Da imam mal miom na matkata ziveam vo italia i tuka doktorite me ubeduvaat deka nisto ne e strasno ama jas se vadam od pamet cekam za mesec deka rezultati od pap test inaku uste ne sum rodila imam 26 godini nemav nikakvi simptomi bev na redovna kontrola zs pijam hormonalni tableti veke godina ipol zaradi reguliranje na koagulacijata na krvtta mnogu mi e strav :/ femisan i edni drugarki mi go preporavaa ke probam falati mnogu
Pozdrav, procitav deka majka ti koristela nekoj naroden lek protiv miomi, te molam ako mozes lekot da mi go kazes, ti blagodaram mnogu
Jas posle 11 god ostanav povtorno bremena , ovoj pat me porodija so carski rez i pri toa mi go izvadija i miomot .Mi bese kazano deka matkata povtorno moze da si sozdade cvor no ne mora da znaci ,i toa ne samo eden tuku poveke i na razlicni mesta......... sto znaci mozno e povtorno da go dobijam ....No ovoj pat ne se opteretuvam dotolku kako do sega sto bide neka bide .Bitno bese benigen toj sto mi go izvadija .
Здраво има ли некоj искуство! Се работи за 2 миоми едниот си е постоjaно со ист диjaметар не расте не праве проблем но другиот е околу матката и причинува болка. Има ли некоj вакво искуство операциja или што друго. Ве молам за мислене добар гинеколог што и да е! Имам 33 години
Prvata operacija mi bese 2014 na tri miomi koi ne rastea 6godini,ama bidejki planirav bremenost gi izvadiv.Za 6 meseci na kontrola pak 6golemi miomi,odgovor na doktorot deka so prvata operacija ne bile izvadeni bidejki bile mali.Pravev ovaa godina invitro i od hormonite se plasev da ne mi porasnat pak miomi.Doktorot rece ednas miom cel zivot miomi.
Здраво би сакала да ве прашам дали имате искусто со миом на матка во распагане што многу ме загрижува имаме закажано за операциjа.ве молам за мислене
Ke moze li nekoj da kaze za iskustvoto so koristenjeto na narodniot lek? Dokolku saka? Da, rekovte deka pomaga, Vo red, ama bi sakala nekoj i da kaze iskustvo. Se veli deka moze po 7dena deka moze i da Se povtori lekot, dali ima potreba? Blagodaram mnogu.
Драги феминки треба да отстранам миом на цервикс е сега прашањето ми е Дали е неопходно или има чаре по природен пат да го некоја од вас го излечила и дали е се појавило пак?Не ми се чепка додека не родам ама......
Зависи колкав и миомот и каде е поставен. Некој од докторите пепорачува да се острани пред бременост, а некој вели дека нема да прави проблем во бременост. Ако јас се прашувам јас би го остранила, не би сакала да мислам дека би ми било проблем понатака во бременоста. Подобро спречити него лечити А ти ги препорачувам влошките од тианде , ги фалат дека со две терапии миомот се намалил.
Бокаце ти благодарам.Миомот ми е 3 сантими и е на крајот на цервиксот од левата страна.Планирам бременост и превентивно треба според геникологот да го вадам,ама да пробам со природава а ќе пробам и со тиан де влошките ништо не губам,не не знам дали пак ќе ми се појави,анак прашање,али ми е важно да го отстранам миомов.
Јас би отишла на неколку консултации кај различни доктори, и ако барем кај двајца се совпадне мислењето дека треба да се острани миомот јас би го остранила. Но пробај и со друго, ништо не губиш. Со среќа
Во план ми е да одам на второ мислење кај Глигор Димитров во Ремедика па ако и тој потврди ќе го вадам оти ми нема спас.Велат дека тој е од таа област и е добар гениколог и ке ви пишам што сум направила.
Zdravo, Treba da napravam operacija na miom, dali nekoj od vas ima iskustvo so Sasho Stojcevski od GAK? Vi blagodaram odnapred
Jas imam operirano miom vo sistina pred 10 god. Fala bogu ne mi se pojavi pak a i posle toa ostanav bremena. Taka da samo so pozitivna misla. Nanazad na temata ima nekoi prirodni recepti no licno nemam iskustvo so nivno koristenje.