И јас правев кај Димитров и супер поминав. Исто што побрзо завршите со операцијата, побрзо ќе заздравите. Не се мислете многу не е страшно.
Женичкиии здраво може некои погоре го прочитале моето патишшествие може не. Во 2009 оперирав циста на лев јајник лапараскопски, во 2014 вадев миоми класично. Во 2021 во октомври вадев пак миоми и хистероскопија правев за после 3 месеци конечно да видам 2 цртки на тест, веке 3 години сум во брак а 6 години во обит. Сите да си дочекате само убавини и да знаете секоја битка а добива тој што не се откажува што се бори до крај
Здраво девојки, Прашање за тие што сте правеле миомектомија, дали над резот ви е тврд стомакот? Поминаа веке 2 3 месеци од операцијата но уште тој дел е тврд.
Фала, добро да се знае. А за бременост има некој искуство после колку време може? Нели докторите викаат 3 4 месеци ама дали беше така во вашите случаеви?
Menstruacija so miom kaj VAS kako e? Jas imam prvin 3/4 dena kafeavo,pa' edna nedela mens pa' edna nedela kafeavo/crno tecnos... Sega oti sum anemicna dok mi vika moze da e od miomot pa' mi dade dr kontrola da pravam,1/2 cm e miomot. Plus i emeroidi pa neznam od sto moze da e vaka da imam... Iskustvo nekoj...
Многу веројатно. Јас не сум зборувала со доктор за ова, но можам да потврдам дека пред да ги извадам миомите секогаш прво имав ден-два кафеаво, па дури потоа нормално крварење.
Ако може некој да каже од искуство некој природен лек што му помогнал за миоми и цисти , имам миом 2цм ништо не ми препишаа па сакам да пробам нешто на природна база во исто време имам и циста на десен јајник. Инаку сум 40 години миомот ми се појави оваа година.
Здраво дали има некој искуство со лекот што е напишан претходно.(ленено семе, мед и вода).Дали се намалува миомот/исчезнува?
Zdravo Pred 4 dena se operirav klasicno od miom na matka,7sm nadvoresen no del bil i vnatre i imav vodena cista na jajnik koja ja iscistija.Operacijata pomina dobro, samo sakav da prasam imam nekoe minimalno krvarenje, i toa samo koga ke se izbrisam na toaletnata, pa dali e toa normalno ? Vi blagodaram
Јас неколку дена после операцијата крварев и тоа убаво. Дури лежев во болница цело време бев со влошка.
Zdravo devojki ako moze da mi pisete kolku dena ste bIle na boleduvanje posle laparaskospska operacija na miom i kao odi celata postapka za boleduvanje,prv pat ke treba da zemam boleduvanje i bitno mi e koga moze da se vratam na rab
Јас бев 1 месец дома. 15 дена од матичен и уште 15 дена од комисија. А фирмата плаќа до месец дена боледување 70%. Ако бидеш отсутна од работа повеке од 30 дена тогаш идеш преку фонд. Секое тело е различно ти сама ке се осетиш дали можеш да се вратиш на работа или не
Здраво ме интересира за операција на миом со класичен рез после колку време смее да се оди на море? А исто така ме интересира и боледувањето зборувам за потешка работа каде што има тешко да се крева?