Миом на матката

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од caci.caci, 10 октомври 2010.

1. EmilijaKolev

EmilijaKolev Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    19
    Moze da mi pises poraka pp?

2. lolitaa

lolitaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    83
    Ако не расте тогаш нема проблем али ако расте и по сантим годишно јас би ти препорачала да го извадиш додека може лапароскопски. Мене така 6 години ме мафтаа дека нема потреба да се вади и на крај порасна толку што мораше со класична операција да се извади. Да сум со овој памет уште кога ми го открија мал ќе го извадев лапароскопски без резови и потежок опоравок како што на крај испадна во мојот случај.

3. Micorason1

Micorason1 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2026
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    28
    Zdravo devojki imam miom na zaden zid 5.5sm e sega dali treba da go izvadam posto skoro pravev invitro neuspesno no mi rekoa deka ne smeta za bremenost toj no nekako golem mi stoe i sakam da go izvadam no mnogu mi e skapo vo privatnite kliniki okolo 2000evra

4. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    426
    Vo 2021 vadev jas.doktorot najprvo me sovetuvase da ne go vadam deka ne e precka.ama sepak go izvadiv mojot bese okolu 3.5 sm posle 3 meseci ostanav prirodno bremena ama neuspesno zavrsi za posle nekolku meseci da mi se otkrie deka imam nov.so nego pravev dve invitra neuspesni.sega sum vo postapka pak ama vo solun.tamu doktorot vide deka miomot od nadvoresno pocnal da raste i na vnatresniot del na matkata veke e 4 sm.i tamu me sovetuvaat da imam stimulacija da se oplodat pa da se zamrznat embrioni.pa na operacija da go vadam miomot pa posle toa transfer da imam.

5. Енена

Енена Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2026
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Закажи си на ГАК во Скопје вадење на миом, ќе платиш макс 3000 денари, плус сите доктори се супер.

На Slatka28 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Енена

Енена Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2026
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Од хормоните во бременост може да порасне миомот, затоа е и препораката да се вади. Не му се мисли ич, закажувај и со лесно ❤️

7. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    426
    Znam mila zatoa prvo ke pravam stimulacii ke zamrznuvame embrioni pa operacija.posle 5-6 mehca zdravje od operacijata ke imam transfer.taka me sovetuvase doktorot budejki sum so nizok amh.

На Енена му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nesumtuka

Nesumtuka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Здраво, ме интересира дали имате искуство со оперативна хистероскопија и лапароскопија за вадење на миоми? И дали знаете цени по приватните клиники колку би било? Доктори од кои сте задоволни, ама да не е Димитров, оти трипати бев кај него, трипати различна дијагноза ми даваше.
    Имам еден субмукозен миом што мааалку навлегува во кавумот, на заден ѕид е близу фундус е и околу 18 мм, и два три што се субсерозни и интрамурални миоми, ама и тие помали околу 20 мм.
    Кариотип нормален, машки наоди нормални, хормони хормални, јајцеводи прооодни, овулација секој месец, амх 3.07 (38 годишна возраст), све друго испитано (мутации, тромбофилија, витамин д, витамин б12, феритицин, хомоцистеин), арно ама еве после цела година и пол, нема бременост, две неуспешни инсеминации и едно неуспешно инвитро со замрзнат добар 3ААА 5-дневен ембрион. Единствено миомите ако прават проблем, па да одам на хистеро и лапаро заедно. Имам уште две ембриончиња замрзнати со истиот квалитет.
    И ваше искуство, после оперативна лапаро и хистеро, кога почнавте да пробувате пак или да правите трансфер?

9. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    26
    Искуство со миом и бременост? Односно пораѓај. Кој др ве породуваше? Природно или царски

10. karolin1980

karolin1980 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Здраво
    Ве молам некој да каже искуство со миоми на матка . Имам два едниот е 35мм другиот е 45мм . Поголемиот е миом на петелка . Дали некој имал таков и искуство да напише. Гинекологот ми препорачува да ги вадам и ме прати да направам тумор маркери . Дали некој со миом на матка имате правено тумор маркери

11. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    426
    Jas.ne se sekiraj neznam sega tocno kolku mi bea vrednostite ama znam deka mi bea vo normala

12. karolin1980

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Dali imas miomi isto kako mene i sto napravi ? Dali gi ostrani ?

13. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    426
    Jas dva pati sum operirana od miomi i dva pati cista na jajnik i zdravje posle leto po tret pat ke se operiram.ednas klasicno i ednas laparaskopski gi vadev a sega po tret pat neznam kako ke bide.dosega mi bea nadvoresno do matkata a sega edniot od nadvoresno pocnal da navleguva vo matkata.

14. karolin1980

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Jas prv pat se soocuvam so ova i iskreno neznam sto da pravam. Sakam da napravam uste eden pregled kaj drug doktor za da vidam sto ke mu kaze pa da razmislam sto da pravam .
    Iskreno malku mi e strav ama toa e , neznam vo momentot sto e najdobro bidejki i na gradite imam cisti i fribroadenom . Utre sekako ke bidat gotovi rezultatite od tumor markerite pa zdravje daj boze da e se vo red .

15. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    426
    Odi i na vtoro mislnje ne e toa strasno.jas prviot pat koga se operirav imav 29 godini a vtoriot 36.pred da se operiram vtoriot pat doktorot me prasuvase zasto sum se iperirala prviot pat dali sum bila vo obidi na deca pravenje mu rekov ne.mi rece deka ne sum trebala.a vtoriot pat se operirav bidejki veke bev vo obidi i tri meseci posle opracijata jas ostanav bremena ama neuspesno se zavrsi.zacrsiv na kiretaza posle nekolku meseci na eho se vide deka pak imam miomi.pravev 4 punkcii a dva transfera neuspesno.vo sistina i vo plodnost mi velat deka ne e precka miomot.srga sum vo proces na invitro ama vo grcija e tamu doktorot rece deka ke bide precka bidejki od nadvoresen pocnal na vnatresno da raste.sega ke imam samo stimulacii pa so gospod napred i punkcija da se oplodat ke gi zamrznuvam pa operacija da go vadam miomot pa transfer.a sega imam 41 godina

16. karolin1980

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    So lesno i tebe i bravo za hrabrosta ,zdravje samo pa da ni pises deka ocekuvas bebce samo ubavini vo idnina da zaboravis na se sto si pominala
    Mene denes mi stasaa rezultatite od tumor markeri i fala mu na boga se e vo red site se vo normala.
    Sega mi ostanuva da odam na vtoro mislenje kaj drug doktor i da vidam sto ponaramu

На Mariza85 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    426
    Fala mila srekno i na tebe.za da stignam barem do edno bebe se bi napravila.

18. Delfinche

Delfinche Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    80
    Здраво, имам миом од 7цм. Д-р ми закажа консултација за операција на клиника кај д-р Кристина Скепаровска. Дали некоја има искуство со докторката како хирург или може да препорачате некој друг др на клиника?
    Благодарам

19. karolin1980

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Дали направи преглед кај друг доктор за второ мислење. Јас планирам да видам и кај друг доктор дали истото ќе ми го каже.

20. Енена

Енена Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2026
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Јас извадив три миома кај Саша Јовчевски на ГАК. Само позитивни работи имам за докторот и ти го препорачувам.