Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Миом на матката

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од caci.caci, 10 октомври 2010.

1. EmilyVan91

EmilyVan91 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2022
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    Da Miotea caj od bio natural theraly pisete mu ke vi pratat za 3 meseci nekade e 1800 den posle 3 meseci smdoajga do namaluvanje na miomot a pred.toa smiruva krvarenja ja pokacuva krvta i vospalenieto go regulira.

2. EmilyVan91

EmilyVan91 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2022
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    A pogolem.miom.vi e ?
    Kaj majka mi isto krvta i bese 76 hemoglobin i 1,5 serumsko zelezo sila voopsto posle terapija so vit C apcinja za zelezo o cajot Miotea od bio natural theraly za mesec.denovi hemoglobin 110 serumsko zelezo 8

3. Zvezda.

Zvezda. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Здраво феминки. Некој да сподели искуство или напиток што и да е . Веќе 6 месеци имам продолжен и обилен циклус 12дена. Освен капки метилергометрин ништо немам пробано но овој месец сега толку многу искрварив што завршив во болница примав 3 кеси крв малку ми се намали ама Селиште не ми е прекинато веќе 15ден ми . Што да се напијам немам сила, а на 12 септември треба пак да добијам бидејќи редовно ја добијам ама долго трае. Докторот ми вели само до капките ама не ми помагаат едно шишенце испив денес купив ново. Дали постои нешто друго. Фала ви и извинете за долгиот пост.

4. Maay

Maay Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    44
    Имаш полип /миом?

5. Zvezda.

Zvezda. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Да имам миом интрамурален 4см . Но бидејќи сум правена 2 пати операција од миоми сега би сакала ако има начин некако да го намалам крварењето пред два месеци правев и инвитро но беше неуспешно.

6. EmilyVan91

EmilyVan91 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2022
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    Videte so MIOTEA CAJ kako zo pisav plgore. A majka mi i go stopira krvarenjeto

7. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    Mene Dabeski mi rece deka mora da se otstrani ne ja biva vaka.Cekam datum za operacija.

8. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    Kaj pravese invitro?

9. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    Isto i kaj mene, samo sto do sega 6 godini miomot ne mrdase, sega pocna da raste i da pravi problemi.

10. Zvezda.

Zvezda. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Invitro правев во Плодност Битола

11. Prada5

Prada5 Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    Здраво,да ја раскажам мојата досегашна приказна со миомите. Пред две години направена е лапароскопија изваден е миом од 6cm и уште неколку помали.Пред една година направена е хистероскопија и после некој месец започнат е процес за инвитро ( неуспешно беше) ,јас имам проблем со миомите а сопругот се оперираше имаше варикоцела( попуштена вена на лев тестис) Откако ја примив хормонската терапија за инвитро постапката во рок од два месеци многу брзо ми пораснаа миоми. Сега ми препорачуваат да се оперирам но само со класична операција за да можат добро да ги извадат.Предходно лапароскопијата и хистероскопијата ми ги направи Димитров во Ремедика ,сега е во Систина,некако беше цело време лабав и скрос несериозен.Сега класичната операција одлучив во ГАГ да ја правам кај Тантуровски. Ве молам кој има искуство со класична операција да ми пише,какво е искуството? За колку време се опоравува? Многу се плашам... после 6 месеци од операцијата не советуваа да започнеме постапка за инвитро.

12. Prada5

Prada5 Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    За миомите што се немам пробано,сега почнав и со хомеопатија.Имам две операции предходно една лапароскопија и хистероскопија,имам пиено и чаеви и тинктури и после хистероскопијата започнав со процес на инвитро,поради хормонската терапија почнаа нагло да растат и сега морам на уште една операција,но ќе биде класична

13. Maja900

Maja900 Нов член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво, дали некој има искуство со емболизација на миоми? Како оди постапката и која е цената?

14. EmilyVan91

EmilyVan91 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2022
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    Majka mi momentalno e na Gak isto operacija na miom 12 cm povozrasna e ima 53 g kaj d r Stojovski bese operacijata kaj e.dobro vo cetvrtokot ja operiraja 7 h sabajle utre si.idi 5 denovi 24 h e na intenzivna posle toa ja prefrlija na oddelenie 2 dena posle.oleracija gi izvadoja drenovite i stanuva ama pocesto bidejki taka sama saka da ne zalegnuva mnogu i tolku . Boli se znaj prvite denovi ama se.trpi.

15. MAJA BITOLA

MAJA BITOLA Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    178
    Здраво Колку време се чека за операција на ГАК, анестезиолог поминато, чекам самонда ми јаавт кога После колку време ве викнаа?

16. Zvezda.

Zvezda. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Здраво. Дали некој имал проблем со аденомиоза и како се справил дали со терапија или оперативно. Искуство од некој.

17. EmilyVan91

EmilyVan91 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2022
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    Kaj nas posle 1 mesec

На MAJA BITOLA му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MAJA BITOLA

MAJA BITOLA Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    178
    Женски вие што сте пушачи, а имавте класична операција со рез, после колку време од операција почнавте пак со цигарите?

19. Welness

Welness Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2023
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    Zdravo devojki sakam da slusnam vase mislenje dali da odam na laparoskopska miomektomija vo remedika bidejki pred 6meseci mi otkrijaa miom 24mm i sega na kontrolata porasnal okolu 32mm...imam 35god i sakame veke da pravime bebce i dali bi mi preporacale da napraam najprvo operacija i dali posle toa se lezi vo bolnica ili odma te otpustaat posto mi rekoa deka mojot e uste mal i nema da imam problemi nikakvi?

20. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.093
    Допаѓања:
    85.770
    Јас сум оперирана од четири миоми лапароскопски кај др.Димитров (тогаш сеуште беше во Ремедика)
    Моја топла препорака
    Операцијата мина супер, за три дена ме пуштија. Е, сега операција како операција, не е наивна но и не е лоша
    Мене ми сметаа за евентуална бременост (сеуште се борам за бебче) и решив да ги остранам, не погрешив
    Со среќа :l: