојните стандарди

Ова е навистина чисто лудило, ама не не неочекувано на Балканов, искрено

Последна измена од модератор: 5 декември 2025 во 08:56
  9. Veseli _cvetovi

Veseli _cvetovi Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2025
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    249
    Зависи со која националниот имаш врска тука не е само националноста и верата е

10. CasanovaMKD

CasanovaMKD Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Muslimanka e, megjutoa nie sme si dogovoreni deka verata ne ni smeta, i chisto sme na nivo na postovanje deka sme od razlichni granki od Avramskite veri. Taka super ni funkcionira. Problem e dali ke i pravat nea problem koga ke dojdeme zaedno tuka, zoshto znaesh kakvi znaat nashive da bidat, i se nadevav deka neshto e smeneto.

11. Veseli _cvetovi

Се зачлени на:
    7 ноември 2025
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    249
    Тоа зависи од семејството какво и е има попитоми а има и крвници Можеш и да настрадаш подобро распрашај се кој се што се или во краен случај бегалка е најдобро инаку овде тешко разбирачка ќе најдеш од време турско ништо не е сменето ако измислија мобилни телефони и разни модели технологијата оди напред но луѓето тешко и менталитетот

12. CasanovaMKD

CasanovaMKD Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Nejzinite me sakaat dosta. Oni se Pakistanci doselenici vo Anglija kade shto sum. Zvuchi absurdno da dadat svoja kjerka na hristijanin, znam. No po dolgo zapoznavanje, me zapoznaa kako chovek na mesto za nivnata kjerka, deka sepak se dosta zashtitelni kon nea, i mene me gledaat kako del od semejstvoto, za koe sum presrekjen. Stravot mi e kako ke ja tretiraat tuka, zatoa shto planirame da ziveeme na imot shto go imam nasledeno, i ne sakam da ja gledaat kako chudak pokraj toa shto mi ja ispolnuva zelbata da ziveeme tuka, za koe sum presvesen deka sum mnogu blagosloven.

13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.267
    Допаѓања:
    197.347
    Каде заедно тука и кој да и прави проблем?
    Седете таму кајшто сте, не ви треба никакво идење тука:)

14. CasanovaMKD

CasanovaMKD Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Kolku i da zvuchi ednostavno, haha, se preseluvame tuka zoshto e poevtin zivotot za nas

15. Veseli _cvetovi

Се зачлени на:
    7 ноември 2025
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    249
    Епа кога се е во ред со нејзиното семејство што е битно овде што ќе рекле соседите твои де овде во Македонија никој не е од Марс па да се чудиме за вас двајца нит први нит последни сва и свашта сме се изнагледале па за такво нешто не би требало никој да му е чудно

16. CasanovaMKD

CasanovaMKD Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Aj da se nadevam deka si vo pravo :D

На Veseli _cvetovi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.883
    Допаѓања:
    7.338
    Јас лично познавам маж и жена што се муслиман и христијанка. Живеат заедно, а таа ја прифатила муслиманската вера и е забулена. Мислам дека и името си го смени. Ама си живеат среќно и весело.

Не би требало да има предрасуди за вакви врски и бракови. И јас доколку се укаже шанса, би бил во врска со муслиманка.

18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.267
    Допаѓања:
    197.347
    Ама тебе за комшиите ти е гајле?
    Ич не се секирај, комшиите во мк секого ќе гледаат како чудак, и ти да беше пакистанец или било каков странец, исто ќе беше. Освен чудно гледање, нешто опасно по живот не гледам. И нормално, институциите се топ|(, ама тоа за сите се топ. Појма немам ни дали и како би живеел со странец ако не сте во брак, тоа е ваљда најголем проблем. И јазикот како бариера во секојдневно функционирање, секако.

19. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    2.284
  20. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.379
    Допаѓања:
    9.652
    Мислам дека веќе не постојат толку осудувачки коментари и погледи како порано, дури и по селата тоа старите ергени пола се оженети со жени од Албанија. Така да и таму во малите места е скоро прифатено тоа.

Се додека немаш проблем со прифаќање од страна на семејството, за комшиите воопшто не е важно, дали и како ќе ја гледаат. Ама сепак мислам дека веќе не е како порано и нема толку осудувачки погледи.

На CasanovaMKD му/ѝ се допаѓа ова.