Здраво,треба да правам миомектомија на државна кои се најдобри доктори за тоа на државна.Ми советуваа миомектомија иако репродуктивниот период за мене заврши.Ве молам за совети.
Zdravo ako moze da mi preporacate doktor od sistina za da pravam kontroli posle 20 nedela I za carski rez so golem miom
Пред некое време прашував и јас во и темата породување во приватна болница и во труднички муабети Исто високо ризична бременост ме водат со голем миом Членките спомнаа неколку имиња на пример на Гак Ќаев бил доктор на патолошка бременост Во Систина Димитров и Панчевски Јас немам искуство исто прашував Ако се навратиш на тие теми ќе си прочиташ повеќе што ми пишаа неколку
Zdravo. Dali ima nekoj iskustvo so histerektomija vo Sistina? Poradi miom 55mm vo vnatreshniot zid na matkata predlozeno e histerektomija.
здраво дејвојки прашањево не знам дали е за тука, али можеби некој имал искуство. Веќе имам поизитевен тест за бременост, рана бременост 4 недела следува преглед кај матичен неделава. Бидејки се соочувам со миом кој го имам од претходно читав доста дека на почетокот се дава утрогестан, не знам зошто кај повеќето со миом е така. Сега прашањето ми е страв ми е дали тој можеби пак ке влијае на растот на миом(имав така прочитано некаде)
Јас ставав големи дози и плус се боцкав пролутех долго време... Миомот на ехо не беше пораснат ама на пораѓај ми го извадија и го измерија дупло, е сеа дали ехото не го мерело прецизно или пораснал никој неможе да знае. Износив цела бременост 39гн се породив, закажан царски ради миомот.
Каде се пораѓаше и какво искуствоо со пораѓајот? некаде препорачуваат на порагај да се извади а некаде не
Систина, кај мене баш и немало избор. Среќа се се заврши како што треба. Сега уште контрола да направам.
Kolkav ti e miomot i kade ti e postaven? Jas seuste nemam bremenost a dosega imam vadeno dva pati.vtoriot pat koga vadev posle 3 meseci ostanav prirodno bremena ama zavrsiv na kiretaza.imam praveno i invitro ama neuspesno.pred nekoj den otidov kaj maticniot za pap test da pocnam sonspremanje na dokumenti za da apliciram za vaucer mi rece prvo da odam kaj doktorot sto vi sakala invitro da pravam da me pregleda da vidime sto toj ke kaze dali ke treba pak operacija ili ke moze direkno na invitro.mojot vodecki miom e na zidot na matkata 27 na 32 mm i drugi pomali taka mi rece maticniot
Кај Лазаревски во Систина. Не, Докторот води до 18 та недела само. После 18та продолжив кај Никола Панчевски и двајцата се одлични доктори, моето искуство е такво.