Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мешање на родителите во врската!

Дискусија во 'Врски' започната од blondie11, 13 јануари 2010.

1. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    7.347
    Девојче 16 год си, значи од 15 си фатила „озбилен дечко“, и кај него дома одиш. Незнам кои родители би го дозволиле ова, барем јас не познавам такви. И мене мајка ми ми ѕвонеше на тие години кога излегував и ќе ме немаше подолго, само што мене тогаш ни на крај памет не ми идеше кај дечко да спијам, не ни имав уствари.

Инаку не сфаќам, каков поточно бил порано? И ако е сега 19, кога е тоа порано? Кога бил 13 и играл мижимач на улица?

Сигурно им е страв на родителите да не се занесите многу, и да си мислете дека тоа што сте во врска значи дека сте созреале или незнам што сте постигнале, а сте уствари несозреани ни ментално ни телесно ни сексуално.

Почеток на учебна година. Место со ова да се замараш, седни и троши си енергијата и мислите на школото. Имаш време кога да одиш кај дечко ти дома и да седеш долго време. Не се брзај да пораснеш. Никој не ви брани да се сакате, да имате симпатии, ама тоа треба да биде складно со годините ваши. Малолетна си значи... Не како да си пред мажење.

На noteforself, christinnn, Dream-Girl и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    17.745
    Мене мајка ми и на 18 ми се јавуваше ако ме нема подолго време дома, а и сега знае да ми се јави ако сум излезена некаде а не знае каде сум и со кого сум. Родител е нормално дека мисли. На 15 години си дете во буквална смисла, тоа е тој период кога се влегува во светот на возрасните ама не брзајте аман ке го барате назад. За одење кај дечковци дома имате време, и по одмори и викенди. Почнува школска година како што пишаа замарај се за тоа. Мене единствен проблем во тие години зошто имам толку за учењем, кога ке дојде петок, што ке облечам за викенд и дали ке ме пуштат моите да искочам. Со другарките планови цела недела правевме за тој еден ден во кој дома до 12 бев. А не дечко и сериозна врска.

На christinnn, lovemme, Dream-Girl и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.515
    Допаѓања:
    9.209
    Добро бил палав и се смирил, ок е на сите им поминува тој период. Сигурно има и нешто друго кај него што им пречи на родителите.
    Прибери се дома и на 16 години не личи идење кај него дома, дремење со саати таму.

Има време за маж, уживај во слободата која ќе ја бараш.

На cresa-jagoda, LadyR и tinka-mace им се допаѓа ова.
  4. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    pa bese mnogu nervozen i taka nemiren da kazheme ne razmisluvashe vo nekoi raboti deka gresi i mn izbrzuvashe vo nekoi raboti,ete taka i sea e potuno smenet i zatoa moite roditeli im ostael los vpecatok od porano i zatoa vaka...mnogu se nervirsm i krivo mi e shto ne me sfakjaat kako nivna kjerka deka sega e se vo red i me pravi srekjna i dolgo vreme odime..

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Во кои работи избрзуваше?

На Kristinchetoo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    vo red jas izlagam i so drugarki i shetam i se toa normalno roditeli se i kje se grizat ama jas mojot decko ne go znam od sea brzo tuku se znaeme od mali i sega eve zaedno sme godina i 3 meseca jas imam 16ipol on 19 i nie nikade ne brzame jas za teemava kazhav deka moite se protiv mnogu za mene i nego,ne me ostavaat da kazham na raaat koga sum so nego sakaat da go izbegavam..

7. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    da kazheme deka mnogu besen bese i imashe losi moabeti za nego ama jas mnn dobro go znam,mozese mn brzo da se naljuti i da bide nemiren ama tpa beshe minato sea jas gledam segasnosta i idninata i gledam deka se ke bide okej ama moite ne razbiraaat.

8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.155
    Допаѓања:
    125.003
    Ама,многу нешта спаѓаат под тоа многу палав и немирен,па разбирливо е твоите да се загрижени.
    Родители се,нормално е да се грижат.
    Ептен млада си.Извини,ама на 16 години не можеш да знаеш дали љубовта ќе победи.Нема да знаеш ни кога ќе бидеш полнолетна.Луѓе со години се во брак,ама нешто пукнува и се разведуваат.
    Тоа што ти си малолетна,а тој полнолетен е доволен аларм.За секој родител е.
    Лошото однесување во минатото е уште поголем аларм.
    Можеби се сменил,ама дали тоа ќе трае...
    Малце розево гледаш.

На cresa-jagoda, Carolin., LadyR и 2 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Немирен?
    Трчаше и викаше по улици како дете од 2-3 години?
    Или поинаку 'немирен'?

На cresa-jagoda, tinka-mace и Biljarkata им се допаѓа ова.
  10. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Значи бил премногу темпераментен.
    А физички насилен? Се вмешувал ли во тепачки?

На cresa-jagoda и Kristinchetoo им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.888
    Допаѓања:
    179.051
    Џабе пишувате, не бидете досадни, отиде кај дечко и девојчето(facepalm) Зрела си е, шо да праиме
    Досадно е без домашно и лектири, тоа е:doh:

На cresa-jagoda, Carolin., LadyR и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Ај па за кратко ќе се јави мајка и кај мајка му да ја прибере дома...ќе им ја уништува љубовта.:(
    Ептен им стана досадно со продолжениот распуст и никаквите обрски.:wasntme:

На cresa-jagoda, Biljarkata и Carolin. им се допаѓа ова.
  13. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    znam vo pravo si ne vikam ne,ne izbrzuvam jas..sakam da kzham si veruvame eden so drug pa sea
    da porano sega vekje ne

14. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Епа тоа е тоа девојче, многу нормално дека ќе бидат против вашата врска. Стави се на нивно место, ти да имаш ќерка би и дозволувала на 15 год да оди со некој што се тепал? Јас не би, верувам и повеќето други.

На cresa-jagoda, WildMk и raww им се допаѓа ова.
  15. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Бесен, агресивен, лут. Јас да сум ти родител, ќе го пријавам типов а ти ќе седиш дома додека памет не ти дојде.
    Се сменил, мисли си. Да не си отидеш дома натепана некој ден. Ама сигурно и за тоа ќе најдеш оправдување. Дека е од љубов.

На cresa-jagoda, WildMk, LadyR и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    kako prvo ne sme pocnale seuste so ucenje i se toa,imame online chasovi i aktivna sum jas..NE MORA DA ZNACI deka go ZAPOSTAVAM UCILISTETO poradi DECKOTO!! sfatete vekje ednash sto kazuvam jas! velam deka imam vrska ama nie ne se brzame nikade povrzani sme eden so drug si veruvame i se sakame tuka problemot e mojata familija shto ne ja prifakja vrskata i sakaat da mi rasipat!! tuka dojdov da vidam vashe mislenjeee a ne da se ponashate ko idioti!

17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.155
    Допаѓања:
    125.003
    Никој не ти вели лошо.Не брзај,биди внимателна.

На cresa-jagoda и Kristinchetoo им се допаѓа ова.
  18. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    nikogas on ne mi se razdral ili da me udri,normalni ste sto zboruvate? porano bese mn nemirno dete sea e mn smenet znaci

19. Kristinchetoo

Kristinchetoo Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    znam toa

20. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Ок, заљубена си до небото и назад, а и типов очигледно добро ти го испрал мозоков па ти ни твоите не ги слушаш а не па нас тука. Не ми е јасно ни каков совет сакаш да добиеш? Посекако нема да примениш ништо ниту пак ќе си ја чукнеш главата да размислиш дали можеби некаде грешиш.
    Фрустрациите и незадоволството искажи си ги таму каде што треба, не на нас кои одвоивме дел од нашето време да го посоветуваме и да му помогнеме на едно кутро малолетно заљубено девојче.
    Поздрав и секое добро, чувај се и заштити се.

Само ми е жал за родителите.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.