Миом на матката

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од caci.caci, 10 октомври 2010.

1. Moon2021

Moon2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    52
    Ne jas nemav kravarenja uredna bremenost

На US.ER.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    12
    Еве ме мене повторно ... Уредна бременост 9та недела, бев на преглед се ок и со миом, се враќам дома крв. Црвена бледа нз .. Др.одма ми препиша утрогестан. Немам болки ниту пак имаше некакви симптоми за вакво нешто. Малце ме фаќа паника ....

3. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    1.548
    Одмсрсј, само до тоалет. Да не имаше вагинален преглед?

4. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    12
    Не :( абдоменално беше. И др. беше изненаден , ама тоа е непредвидливоста...

5. Миа25

Миа25 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    Zdravo devojki.
    Dali posle operacija nekoja od vas za zal ima dobieno losh rezultat od ispituvanje na miomite?
    Jas mislev deka se samo benigni, no denes vo otpusnoto pismo vidov deka e praten na ispituvanje, pa malku se zagriziv.
    Inaku operirana na Gak na 10.11, izvadeni 6 miomi so klasicna operacija.
    Tuka sum za spodeluvanje iskustva.

6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.661
    Допаѓања:
    14.891
    Сите ги праќаат на испитување, за секој случај да се проверат. Имаш резултат или нагаѓаш дека ќе е лош?

7. Миа25

Миа25 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    Nemam rezultat, samo se plasham i koj kje ceka min 1 mesec, pa prashav za iskustva, isrkreno za malku da se potsmiram :(

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    347
    Dva pati operirana ednas klasicno ednas laparaskopski i dvata pati gi puskaa na ispituvanje i dvata pati ispadnaa benigni.vo globala miomite se benigni ama za sekoj slucaj gi pustaat na ispituvanje.i eve sega pak imam moze ke treba pak da se operiram.

9. Миа25

Миа25 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    Fala mnogu, se molam da se benigni

10. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    347
    Opusti se ne se sekiraj.prviot pat me operirase tofovski na drzavno togas toj mi rece deka ne e dokazano od sto nastanuvaat i nikoj ne garantira deka nema paknda se pojavat.e vtoriot pat bev vo remedika togas dimitrov seuste tamu rabotese.ama dzabe mi e se izgleda mi e takov organizmot sto celo vreme mi stvara.se boram so neplodnost zatoa ako trebe pak ke se operiram inaku da imav rodeno da imav deca dosega ke ja izvadev matkata i mirna mi glava

На anaja1 и Миа25 им се допаѓа ова.
  11. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    573
    Имам миом на надворешниот ѕид од матката нешто повеќе од 7см. Дали можи да ми препорачате доктор од гак кај што можам да појдам на консултација за операција. Оние кои имате правено операција ако може да споделите како сте поминале. Досега немам родено па ми е малку страв од операцијата

12. Миа25

Миа25 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    Jas se operirav kaj Dr. Igor Aluloski i topla preporaka.

На Polsko му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    347
    Dva pati operirana.prviot pat na drzavna klasicno na 29 godini.nemav ni decko a nrpa da mislam na deca me opetirase tofovski.so nego super pominav ama sestrite koga mi bea najpotrebni nikade gi nemase.edna nedela brv vo bolnica.zaradi niv vtoriot pat na 36 godini se operirav vo remedika togas me operirase dimitrov seuste rabotese tamu super pominav laparaskopski samo edna nok bev vo bolnica.sestri dostapni vo sekoj moment ama i si kostase.posle vtorata operacija posle tri meseci prirodno zabremeniv ama neuspesno zavrsi.posle edna godina pak mi se pojavia miomi najgolemiot momentalno mi e 22 so 32 mm.nikoj doktor ne garantira deka nema pak da se pojavuvaat.taka mi bese kazano od tofovski sega aum oste vo dilema kaj koj domtor da odam na konsultacii da vidime dali ke mora da vadam ili na invitro da odam.

14. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.961
    Имам во долниот предел на матката мал миом, така ми рече докторот дека ептен доле ми е и е мал и дека треба да го пратам на годишно ниво. Ми рече дека не е проблематичен и дека ако во бременост ми расте ќе треба да го вадиме.
    Е сега имам прашање, дали од миомот имам понекогаш болен циклус и дали би пречел еве како да кажам во бременост?

