Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Миом на матката

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од caci.caci, 10 октомври 2010.

1. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Димитров има и во Ремедика. Може не е истиот доктор....види што ќе ти препорачаат најдобро слушај доктори. Мој личен совет, ако не си почната со обиди за забременување и ако имаш време најдобро да си го отстраниш и да не го мислиш. Јас сум бремена со миом сите викаат не смета пошто мојот беше 3 цм пред бременоста, ама психички ме уби. Не сум раат. Особено што знам дека растат у бременост.

2. Leyla1111

Leyla1111 Нов член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Дефинитивно влијае на психа, неколку дена знам дека го имам и го чувствувам а претходно како ништо да немав. Меѓутоа сега знам на што да посветам внимание, здрава исхрана без млечни производи, вежбање… Мислам дека секако ќе ги пробам Тианде производите барем еден месец, докторка-пријателка ми кажа може да има подобрување и дека секој организам различно реагира. Ќе ви пишам кога ќе знам нешто ново.
    Фала на совет, сигурна сум дека се ќе биде во ред со твојата бременост од сите споделени искуства што ги прочитав!

Какво беше искуството со Тианде влошките?

Последна измена од модератор: 27 октомври 2021
    На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Krissten

Krissten Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Isto i jas bev vo drzavna kaj Dr.Josif mi kazaa deka mi raste brzo 5.7 mi e i da go vadam...toa e navistina za brzk vreme mi porasna

4. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Лејла,не ги пробав,бев решена да ги пробам,но ме попишманија.Иначе докторите беа да ги вадам,но Ивановски,кој ми ја водеше бременоста ми рече дека нема да прави проблем,и стварно не правеше и кога ме породи ми го извади и миомот со царски рез.
    Иначе гиниколозиве сакаа да ми го вадат,но не ми даваа гаранција дека нема пак да се создаде.

5. marijamarkoska

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Митко Ивановски во Систина те пораѓаше?

6. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Да,и Др.Темелковски двајцата заради миомот

7. marijamarkoska

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    А дали поскапо се плаќа од вообичаен царски таквата интервенција - да се извади и моимот во еден акт?

8. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Јас платив само царскиот и во таа цена беше све,но јас и ја водев бременоста таму,ако нив нешто тоа им значи во цената.

9. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    337
    Zenicki povtorno jas. Vo petokot bev vo remedika dimitrov mi izvadi 3 mioma laparaskopski mi pravese i histeroskopija koja se pokaza deka e vo red. Vcera me pustia doma. Vo bliska idnina se nadevam da vidam dve crti na test. Pozdrav imajte ubav den

На Leyla1111 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Leyla1111

Leyla1111 Нов член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки, баш бев под стрес деновиве од овие гинеколози…
    Пап, брис, крвна слика сè во ред, снимка на абдомен кај интернист во ред.
    Јас супер се чувствувам освен мала нелагодност која деновиве ја имав поради период на овулација.
    Тие без ништо на пишано ме праќаат на две крвни слики во два дена и на секакви испитувања па уште се зборуваше и за операција.
    По мал разговор со моите родители сфатив дека сè ова е шема да те шетаат ако имаш време да се прегледуваш и да ти ја ослабат психата.
    Внимавајте на кој верувате и секогаш побарајте повеќе мислења.
    Докториве немаат никаква етика.

Последна измена: 26 октомври 2021
  11. Persefora80

Persefora80 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    109
    Браќа се. Проф. д-р Глигор Димитров е во Ремедика, а
    Браќа се. Проф. д-р Глигор Димитров е во Ремедика, а брат му д-р Горан Димитров е на ГАК.

