jas posle kiretazata seuste sum so slabo krvarenje 14 dena,veke 4 dena mi dadoja da pijam kontaceptivi diane ama ne saka da zastani slaboto krvarenje,najverovatno krvari miomot
Zdravo zenicki bi sakala da slusnam i vase mislenje..Imam miom na matkata i policisticni jajnici bolki imam recisi sekoj den,ciklusite pretezno se mnogu bolni ponekogas i so infuzii zavrsuvam bidejki tableti protiv bolka ne mi pomagaat.. Isto taka minatiot mesec na 3den od ciklus pravev ispituvanja na hormoni FSH beshe dosta pokacen.. Dali od miomot ili hormonot sto e pokacen moze da bidat bolkite bidejki nema den da ne sum bez bolka.. Vasi iskustva ve molam se izvinuvam na dolgiot post
Ne veruvam da ti se bolkite od miomot bidejki jas dva pati sum operirana i eve pak imam miomi ama nemam problem so ciklusot.mnogu retko se slucuva da imam mnogu minimalni bolki koga ke dobiam.a nemam ni problem so hormonite bidejki stalno gi ispituvam se borime za bebence.
Ne mislev samo od miomot,mozebi i od jajnicite..ne znam.. mat.ginekolog mi kaza kje ja sledime situacijata pa ako treba operacija togash.. No edna druga doktorka mi kaza operacija ne ti bega zosto kaza taka ne znam.dali deka imam i policisticni jajnici,me fati panika. Sepak ti blagodaram
Zdravo Bi sakala da mi preporacate dobar ginekolog vo Skopje konkretno za problem so miom na matka Vi blagodaram
Tofovski od gak i dimitrov od sistina.kaj niv dvajcata se imam operirano i prezadovolna sum.ama da znaes deka nikoj ne ti garantira deka nema pak da se pojavat.eve jas dva pati operirana i pak imam
kolku vreme trebase da se oporavis od klasicnata operacija?i i kade ti bea postaveni miomite i koja golemina jas sum preplasena
Стојовски на втората операција така ми рече,еднаш миом цел живот миоми. Ама ми гарантираше 3год.по операцијата дека нема да ми се створат и за тоа време да планирам бременост. Еве 8год.поминаа ми се нема створено миом.
Па додека бев во болница воопшто не осетив болка дека бев под јаки лекови. Кога дојдов дома имам и нормално е тоа. Издржливи се со аналгетик поминува.
Презадоволна и топло во го препорачувам Никола Панчевски во Систина. Само тој мислам дека ме врати во живот.
Завршив одамна јас со операциите. Јас благодарение на Марјан станав мајка,кога сите креваа раменици дали после операциите ќе можам да останам бремена.
Едно прашање, после колку време добивте циклус после терапија за 6 месечна хемиска менопауза и хируршка интервенција последователно. Докторот ми е на одмор тој рече ќе добиеш ама еве сеуште немам симптоми.
Конечно најдов некој како мене. Јас имам миом на грлото на матката со големина од 1.7см и циста на јајникот од 3 см. Цистата ми е на левиот јајник ,но немам болки. Болкиве ми се баш каде што ми покажуваат дека е миомот. И сум во текот на еден месец можеби 10 дена без болки. Обично пред да добијам и после менструацијата од 5от ден,кога ми завршува, повторно болки имам. Германија живеам,викаат неможе од миомот да боли толку,а јас умирам од болка,не помонува ниту со јако апче. И плус ми се лоши