Форумџика на годината

Миом на матката

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од caci.caci, 10 октомври 2010.

1. Ana.v7

Ana.v7 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2019
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    19
    Мој најискрен совет, затоа што веќе сте биле на неколку мислења, одете кај д-р Игор Алулоски, во однос на оваа проблематика е бр.1 кај нас и пошироко. Тоа што тој ќе ви го каже е 100% точно, не би нагаѓал. Секое добро

На Nane990 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Двапати сум оперирана, извадени 9 миоми на ГАК. Сите доктори кај што бев рекоа со класчен рез, да ја имаат матката во рака зошто има скриени миоми што не се гледаат на ехо.

3. Nane990

Nane990 Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Dali vlijase na zavremenuvanje, posle operacija?

4. Nane990

Nane990 Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Kolku e golem i kade se naoga?

5. Nane990

Nane990 Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    zdravo te molam kazi mi sto napravi so miomot ?

6. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    337
    Jas sum operirana klasicno vo 2014 godina. Tofovski me operirase. Posle nekoe vreme pak imav bev i vo plodnost na pregled tamu me prasaa zasto sum dozvolila klasicno kogabtoa se pravelo laparaskopski rekov taka odluci doktorot ne e do mene. Bev i kaj dimitrov togas bese vo remedika. Mi rece i na mene ako za kratko vreme ne zavremenam ke mora operacija koj rece deka ke bide laparaskopski. Jas ne zabremeniv i resivme da go vadime. Mi vadese miomi cista na jajnik i histeroskopia. Togas morase i korona test da se pravi i se vkupno plativ 140 000.posle 3 meseci zabremeniv ama za zal zavrsiv na kiretaza. 1 ipol godina od koga pomina od operacijata na mene pak mi se pojavi miom prodolziv pak kaj dimitrov sega e vo sistina rece deka ne e precka deka e seuste mal pocnavme so invitro postapka ama do punkcija stignav samo. Sega za sega mu veruvam na doktorot a sto ponatamu ke bide samo bog znae. Miomot vo bremenost moze i da raste a moze i da stonira. 50-50 se sansite.

7. Nane990

Nane990 Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    fala so sreka neka ni e

На Mariza85 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Ти пишав пп

9. bibi4e

bibi4e Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    30
    Nisto ne napraviv so miomot,ostanav trudna na 41 godina so dva miomi i vo bremenost uste 1 mi vidoa,se porodiv na 42 godini pred 11 dena spontano taka da go poslusav Petanovski da ostanam trudna prvo pa posle da gi vadam.

10. YoungGirl

YoungGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки,
    пред две недели ми отстранија миом хистероскопски. Се чувствувам добро, но ме интересира кога смеам да имам односи после ваков зафат? Бидејќи др не ми кажа ништо.
    Благодарам.

11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Во бременоста ми се зголеми па потоа се намали, сега е околу 5-6цм и е на заден ѕид. Не ми сметаше во бременоста, си имам здраво и живо детенце кое сега има 1 година. Планирам да си родам уште едно па после би го вадела, така ме советуваат и докторите.

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nane990

Nane990 Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    kaj koi doktori bese

13. MAJA BITOLA

MAJA BITOLA Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    178
    Здраво
    После колку време зедовте отпусно писмо од ГАК?

14. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    По 40 дена кога бев на првата контрола

На MAJA BITOLA му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kalimero1000

kalimero1000 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Здраво,во 12 недела од бременост сум,но имам миом 97 мм.Матичниот гинеколог е скептичен дека ќе успее оваа бременост,а ма Гак ми дадоа надеж.Дали имал некој искуство слично и дали имал позитивен исход.

16. bibi4e

bibi4e Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    30
    Zdravo.
    So dva miomi i uste eden vo tekot na bremenosta mi se pojavi,na 41 ostanav bremena prirodno,na 42 se porodiv spontano so trite miomi i bremenosta mi bese lesna ko pesna,taka da uzivaj si odi si redovno na kontroli samo jas prvite meseci odev na sekoi dve nedeli posle 4-ti mesec ednas mesecno samo odev i se si pomina vo najdobar red.
    Sega imam since na 26.02 ke pravime vekje 40 dena.
    So lesno neka ti e i uzivaj si vo bremenosta.

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lucky4

Lucky4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    203
    Zdravo devojki moze da mi kaze nekoj kako pominal na poragjaj so miomi na matka falavi

18. US.ER.1

US.ER.1 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    isto i mene me interesira i samiot tek na bremonosta so miom kako go pominavte?

19. YoungGirl

YoungGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Feminki,
    Mene po vadenje na miom (od koj krvarev postojano), naodot pokaza deka se raboti za polip so losi kletki vo nego. Doktorot mi rece vadenje na matkata. Ottamu otidov na drug lekar i mi pravea kiretaza bidejki doktorot rece deka mozebi se bilo vkapsulirano vo polipot. Naodot pokaza dve losi kletki vo izvadeniot materijal i doktorot mi dade hormonski tableti i spirala pa mi rece kontrola za 6 meseci. Imalo sansi da sum dobra i cista sega, a imalo golemi sansi da bide se dobro bidejki tabletite i spiralata deluvale na losi kletki vo povekjeto slucai. Ova mi go dadoa bidejki seuste ne sum ostanala bremena, a sakame. So Gospod napred iskreno se nadevam na najdobroto.
    Jas sum preplasena. Ve molam ako nekoj imal slicno iskustvo da spodeli.
    Fala vi.
    Posakuvam site da sme dobri!

Последна измена: 26 март 2024
  20. Nela Nutela

Nela Nutela Нов член

Се зачлени на:
    3 април 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo. Imam 2 miomi na vnatresen zid na
    matka 7cm, imam 42 god. Nemam nikakvi poteskotii, nema krvarenja obilni nitu bolki samo rastat. Za 6 meseci porasnaa od 5 na 7 cm. Nadvoresno se naogjaat na zaden zid od matka dva spoeni. Dr Snezana Milenkova od Korunovski mi e maticna, bev na pregled i vo Sisitina kaj Dr. Drakulevski. I dvajcata preporacuvaat vadenje na matka,jajnicite se uredni kako i matkata. Dali nekoj socuval matka a izvadil golemi miomi? Predlog za dobar doktor. I dali moze nekoj da spodeli iskustva kakov e kvalitetot na zivotot posle vadenje na matka? Vo depresija sum,,samo placam denovive,mislam posle histerektomija nema da bidam istata...

Sekoj sovet ,iskustvo e dobredojdeno.