Dali bese tvojo miom nadvoresen posto mojot e nadvoresen i mi kazaa nemalo problem za bremenost dela seuste bil mal ali togas mozelo naglo da porasne i da napravi problem?i kolko bese cena otprlika da mi kazes ?
Jas kaj dr Madzunkov ke pravam samo nemozam da se resam koga posto odam na rabota i neznam oporavuvanjeto kolko trae i dali boli posle operacijata da mi gi obiasnis tie rab?
Мене едниот ми беше на многу незгодно место што не сакаа ни трансфер (инвитро) да ми прават додека не го отстранам, затоа и мораше пред се. Јас мислам да побараш уште едно мислење кај Димитров бидејќи немаш уште родено ако добро те сфатив. Тој ќе ти каже мислење и за евентуална бременост па ќе споредиш. Има многу жени со миоми што имаат родено. Јас имам пријателка со пет миоми роди. Извини што ти го споменувам тој доктор да не помислиш нешто, јас апсолутно му верувам околу операциите, и сама имам три кај него правено. Затоа и го препорачувам Цената беше тогаш околу 2000 евра сега сигурно е бајги поскапо. Немав некои неподносливи болки, малку Секако те шопаат со инфузии Првиот ден лежиш, јас повраќам од секоја анестезија Утредента си веќе подобра Немој да се секираш не е страшно
Nemam rodeno da ali toa planiravme ali sea koga mi kazaa za operacija malce me fati strav posto prvo mi kaza malecko ti e 31mm nemas problem pa sea mi kaza najubavo da go otstranis moze da raste i zatoa neznaev so da pravam....dali posle operacijata imade krvarenja nekolku denovi ili ne?
Ќе си побараш затоа две три мислења и секако на крај ти ќе одлучиш. Крварење имав првите два дена во болница но знам дека ме боцкаа со ерготил да сопре. Тоа знам сигурно зошто повраќав првиот ден па се сомневаа дека ми е од нив. Но, јас повраќам после секоја анестезија не само тогаш. Затоа знам за ова Мислам дека не крварев кога си дојдов дома.
Jas pred 2 godini se operirav kaj dimitrov togas bese vo remedika sega e vi sistina. Tigas imav 36 godini mi dade fora pola godina ako ne ostanam bremena togas da ostranuvame imav i cista na lev jajnik i histeroskopija mi pravese. Se vkupno togas plativ 140 000.ama eve sega pak imam mali miomcinja nikoja ne garantira za niv deka nema da se pojavat pak. Jas posle 3 meseci od operacijata ostanav bremena ama neuspesno za zal.
Nadvoresen li bese tvojot miom i kolko golem posto mojot e nadvoresen na zaden zid i e 31mm?zatoa sakam da znam dali toa moze da bide precka za bremenost posto mene mi rekoa moze slobodno da zabremenis ama strav mi e da e ne pocne naglo da se zgolemuva pa da ima problem na plodot posle?
Imav 3 jas. Najgolemiot bese 35mm.najprvo vo plodnost bev na pregled tamu minrekoa miom pomalku od 4 sm ne se cepka, sepak pobarav i vtoro mislenje bev kaj dimitrov koga za pola godina ne nastana bremenost togas resivme da gi vadime. Da napomenam deka i vo 2014 godina na gak imam pak vadeno miomi togas tofovski me operirase klasicno poloso pominav za razlika laparaskopski. Za bremenost ne se sekiraj stom e nadvoresen do matka eve jas sega pak imam ama n eni pomisluvam da gi vadam. Pocnav so invitro postapka ama samo dve jajce kleyki mi izvadia i bea prazni. Vo vtornik sum na pregled na eho i ke vidime doktorot sto ke kaze.
Fala mnogu za mislenjeto malce mi olesna i mene posto mi bese strav da odam klasicno da mi go vadat a uste e mal plus sakam veke da probam da imame bebce se nadevam deka nema da e toa problem bitno e da go sledis na kontroli kako ke se odviva...
Zdravo feminki mi treba pomos i sovet od site vas so iskustvo, malku sum u panika (malce poise). Imam miom na matka,nadvoresen 5/6 sm zavisi kaj koj dr. Probuvame da zabremenam 2 ipol godini, neuspesno. Godina ipol sum po lekari, kaj slusnav preporaka tamu bev. Lani kaj Mitko Ivanovski sekoja cest za dr mnogu prijaten i ona sto nas ni treba ohrabruvacki. Mi kaza ako za 3 meseci ne zabremenam operacija. Me fati strav otidov dr. V. Trajkovski mi vika ne smeta insemenacija. Mi pravese dve neuspesni i me prati kaj Kalcovski na histeroskopija. Otidov kaj kalcovski mi vika prvo inv pa posle operacija.No ne garantura deka ke rasne od hormoni. Posledno sega bev kaj G. Dimitrov i on mi vika operacija. Sega vo fevruari treba da pravam. Najverojatno Dimitrov sistina zasto mi kaza ke proba laparaskopski a Kalcovski mi vika mora klasicna. Neznam sto da pravam dali da pravam i kade. Ve molam za vase iskustvo