Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мешање на родителите во врската!

Дискусија во 'Врски' започната од blondie11, 13 јануари 2010.

1. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    nikogas ne sum gi zapostavila prijatelkite jas koga i da se gledam so nego i da sedam povekje vreme oni vednas mene me napagjaat...deteto e okej oni go znaat so godini ne e nekoj nepoznat za niv pa da vikaat ne go znaeme blabla..se nerviram

2. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Како знаеш дека не го прифаќаат? Ти зборат нешто или? Не може без никаква причина да не сакаш некого. Заради разликата во години ли е или?

На cresa-jagoda, tinka-mace и WildMk им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.972
    Допаѓања:
    179.765
    А тоа блабла е што конкретно? Никакво објаснување не даде зошто се против вашата врска.
    Што да ти кажеме - ок, во право си? Немаме информации ниту да кажеме дека си во право ниту дека родителите се во криво.

На cresa-jagoda, tambelina, raww и 4 други им се допаѓа ова.
  4. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Девојче како што си свесна дека сте млади така треба да бидеш свесна дека тоа сигурни сме еден со друг не може да биде баш сигурно на 16 години. Се гледа дека си премногу заљубена, убаво е сето тоа ама дали тој ја заслужува твојата љубов?
    Пак ќе прашам, оти не разговараш со твоите отворено? Што е тоа блабла што не им се допаѓа кај него?

На cresa-jagoda и Kristinchetoo им се допаѓа ова.
  5. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    ne e do go
    ne e do godinite nie samo 3ipol god sme razlika..mislam deka ne im se dopagja mojot decko..a jas nema da se otkazam od nego poradi niv..nishto loso im nema napraveno so godini go znaat ne znam sto da kazham..

6. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    p
    protiv se zatoa shto povekje sedam so nego i go pominuvam vremeto i nas ni e mnogu ubavo zaedno koga sme i mojte ke pocnat da mi se javuvaat na primer majka mi koga i da odam kaj nego ona zavcera se javi na telf na od majka mu i kao zosto ona sedi kaj vas i taka..duri i ne me ostavaat da sedam so nego im preci..mnogu se osekjam loso poradi toa..sakam da se sredi nekako ne znam sto da napravam za d sredam da bide se okej..

7. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Ако не одговараш на тоа што сме те прашале, нема како да те советуваме.

Пие ли, пуше ли, се дрогира ли, се коцка ли, дали има лошо минато, дали е некултурен?? Штом не го прифаќаат твоите значи има нешто што не е во ред. Ако се е на место кај него, значи им пречи што си млада.

На cresa-jagoda, tambelina, raww и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    mislam deka ne go sakaat poradi toa shto sme celo vreme zaedno..kako da vi objsasnam protiv se..koga pominuvam vreme so nego povekje mora majka mi da pocne da mi pisuva i da mi se javuva,decko mi na seto ova nisbto loso ne zboruva za niv samo on e do mene zatoa sto mene tesko mi e vaka..on se ljutii no pak me razbira i do mene e ne da mi zboruva ili da me napagja..ne znam vekje kako da postapam,kako da im objasnam?

9. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    porano bese malce podrug no sega e skroz smenet se e novo i mnogu e dobar i valjda mislat deka seuste e takov..ne znam imaat loso mislenje za nego i ne im se dopagja..a on predobar e so mene..Taka da im smeta koga sum so nego i go pominuvam vremeto so nego.....

10. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Значи проблемот искача од порано. Ништо не можеш да направиш. Тој ја изгубил довербата кај твоите родители, тоа е едно од најлошите нешта. Значи не е за џабе. А ти полека со него, немој со главата во ѕид. Заљубена си, сега не гледаш ни недостатоци ни маани.
    Прилично сум убедена дека твоите родители се во право, само што ти не можеш да согледаш некои работи. Се познава дека се разумни луѓе, затоа што заради љубовта и почитта спрема тебе стојат на страна иако не им е мило што сте заедно.

