Devojki sto imate pominato klasicna miomektomija, Ve molam za sovet i iskustvo. Zapocnuvajki od 9ti do 13ti den od operacija, imam golema bolka pri stanuvanje i dvizenje malku pogore od leviot prepon i eve vekje 5ti den ne se namaluva. Dali e normalno i dali moze da poceka do vtornik koga sum na kontrola kaj Doktorot sto me operirashe ili da se javam na dezuren denes?
Devojki, denes mi go izvadija konecot od drenot i beshe apsolutno bezbolno Sakav da Ve prasham, dali nekoja od Vas se soocila so pogolemi bolku vo leviot prepon, koj se dolzi na zategnat konec? Mi kazaa deka e vrzan so muskulni vlakna i zatoa boli i deka treba vreme(40-60 dena) za da se razlozi toj konec kompletno?
Mia, jas 2018 sum pravena klasicna miomektomija ama vakvi bolki kako tebe nemav. Se nadevam deka ke ti minat brzo no sepak baraj i 2 ro mislenje. Za mene znam deka posle 3 tiot den vo klinika pa se do 20 ti den sekoja nok vo 8 casot kacuvav tt 38, 38.5.
Operirana na Gak, kaj Profesor Igor Aluloski. Inaku bolkava vo lev prepon denes znacitelno namalena, verojatno vekje e razlozen vnatresniot konec, sepak fala Vi za mislenjeto.
Pa cekav i jas nekoe vreme, vo avgust bev prv pat kaj nego i se dogovorivme da bide operacijata oktomrvi ili noemvri, da pomine letoto.
Na 11.11.mi izvadija miom na drzavna na 24.12 treba da odam na kontrola. Znae li nekoj otpusnoto pismo dali ke moze da go podignam na kontrolata i od kade treba go zemam i od prilika kolku se plaka za operacijata
Отпусно писмо знае да стигне и по една година. Правилно плаќаш па ти даваат отпусно писмо, но во теорија не е така. За плаќање ти пристига на домашна адреса каде и колку во која банка да платиш. Некаде после месец-два по операција.
Luge, kje me operiraat na GAK za miom. Se plasam od mozniot rezultat na patologija...kolkavi se sansite toj da e maligen?