Девојче 16 год си, значи од 15 си фатила „озбилен дечко“, и кај него дома одиш. Незнам кои родители би го дозволиле ова, барем јас не познавам такви. И мене мајка ми ми ѕвонеше на тие години кога излегував и ќе ме немаше подолго, само што мене тогаш ни на крај памет не ми идеше кај дечко да спијам, не ни имав уствари. Инаку не сфаќам, каков поточно бил порано? И ако е сега 19, кога е тоа порано? Кога бил 13 и играл мижимач на улица? Сигурно им е страв на родителите да не се занесите многу, и да си мислете дека тоа што сте во врска значи дека сте созреале или незнам што сте постигнале, а сте уствари несозреани ни ментално ни телесно ни сексуално. Почеток на учебна година. Место со ова да се замараш, седни и троши си енергијата и мислите на школото. Имаш време кога да одиш кај дечко ти дома и да седеш долго време. Не се брзај да пораснеш. Никој не ви брани да се сакате, да имате симпатии, ама тоа треба да биде складно со годините ваши. Малолетна си значи... Не како да си пред мажење.
Мене мајка ми и на 18 ми се јавуваше ако ме нема подолго време дома, а и сега знае да ми се јави ако сум излезена некаде а не знае каде сум и со кого сум. Родител е нормално дека мисли. На 15 години си дете во буквална смисла, тоа е тој период кога се влегува во светот на возрасните ама не брзајте аман ке го барате назад. За одење кај дечковци дома имате време, и по одмори и викенди. Почнува школска година како што пишаа замарај се за тоа. Мене единствен проблем во тие години зошто имам толку за учењем, кога ке дојде петок, што ке облечам за викенд и дали ке ме пуштат моите да искочам. Со другарките планови цела недела правевме за тој еден ден во кој дома до 12 бев. А не дечко и сериозна врска.
Добро бил палав и се смирил, ок е на сите им поминува тој период. Сигурно има и нешто друго кај него што им пречи на родителите. Прибери се дома и на 16 години не личи идење кај него дома, дремење со саати таму. Има време за маж, уживај во слободата која ќе ја бараш.
pa bese mnogu nervozen i taka nemiren da kazheme ne razmisluvashe vo nekoi raboti deka gresi i mn izbrzuvashe vo nekoi raboti,ete taka i sea e potuno smenet i zatoa moite roditeli im ostael los vpecatok od porano i zatoa vaka...mnogu se nervirsm i krivo mi e shto ne me sfakjaat kako nivna kjerka deka sega e se vo red i me pravi srekjna i dolgo vreme odime..
vo red jas izlagam i so drugarki i shetam i se toa normalno roditeli se i kje se grizat ama jas mojot decko ne go znam od sea brzo tuku se znaeme od mali i sega eve zaedno sme godina i 3 meseca jas imam 16ipol on 19 i nie nikade ne brzame jas za teemava kazhav deka moite se protiv mnogu za mene i nego,ne me ostavaat da kazham na raaat koga sum so nego sakaat da go izbegavam..
da kazheme deka mnogu besen bese i imashe losi moabeti za nego ama jas mnn dobro go znam,mozese mn brzo da se naljuti i da bide nemiren ama tpa beshe minato sea jas gledam segasnosta i idninata i gledam deka se ke bide okej ama moite ne razbiraaat.
Ама,многу нешта спаѓаат под тоа многу палав и немирен,па разбирливо е твоите да се загрижени. Родители се,нормално е да се грижат. Ептен млада си.Извини,ама на 16 години не можеш да знаеш дали љубовта ќе победи.Нема да знаеш ни кога ќе бидеш полнолетна.Луѓе со години се во брак,ама нешто пукнува и се разведуваат. Тоа што ти си малолетна,а тој полнолетен е доволен аларм.За секој родител е. Лошото однесување во минатото е уште поголем аларм. Можеби се сменил,ама дали тоа ќе трае... Малце розево гледаш.
Џабе пишувате, не бидете досадни, отиде кај дечко и девојчето Зрела си е, шо да праиме Досадно е без домашно и лектири, тоа е
Ај па за кратко ќе се јави мајка и кај мајка му да ја прибере дома...ќе им ја уништува љубовта. Ептен им стана досадно со продолжениот распуст и никаквите обрски.
znam vo pravo si ne vikam ne,ne izbrzuvam jas..sakam da kzham si veruvame eden so drug pa sea da porano sega vekje ne
Епа тоа е тоа девојче, многу нормално дека ќе бидат против вашата врска. Стави се на нивно место, ти да имаш ќерка би и дозволувала на 15 год да оди со некој што се тепал? Јас не би, верувам и повеќето други.
Бесен, агресивен, лут. Јас да сум ти родител, ќе го пријавам типов а ти ќе седиш дома додека памет не ти дојде. Се сменил, мисли си. Да не си отидеш дома натепана некој ден. Ама сигурно и за тоа ќе најдеш оправдување. Дека е од љубов.
kako prvo ne sme pocnale seuste so ucenje i se toa,imame online chasovi i aktivna sum jas..NE MORA DA ZNACI deka go ZAPOSTAVAM UCILISTETO poradi DECKOTO!! sfatete vekje ednash sto kazuvam jas! velam deka imam vrska ama nie ne se brzame nikade povrzani sme eden so drug si veruvame i se sakame tuka problemot e mojata familija shto ne ja prifakja vrskata i sakaat da mi rasipat!! tuka dojdov da vidam vashe mislenjeee a ne da se ponashate ko idioti!
nikogas on ne mi se razdral ili da me udri,normalni ste sto zboruvate? porano bese mn nemirno dete sea e mn smenet znaci
Ок, заљубена си до небото и назад, а и типов очигледно добро ти го испрал мозоков па ти ни твоите не ги слушаш а не па нас тука. Не ми е јасно ни каков совет сакаш да добиеш? Посекако нема да примениш ништо ниту пак ќе си ја чукнеш главата да размислиш дали можеби некаде грешиш. Фрустрациите и незадоволството искажи си ги таму каде што треба, не на нас кои одвоивме дел од нашето време да го посоветуваме и да му помогнеме на едно кутро малолетно заљубено девојче. Поздрав и секое добро, чувај се и заштити се. Само ми е жал за родителите.