Не сум запознаена, имам читано низ интернет, подобро да не гледав, ми треба некое мислење од вас, да ми споделите.

Се враќам пред нова година во Македонија па ќе отидам на контрола, исто така ме интересира дали е поубаво да отидам на контрола специјално за него пред циклус или после циклус. Пошто ќе добијам баш за нова година па да не одам само да се влечкам по болници.

Последно бев Март месец на целосна контрола и сега веќе сакам да отидам пак. :)

15. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    347
    Nekoi zeni so miom ostanuvaat bez problem bremeni a kaj nekoi ne.vo tekot na bremenosta moze da raste a moze i ne. Celo vreme se prati.jas na primet na pregledi odam sekogas od koga ke mi zavrsi.

На FlirtBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Radost i ocaj

Radost i ocaj Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    562
    Te molam kazi mi go svoeto iskustvo. Koj doktor te operirase, kako si zadovolna celokupno od izvedenata oper. I uslovite vo GAK. Mene treba sledniot mesec da me pravat pa me int. Veke imam 2 oper. zad mene od koj edna klasicna so rez.
    Ovoj pat posebno mi e strav. Inaku bolnickite hodnici mi se kako doma za zal. Imam 1 miomektomija klasicna, 1 laparoskopski, 1 polipektomija, 1 kiretaza za zal od neuspesna bremenost i 2 neuspesni ivf.

Последна измена: 19 ноември 2025
  17. Миа25

Миа25 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    Me operirashe Dr. Alulovski, dobro pomina operacijata. Na eho celo vreme mi kazuvaa deka se 4 miomi od koi 3 so golemina od 2-4 cm i 1 pogolem miom na zaden dzid so golemina 5-6 cm, no posle operacija mi kazaa deka bile 6, pogolemi od merenjeto na eho i deka se uspeshno izvadeni. Inaku so celosna anestezija, okolu 3h bev uspiena, posle budenje so bolki, mi davaa inekcii za bolka i me pustija posle 5 dena. Sega uste imam bolki, verojatno e normalno, petok sum na prva kontrola pa kje vidime. Od personalot na 2ri sprat vo GAK, kade lezev jas mozam samo pofalni zborovi da kazam, isto kako i za higienata koja beshe na visoko nivo. Site vraboteni bea mnogu ljubezni i dostapni za bilo kakva pomosh.
    So lesno, ne se grizi, se kje bide dobro, ako treba bilo kakva dopolnitelna informacija, tuka sum :)

На Radost i ocaj му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Radost i ocaj

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    562
    Blagodaram na odgovorot. Jas inaku bev na pregled kaj Viktorija, zenata beshe ok me pregleda i mi kaza sho misli i vrz osnova na mislenjeto od dr. Organziski. Megjutoa se nekako kako na shala majtap. Jas sama prasuvam i sega ke treba li oper., kako odi procedurata, koga ke se pravi. Nekako zamisluvav deka nema da e samo 5 min prasanja dur se oblekuvav, mislev deka za po siriozni pacienti se ima sostanoci, se razmenuvaat mislenja. Vaka kako ili ke odam ili ne na mene ostanuva. Samo nafrleno odozgora sto imam i tolku.
    Mi zakazaa termin na 9 ti za anesteziolog. Posle toa od prilika za kolku dena zakazuvat oper.? Se nadevam deka ke sum vo dobri race.

19. Миа25

Миа25 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    Zakazuvanjeto na termin zavisi od tvojot ciklus, operacijata se pravi vednash po zavrsuvanje na istiot. Dali kje se operirash na GAK?
    A vo vrska so izborot, i na mene isto mi kazaa deka treba da se operiram, no deka krajnata odluka e moja, bidejki oni ne mozat so sila da ne nateraat na operacija.
    Srekjno, so lesno i brzo oporavuvanje!

20. Radost i ocaj

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    562
    Da mila, taka mi e vo plan. Da se operiram na Gak. A ciklusot treba da mi zavrsi dokaj 6 ti, na 9 ti imam termin so anesteziolog.

На Миа25 му/ѝ се допаѓа ова.