Мигрена пирс

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by мекос, May 17, 2024.

1. tanjita

tanjita Популарен член

Ќе гопрашам неврологот, оти кога почнав со појака терапија најпрво пиев Суматрин , но веќе Алколоид не ги произведува само Зопринеа. И кога бев на консултација што понатаму бидејќи леков го нема рече го има во Грција под друг назив. И така продолѓив, ако е појак не знам оти не ми рече Зопринеа.

2. мекос

мекос Активен член

пирсањето е еден начин на акупунктура... со акупунктура само го допираат нервот, а со пирсање го пробушуваат нервот.. На толку страшни главоболки вреде да се проба, па и да не биде полошо од предходно нема да биде

3. renata77

renata77 Популарен член

И мене ми помогна.На едното уво имам трагус,а на другото даит.Иако,кога се пирсав не го направив за мигрена,туку убаво ми изгледаше и мислев дека е во мода.По извесно време забележав дека немам воопшто главоболки.

Немам пиено олку лекарства како што пишувате,ама трпев многу болка и до повраќање доаѓав од многу трпење.

Може не делува кај секој,не можам да тврдам.Сепак зависи од многу фактори,ама еве,сосема случајно мене ми помогна.

мекос likes this.
  4. мекос

мекос Активен член

Баш ми е мило што ти има помогнато.. Треба да пробат можеби ќе и помогне, секако нема штета..

renata77 likes this.