Да се разбереме и мене ми се врати мигрената. Ама пак ќе нагласам порано имав нон стоп напади и нон стоп од кревет не станував по 3 дена или одев на дежурен или по цели денови лежев во темно чекајќи да поминат тие три дена. Ниедно апче не ми помагаше. И на работа нон стоп си имав проблеми со работодавецот ради мигрената. И сега имам кога ме боли по неколку дена, пример претходната речиси цела недела ме болеше. Ама јас изгледа бев навикната на премногу јаки болки па сега ми е подобро за разлика од тогаш. Тогаш дури ни на дежурен не ми помагаа лековите ниту инфузиите кај матичната. Пиј што сакаш, прави што сакаш си болеше, додека не поминеше сама од себе после 2,3 дена. И не сакам пак да ми биде така бидејќи од кревет не можев да станам, а сега имам дете за гледање.
Мене порано секој напад таков ми беше,(те разбирам како ти било) а секој месец обавезно еднаш или два пати ваков напад. А измеѓу обичните главоболки не ги ни рачунам.
јас користев еден спреј Мигракор тоа е триптамин, по еднаш се прска во секоја ноздра но не ми помага повеќе од 15мин, пак продолжува главоболката