Devojki sto imate pominato klasicna miomektomija, Ve molam za sovet i iskustvo. Zapocnuvajki od 9ti do 13ti den od operacija, imam golema bolka pri stanuvanje i dvizenje malku pogore od leviot prepon i eve vekje 5ti den ne se namaluva. Dali e normalno i dali moze da poceka do vtornik koga sum na kontrola kaj Doktorot sto me operirashe ili da se javam na dezuren denes?
Devojki, denes mi go izvadija konecot od drenot i beshe apsolutno bezbolno Sakav da Ve prasham, dali nekoja od Vas se soocila so pogolemi bolku vo leviot prepon, koj se dolzi na zategnat konec? Mi kazaa deka e vrzan so muskulni vlakna i zatoa boli i deka treba vreme(40-60 dena) za da se razlozi toj konec kompletno?
Mia, jas 2018 sum pravena klasicna miomektomija ama vakvi bolki kako tebe nemav. Se nadevam deka ke ti minat brzo no sepak baraj i 2 ro mislenje. Za mene znam deka posle 3 tiot den vo klinika pa se do 20 ti den sekoja nok vo 8 casot kacuvav tt 38, 38.5.
Operirana na Gak, kaj Profesor Igor Aluloski. Inaku bolkava vo lev prepon denes znacitelno namalena, verojatno vekje e razlozen vnatresniot konec, sepak fala Vi za mislenjeto.