Докторот мене ми кажа дека најдобро е да се почека да поминат 6 недели од операцијата и после тоа може да имам односи. Јас не се чуствував спремна и тек после 8 недели почнав За планирање бременост, во зависност од тоа каде и колку миоми имаш, докторите препорачуваат да се почека од 3-6 месеци. Слушај си го твојот доктор како ќе те советува и така прави.
Здраво, сакам да прашам ако некој знае дали може да се направи класична операција на миом за време на циклус или пожелно е да не е? јас треба да правам немам родено,а ме викаат на програма баш кога сум 3 ден во циклус.
Treba po ciklus Pravilo e zasto krv se gubi i onaka za operacija. Kazi im deka si vo ciklus. Obavezno
Јас се јавив на сестрата на прв ден на циклус за таман да ме стават на програма за две недели откако ќе ми заврши. Кажи им дека ќе си 3 ден од циклус, си знаат докторите дали треба да те оперираат или не. Класична миомектомија е отстранување на миоми од матка и мислам дека е иста операцијата за тие што имаат родено и тие што немаат.
И кажав на сестрата прво инсистираа заради гужва да биде тогаш али се договоривме да ми поместат пошо ми беше непријатно баш на циклус
Е да, непријатно е, бидејќи 24 часа после операцијата не можеш да станеш од кревет и ќе бидеш лом. Супер штом ти презакажале.