No maticnava veli mm se i ne dozvoluva da gi vadam trebalo da bide od 5 sm nagorw pa da mi gi otstranat ...
Prviot pat vo 2014 godina se operirav togas mnogu mi izvadile doktorot ne sakase da kaze kolku tocno se na otpusnoto pismo bea pisani 3 najgolemiot bese 3 sm. togas i ne bev mazena. Odkoga se omaziv pocnavme so obidi za bebe ama nisto ne bidna i otidov na pregled vo plodnost tamu mi otkria nov miom od 3.5 sm. mi rekoa precka e za bremenost mora operacija. Koga s ejaviv kaj niv da zakazam mi velat spremaj dokumenti za invitro doktor tase ne operira pomal miom od 4 sm. me zamislia malce otidov na vtoro mislenje kaj dimitrov togas bese vo remedika toj potvrdi deka postoi miom ama najpro me prati na hsg pa vo rok od 4 meseci ako ne ostanam bremena toga spak kaj negonda odam. Vo 2021 dimitrov mi otki vtor miom i resivme da gi ostranam za vreme na operacijata mi izvadi 3 miomi. Posle 3 meseci ostanav bremena ama prazen sakus. Odtogas sme vo obidi pak ama tesko ide napraviv 3 insemenacii kaj dimitrov veke e vo aistina site bea neuspesni i sega spremam dokumenti za invitro. Malce podolg mi e poatot ama morav nekako da objasnam. Ako mozes odi i na vtoro mislenje...
Случајно на преглед (после пораѓај од година ипол) ми открија мион од 4,6 см, матичната ми вика да не го вадиме, се наоѓа внатре во матката. Искуство од други жени? Ме загрижува што е внатре, при операција ќе треба и матката да се отстрани?
Јас имав операции со миоми и надворешно и внатре сега септември пак ќе одам. Зависи од положбата на миомот. Не би требало да ја отстранат матката сепак за тоа ќе ви каже докторот.
Majka mi pija od bio natural therapy cajot e super so 11 trevi go pravat prvo I go zapreja krvarenjeto I vospalenieto go pija mesec taa a za da pocni da namaluva miom nekade TRI meseci treba e Sega ne sme stasani do toa majka mi Saka da go vadi bidejki e 12 cm
Zdravo.. dali ste se soocile so miom na matka vo bremenost i pred poragjaj da go snema? Skoro 5god kako sum porodena vo bremenost imav miom odev na cesti kontroli i pred poragjaj go snema posle toa idam cesto na kontroli nigde go nema ama jas seuste imam nekoj strav da ne e negde.. iako site kontroli se super
Zdravo na site Da mi preporacate doktor/doktorka za operacija na miomi ? Mi gi otkrija slucajno Denes bev na vtora konsultacija I samo operacija .. Iskreno mi e mnogu strav mozebi I ne e strasno ama
Zdravo feminki denev bev na ginekolog doktorot mirece deka imam infekcija ama vo izvestajot e pisano subserozen miom dali se imate sooceno so vakvo nesto, dali e strasno nesto ve molam ako moze da mi kazete.
Od tie krvarenja zelezoto mi e 1.4 izgleda ke mora da se operiram.Sreda odam kaj Dabeski na gak, ke vidime sto ke kazit.