Да споделам искуство и јас.
    Неделава правев класична миомектомија кај д-р Димитров во Ремедика. Презадоволна сум од докторот и целиот тим таму. Извади 9 миоми, плус преграда од матката. Мислам дека е експерт бр.1 во областа. Благодарна сум на сите што ми го препорачаа и што не лутав по различни мислења и што сѐ се заврши во 12 дена (од прв преглед до испуштање од болница)
    Во болница лежев 4 дена без денот на операцијата. На вториот ден по операцијата застанав на нозе. Очекував дека ќе биде многу поболно и потешко. Болки речиси и да немав (до душа цело време примав инфузиии). Имам класичен бикини рез (кој многу брзо се затвори) и веројатно многу внатрешни резови со оглед на бројката на извадени миоми (имав неколку дена крварење како во циклус).
    Втор ден сум дома. Пијам само антибиотик и во моментов кафе Немам болки. Се движам низ дома, а од утре планирам и кратки прошетки околу зграда. Имам 41 година.
    Инаку пред 4 години на обичен преглед матичната ми откри два миома, едниот околу 2 см, другиот помал од 1 см. Пролетва пред инвитро постапките поголемиот беше околу 5 см, а по две стимулации (јули и септември) без извршен трансфер станаа огромни +10 см.
    Сега следува период на одмор од неколку месеци (4-6), па се враќам по замрзнатите ембриони
    На сите кои им претстои интервенција им посакувам да помине лесно и да не се плашат. ❤️

Последна измена од модератор: 6 ноември 2021
    На Danny8, DaisyDream, Radost i ocaj и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Krissten

Krissten Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Zdravo da prasam posto citam site se operirate po privatnive kliniki...dali nekojA vo Gak vo drzavna vadela miom i kako pominala...me interesira posto eve nekoi ne se vo moznost da plataat tolku skapo fala

13. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Не можам да ти пратам порака

14. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    337
    Vo 2014 godina vadev miomi na GAK togas me operirase doktor tofovski klasicno 1 nedela bev vo bolnica. Posle intenzivna nega mi se slosi ja barav sestrata taa doaga me prasuva sto mi e i kazuvam mi se povraka taa mi vika disi dlaboko zemi vazduh :) od nivna strana usluga katastrofa. Pred 1 godina mi bese otkrien nov miom bev na pregled i vo plodnost i vo remedika dvajca doktori mi rekoa zasto sum dozvolila klasicno koga mozelo laparaskopski i samo da ne go vrvam istiot pat vo drzavno odluciv vo remedika. Da moze skapo e sekoj nemoze da si dozvoli koga prasav otprilika kolku ke me kosti mi rekoa od 110-115000 den na kraj plativme 140 000. Bitno mi e se da e vo red i vo skoro vreme se nadevam da vidam i dve crtki na test :)

На Pea, Persefora80 и Krissten им се допаѓа ова.
  15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.828
    Допаѓања:
    11.753
    Девојки дали некоја е стимулирана со Кломифен а имала миом на матка? Докторката ми предложи да пробаме еден циклус со Кломифен и ми рече дека не би требало кломифенот значително да го зголеми миомот (можеби и воопшто нема да го зголеми ама не се знае) ама мене ми е некако мисла и ми е страв... Дали некоја има искуство?

16. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.093
    Допаѓања:
    85.770
    Даа, јас
    Не го зголеми, меѓутоа јас ги извадив бидејќи ми пречеа за бременост.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.828
    Допаѓања:
    11.753
    Дали имаше повеќе? Колкави беа и какви беа? Извини што те распрашувам ама знаеш како е, стравот в коски ми е влезен иако гинеколозите велат дека не ми смета за бременост.

На Kris80 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.093
    Допаѓања:
    85.770
    Слушај како ќе ти речат.
    Јас сум во процес на инвитро и не сакав да ризикувам а едниот сметаше, повеќе др ми го потврдија тоа. Јас имав три од кои два со големина на мандарина (така стои во извештајот) и еден што не се гледаше на ехо а го извадија, помал.
    Меѓутоа знам многу кои имале и без проблем забремениле и износиле бременост.
    Немој да се плашиш :hug:

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.828
    Допаѓања:
    11.753
    Фала ти од срце:l:

Со среќа со инвитрото:hug:

На Kris80 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    337
    Женички дали некоја со хистероскопија и вадење на миоми лапараскопија останала бремена по природен пат да сподели искуство