Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Миом на матката

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од caci.caci, 10 октомври 2010.

1. Manako2

Manako2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    7.478
    Сите на ГАК се добри,а за вадење на големи миоми и да остане матка и да родам после тоа имам искуство со Марјан Стојовски

2. Nela Nutela

Nela Nutela Нов член

Се зачлени на:
    3 април 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Jas imam rodeno i radi toai radi godinite 42,maticnata mi rece retko koj bi se nafatil samo miomi da operira tuku cela matka bi ti izvadil. A iskreno jas mislam bez matka ko invalid ke bidam :( veke padnav vo depresija...

3. Manako2

Manako2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    7.478
    Слушни мислења од повеќе доктори,па ќе одлучиш.

На Nela Nutela му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nela Nutela

Nela Nutela Нов член

Се зачлени на:
    3 април 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    MI go preporacaa i Goran DImitrov na klinika i dr.Tashe od Plodnost...Ke odam kaj dvajcata pa ke odlucam. Ti blagodaram na odgovorot.

На Manako2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Manako2

Manako2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    7.478
    Кај Димитров не сум била. А Таше кога го прашав дали по вадењето на миомите ќе имам деца тој креваше раце,не знаел. Мене миомите не ми сметаа,само ради можна бременост мораше да ги оперирам. Првата операција ми ја правеше Тантуровски,извади 3 миоми кои биле поврзани како карфиол,ама мали миоми оставил кои за 6 месеци пораснаа. Па втората операција ми ја правеше Стојовски и извади 6 миоми. Единствено тој ми гарантираше дека по операцијата ќе останам бремена ама да испланирам во рок од 3 години да родам,дека еднаш миоми цел живот миоми. Од последната операција поминаа 9 год.редовно одам на контрола повеќе не ми се створија.

На Nela Nutela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nela Nutela

Nela Nutela Нов член

Се зачлени на:
    3 април 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Dali znaes kade raboti Stojovski sega?

7. Manako2

Manako2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    7.478
    Na GAK

8. Zvezda.

Zvezda. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Здраво, имам 34 години. Два пати сум оперирана од миоми. Еден ми го оставија дека на ризично место па со него ми правеа Стимулација за инсеминација и едно неуспешно инвитро. После сите стимулации и терапии после инвитрото имав 7 месеци обилни крварења по 15 дена и постојано по болници за прекинување на крварењето. Неконтролираното крварење и болки се поттикнати од миомот што за време на терапиите пораснал многу голем. Последните 6 месеци примав терапија Декапептил за сушење на миомот но од терапијата ништо неуспешно. На 16 април сум на конзолијарен преглед во Систина. Операцијата е многу ризична се плашам многу. Немам избор ако не го извадам ќе искрварам и за неколку месеци животот ќе ми е загрозен. Ако прифатам операција докторот рече доколку неможе да со стабилизира крварењето при отварање на матката ќе ја извади за да останам јас во живот. А немам сеуште дете. Некако сум шокирана од случувањата. Дали некој има слична состојба како поминал. Миомот е во ѕидот на матката за задниот ѕид. Извинете за долгиот пост.

9. Manako2

Manako2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    7.478
    Појди на повеќе прегледи и слушни повеќе мислења. Исто, имам две миомектомии,инсеминација,два мали миома оставени.Со второто инвитро останав бремена миомите ги снема. На пораѓај баш му реков на докторот вади ако има миоми да не биде пак операција. Обично во бременост раснат кај мене се исушија. Ако сакаш пиши ми

10. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    69
    Neka e zivo i zdravo bravo za spodeluvanje tuka... ni davash nadez... Dali moze da mi objasnesh kade bile locirani miomote I koja dimenzija i Dali ti preporachuvaa prvo hirurgija ili prvo bremenost?

11. Zvezda.

Zvezda. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Zdravo feminki. Na 29 April mi e operacijata miom intramuralen, golem i mnogu dlaboko bil na zadniot zid na matkata. Doktorite se odlucija za klasicna operacija za da moze da se iscisti se rekoa deka e mnogu rizicna ama sto mozat ke napravat. Seuste nemam deca dali nekoj so isto iskustvo. Inaku vo sistina ke se operiram me sledese Nikola Pancevski i Nikola Badzakov. Pod golem stres sum.

12. La bella mare

La bella mare Нов член

Се зачлени на:
    27 април 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    здраво феминки.во март добив редовен циклус кој траеше 7 дена. по 10 дена искрварив заминав на болница ми рекоја дека не е циклус течност во матка највероватно од циста пукната, ми дадоја примулот нор.после нов добив циклус обилен и на 9 ден од циклус завршив на киретажа , после киретажата слабо крварење од 1 недела, вчера пак искрварив гинекологот вика не е циклуц ендометриумот е тенок ми даде цикло прогинова.иначе имам миом 6 цм во внатрешниот ѕид, немам раѓано сакам да го оперирам кај миле тантуровски . некој со слично искуство

13. La bella mare

La bella mare Нов член

Се зачлени на:
    27 април 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    која е цената во систина?

14. Zvezda.

Zvezda. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Zdravo 130.500 den okolku 2 200evra paket bese so predhodno labaratorija, analizi. Utre ke odam od 18h za ponedelnik da me operirat. Pa ke ti pisam iskustvo

15. La bella mare

La bella mare Нов член

Се зачлени на:
    27 април 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    со лесно па чекаме одговор

На Zvezda. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. La bella mare

La bella mare Нов член

Се зачлени на:
    27 април 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    како помина операцијата ѕвезда

17. Zvezda.

Zvezda. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Супер се извади миомот. Докторот рече мн се означил едвај ама битно се среди.

На fragaria, Mariza85 и La bella mare им се допаѓа ова.
  18. La bella mare

La bella mare Нов член

Се зачлени на:
    27 април 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    super klasicna operacija?

19. princes20

princes20 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    19
    Те молам рецепт?

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Zvezda.

Zvezda. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Да со класична голем беше резот 15см можеби и повеќе , операцијата траеше 3 часа нешто се искомлицирало ама битно се заврши како што треба, бидејќи имаше ризик да ми извадат матка ама фала му на докторот и големиот празник што ни доаѓа се заврши како што треба. Ти посакувам и тебе се најдобро и не се плаши.

На La bella mare и Mariza85 им се допаѓа ова.