На cresa-jagoda, Angie1432, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    pak se protiv no ako e on dobar sprema mene i me pocituva i saka zosto da bidat protiv? mislam deka ne se vo pravo..oni treba da bidat so mene kako i da odlucam jas..imam vreme za se jas nikadde ne se brzam no sigurni sme eden vo drug

12. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Ти си малолетна, ти во моментов не размислуваш трезвено. И јас на тие години мислев дека се' што лета се јаде ама не е така.
    Твоите доволно почит ти пружат со оглед на тоа дека досега ниту биле построги и безобразни со тебе или него у стилот да ви забранат да се гледате ПОШО смеат. А уште полошо е да го пријават дечко ти како полнолетник што заведува и излегува со малолетничка.

На cresa-jagoda, tambelina, raww и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.658
    Допаѓања:
    79.557
    @Kristinchetoo а има и такви родители кои се плашат дека нивното дете, посебно ако имаат ќерка, ќе направи некоја грешка. И не дека не го сакаат дечкото, не дека имаат нешто против него, туку не им годи мислата што (може да) прави нивната ќерка. Знам зошто го пишувам ова, имам вакво искуство. Ме контролирале и на 20+ години, а ти имаш само 16.

На cresa-jagoda, Kristinchetoo и S.W.A.G им се допаѓа ова.
  14. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Се согласувам дека постојат и такви родители но ете членката кажа каде е проблемот.

"Порано бил подруг, сега бил целосно сменет и многу добар."

Тука лежи зајакот. А родителите не се толку наивни колку девојчето со 16 години што мисли дека се случило магија и сега дечко и е предобар.

На cresa-jagoda, raww и tinka-mace им се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.624
    Допаѓања:
    39.206
    Штом дечко ти го знаат со години и не мислат дека е добар за тебе, јас сум скоро сигурна дека се во право.
    Ти викаш "се сменил".Каков бил порано, што било тоа што го правел?
    Млада си ама и вака многу конфузно звучиш по постовиве, не знам колку рационално можеш да размислуваш, така да место одма да ги обвинуваш родителите зашто не го сакаат, напиши што била работата со дечково, можеби проблемот навистина не е во твоите.

На cresa-jagoda, LadyR, Kristinchetoo и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    ne do
    ne do tolku sea da go prijavat,mozat ama ne se do tolku,samo se protiv nashata vrska! i sakam toa da se sredi a ne da ostane kako sho e! sakam da bide se okej moze da! mlada sum! ama pak sum so pamet samo moite doma mi vrshat pritisok mnogu

17. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    znam vo pravo si ama sakam da se sredi toa i da ne bide take sakam da bide se vo red pred mene ima uste mn godini znam mlada sum ama dobro razmisluvam i zrelo..ne letam so pametot se e okej samo da bide i so mojata familija vo red u vrska so mojot decko i se ke bide super..

18. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    bese mnogu palav i nemiren od porano a sea e smiren i se e okej mozebi zatoa imaat takvo cuvstvo sprema nego,bitnoto e deka on e predobar so mene nitu mi komanduva nitu me napagja nitu nishto takvo,nie godina i 3 meseca odime ne sme od vcera zaedno,duri go znaat od malav od isto selo sme,ne znam zosto do tolku pritisok mi vrshat ne mozhem da sedim raat so nego sekogas majka mi mi se javuva samo za da go izbegnam..toj na ova nisto ne veli loso za moite samo mu e krivo zosto takvo mislenje da imaat moite za nego,a predobra dusha ima veruj..ne znam kako da im go smenamm mislenjeto iskreno...jas sekako so nego znam deka ke ostanam mozebi da! mlada sum! ama zrelo razmisluvam i znam sto pravam i kako pravam

19. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    И јас(а верувам и другите) кога имав 16 години мислев дека зрело и добро размислувам и дека не летам со паметот ама после некоја година ќе видиш како самата ќе си сфатиш дека не си била баш со нај нај размислувања.

На Ambitious, cresa-jagoda и Kristinchetoo им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Што значи тоа 'многу палав и немирен'?
    Што правеше порано?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.